3 recepten voor low-proof zomercocktails

Gepubliceerd op 29 juni 2018 door ELLE Partner
3 recepten voor low-proof zomercocktails

Al gehoord van de low-proof trend? Het alternatief voor een sprankelend aperitief zonder licht in het hoofd te worden. Cool toch? Vooral omdat je op een zonovergoten dag des te meer geniet van lichte frisheid …

Onze drie favoriete recepten :

1. Lillet Vive

Zin in een verfrissend aperitief met glam appeal? Gezegd zij de cocktail die alle fancy terrasjes verovert !
Bereiding :Giet 5 cl Lillet Blanc in een groot glas gevuld met ijsblokjes. Leng aan met 10 cl tonic en werk af met een schijfje komkomer. Versier met enkele aardbeien en een muntblaadje.

2. Lillet Hugo

Wie is toch die Hugo waar alle vrouwen het over hebben? Deze zomer zijn alle ogen hem gericht…
Bereiding :Giet 50 cl Lillet Blanc, 1 maatje vliersiroop en 10 cl bruiswater in een cocktailglas met 2 à 3 ijsblokjes. Werk af met enkele schijfjes limoen.

3. Lillet Mojito

De legendarische mojito vindt zichzelf opnieuw uit in een lichtere maar even verrukkelijke versie. De azuurblauwe zee en wuivende palmen moet je er zelf maar bij verzinnen.
Bereiding :Doe 3 kwartjes limoen, een lepel rietsuiker en 6 muntblaadjes in een mojitoglas. Stamp zachtjes aan met de achterkant van een lepel. Voeg wat crushed ice toe en vul het glas met 4 cl Lillet Blanc en bruiswater.

Geniet samen met het ELLE Team van een zomers aperitief

Afspraak op 3 augustus tijdens de ELLE Tennis Cup (Royal Zoute Knokke) en op 4 augustus tijdens de ELLE Beach Day (Zoute Club). Of kom deze zomer naar het strand om je Lillet Pack op te halen dankzij de ‘ELLE & PSYCHOLOGIES Summer Pack’-actie!

Deze rubriek kwam tot stand in nauwe samenwerking met Lillet.