Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry

Gepubliceerd op 23 mei 2018 door Isabelle
Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry

Prins Harry, lange tijd ’s werelds meest begeerde koninklijke vrijgezel, is niet langer op vrijersvoeten, maar niet getreurd: royalty watchers hebben een waardige vervanger gevonden in zijn neef Louis Spencer, de zoon van Diana’s broer Charles Spencer. Brede schouders, wuivende Venetiaans blonde haren en eenzelfde baardje als de voormalige party prince: de man zorgde op het huwelijk van zijn neef en Meghan Markle minuten na aankomst al voor commotie op sociale media. Dit moet je weten over ’s werelds gloednieuwe meest begeerde royale vrijgezel:

1/

Hij wordt ooit graaf van Althorp

De 24-jarige Louis is het vierde kind van Charles Spencer, de graaf van Althorp, een legendarisch Brits landgoed dat al sinds de 16de eeuw bestaat. Hij is ook degene die die titel zal erven na het overlijden van zijn vader, aangezien hij de eerste mannelijke erfgenaam is. Zijn oudere zussen, de ladies Kitty, Eliza en Amelia, moeten het met een status van socialite stellen -maar daar lijken ze niet zo zwaar aan te tillen. Louis heeft ook nog één broertje en twee zusjes uit latere huwelijken van zijn vader.

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 1
Baby Louis met zijn ouders en zussen (@kitty.spencer)

2/

Hij groeide op in Zuid-Afrika

Charles Spencer is geen onbesproken figuur, zowel wat zijn eigen turbulente liefdesleven betreft als de manier waarop hij de koninklijke familie bekritiseerde tijdens de huwelijksperikelen van zijn zus Diana. Om te ontsnappen aan de bijhorende mediastorm, verpatste hij met zijn hele familie naar Kaapstad in 1995, om twee jaar later na de dood van zijn beroemde zus terug naar zijn thuisland te keren. Zijn inmiddels ex-vrouw Victoria en de kinderen bleven evenwel achter, en zo genoten Louis en zijn zussen een erg zonnige jeugd in Afrika. Het is pas voor zijn hogere studies dat Louis terug richting Groot-Brittannië keerde en zich inschreef aan de Schotse universiteit van Edinburgh.

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 2
Louis met zus Kitty en enkele vrienden. (@kitty.spencer)

3/

Hij vroeg Nicki Minaj ten huwelijk

De Spencers staan bekend als dé partyneven van William en Harry en dat verklaart ook de warme band die hen verbindt. Geen prinselijk bezoek aan Afrika zonder feestweekend bij Louis en co, en ook omgekeerd gaat elk thuisbezoek van de Spencers gepaard met heel wat jolijt. Zo woonde het gezelschap in 2015 een concert van Nicki Minaj bij, waarna ze backstage binnenvielen en Louis de Amerikaanse rapster ten huwelijk vroeg. Hij kwam er met een blauwtje en een Instagram foto vanaf… Louis en zijn zussen zouden ook de selectie van 200 intieme gasten gehaald hebben die op 19 mei het privé huwelijksfeest van Meghan en Harry mochten bijwonen.

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 3
(@nickiminaj)

4/
Hij is momenteel single!!!!!!

Meer hoef je niet te weten.

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 4

5/

Zijn zussen zijn ook niet van de minste

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 5
De zusjes op het huwelijk van Kate en William in 2011.

We haalden al even zijn zussen aan, die in Groot-Brittannië een ware sterrenstatus genieten, maar het is de 27-jarige Kitty die de kroon spant: de blonde schone staat ingeschreven in hetzelfde modellenbureau als Kate Moss -Storm- en is één van de signature modellen van Dolce & Gabbana. Op de royal wedding droeg ze trouwens een handbeschilderde jurk van het Italiaanse huis. Samen met haar jongere zussen, de tweeling Eliza en Amelia, wordt ze beschouwd als één van Engelands meest begeerde vrijgezellen, al is ook zij niet vrij van schandalen. In 2011 miste ze ei zo na het huwelijk van haar grote neef William omdat ze vastzat in een Zuid-Afrikaanse cel wegens het aanvallen van een man bij Mc Donald’s. Uiteindelijk werd ze van alle aanklachten vrijgesproken en kon ze nog net op tijd plaatsnemen in de kerk…

Louis Spencer: dit moet je weten over de nieuwe prins Harry - 6
Kitty (links) voor Dolce & Gabbana.