3 heerlijke recepten voor infused water

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner

Een mojito, Pimm’s of rosé? Nee, op zwoele zomerdagen drink je best veel water om jezelf te verfrissent en hydraten. En met deze leuke receptjes hoeft water drinken helemaal niet saai te zijn.

De BRITA Fun maakt je infused water extra lekker. Je proeft opnieuw puur water, zonder kalk of. Bijkomend pluspunt : je moet niet langer plastic flessen kopen. En willen we deze zomer niet allemaal idyllische stranden zonder ronddrijvende plastic? De nieuwe BRITA Fun waterfilterkannen zien et bovendien nog leuk uit ook. Dankzij de frisse kleuren zijn ze dé eyecatchers bij je barbecue. En ben jij zo’n druk iemand die vergeet de filter te vervangen, dan zit er in het deksel een handige nemo die je iedere vier weken hieraan herinnert : #lifehack.

 

1/

Regenboogwater

4 shades of citrus

Dit frisse detoxdrankje zit boordevol vitamine C en de prachtige kleurscha­keringen matchen perfect met de limoengroene Fun waterfilterkan. Serveer in een stoere Mason Jar voor een beach bar effect.

Wat heb je nodig?

  • Een bloedappelsien
  • Een mandarijn of clementine
  • Een citroen
  • Een limoen
  • Een kan gefilterd BRITA water
  1. Was en snij de citrusvruchten in schijfjes.
  2. Stapel de schijfjes op elkaar, van donkeroranje naar groen, tot je bijna aan de rand bent voor een regenboogeffect.
  3. Giet er koud gefilterd water over.
  4. Bedek het glas en bewaar in de ijskast.
  5. Na een paar uur is de smaak sterker.
  6. Als je glas leeg is, kan je gerust nog een paar keer gefilterd water toevoegen

2/

Pink infused water

Met rozenblaadjes, citroen en aardbei

Pure romantiek, zo’n Pink Infused Water. Met het gefilterde water smaakt dit elegante drankje bovendien minstens even zacht als het eruit ziet.

Wat heb je nodig?

  • Een handvol aardbeien
  • Rozenblaadjes (let op dat de rozen niet behandeld zijn met pesticiden)
  • Een citroen
  • Een kan gefilterd BRITA water
  1. Snij de citroen in schijfjes.
  2. Vul een kan met alle ingrediënten.
  3. Giet er koud gefilterd water over.
  4. Bewaar minstens een paar uur in de koelkast voor een mooie roze kleur.
  5. Giet rechtstreeks in of zeef het drankje eerst. Werk het roze water nog af met een rozenknopje.

Tips: Maak indruk op je vriendinnen met een mooi gedekte tafel: een boeketje rozen, vintage wijnglazen en dit zachtroze drankje. Je kan de aardbeien ook vervangen door frambozen.

3/

Infused water met bosbessen en lavendel

Een drankje met stijl

Als het wat gesofisticeerder mag zijn, verrijk je water dan met eetbare bloemen en kruiden: een takje roze­marijn, ijsblokjes met bloemblaadjes of serveer dit drankje met bosbessen en lavendel. Dankzij het zuivere water komen de intense kleuren extra tot hun recht.

Wat heb je nodig?

  • Een half glas bosbessen,
  • enkele lavendeltakjes,
  • een kan gefilterd BRITA water
  1. Giet het gefilterd water in een karaf.Voeg de bosbessen en lavendel toe.
  2. Dek af en laat een half uur afkoelen in de ijskast. Voeg ijsblokjes toe en serveer.

Tips: Gebruik grote wijnglazen. Net alsof je aan een gin-tonic zit te nippen, toch?


Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met BRITA.
www.brita.be