Must See: Westworld opent de deuren voor seizoen twee

Gepubliceerd op 27 april 2018 door Claire
Must See: Westworld opent de deuren voor seizoen twee

Nadat seizoen één van Westworld in een bloedbad eindigde, is de sfeer in het véél te levensechte themapark helemaal omgeslagen. Al blijft deze serie one hell of a ride, met een op hol geslagen Dolores, en in haar kielzog de rest van de hosts, die op zoek zijn naar (bloederige) wraak. En als het even kan, heersen over de hele wereld. Een vrouw met een visie, àltijd gevaarlijk.

Zadel je paard, trek je cowboyboots en prairiejurk aan en zet je stoere hoed op, want Westworld opent weer de deuren voor een nieuw avontuur. Al kunnen we beter zeggen: in seizoen twee van deze rollercoasterride blijven de deuren van het megalomane park voorlopig gesloten en kunnen de gasten genieten van een spel dat véél levensechter is dan ze ooit hadden kunnen - of liever: willen - dromen. Als ze nog niet zijn omvergeknald door Dolores en haar brave puppy Teddy, natuurlijk, want deel twee pikt meteen in waar deel één eindigde: met een vermoorde dr. Ford, een op hol geslagen Dolores (of moeten we haar Wyatt noemen?) en een park vol rijke investeerders die plots ondervinden hoe het voelt om als host overgeleverd te zijn aan de grillen van een bende gekken met veel te veel wapens die uit zijn op wraak. "Please, it was just a game! Het spijt ons!" probeert iemand nog, maar iedereen weet dat spijt altijd te laat komt.

 

 

Voor wie het zich afvraagt (één kleine spoiler kan geen kwaad): William/the man in black heeft de moordpartij uiteraard overleefd en heeft vooral héél veel zin in het vervolg van het spel. "Nù gaan we pas pret hebben", jubelt hij tegen zijn paard terwijl hij nog wat losgeslagen hosts neerslaat. Our thoughts exactly!

Oh, en nog een interessant weetje dat je misschien nog nét meer van dit seizoen doet genieten: Evan Rachel Wood (die Dolores speelt) liet aan The Wrap weten dat ze eindelijk evenveel verdient als haar mannelijke collega's. Het werd verdorie tijd, HBO.

 

Westworld seizoen twee is nu te zien op Telenet Play More.