Getest: wellnessen als een robot

Gepubliceerd op 24 april 2018 door Isabelle
Getest: wellnessen als een robot

Wellnessen als een robot: welkom bij Energy Wave!

Massages en workouts zijn leuk, maar soms kan ook een beetje technologie geen kwaad, en die vind je in overvloed in het gloednieuwe Energy Wave in Brussel. De plek staat vol machines die zo uit een ruimteschip lijken geplukt, maar verder niets te maken hebben met een eventuele buitenaardse inval. Ze werden stuk voor stuk ontwikkeld met oog op welzijn en op het herstellen van je fysieke en mentale balans. Naast een evenwichtig dieet en een gezonde dosis beweging is ook relaxatie immers van groot belang voor je gezondheid –dat het daarnaast ook een effect heeft op je al dan niet strakke silhouet, ontdekten we eerder al in deze video.

Machines dus, zeven om exact te zijn, elk met hun eigen specialiteit en voordelen. Zo word je in de Cryotherapie tank een drietal minuutjes onderworpen aan ijzige temperaturen van -110°C tot  -190°C! De extreme koude is al jaren het geheim van topsporters, die al langer dwepen met haar gunstige effect tegen vermoeidheid, ontstekingen, problemen met het immuunsysteem, cellulitis en huidveroudering. Verder ook een gezellig snuifhoekje waar je een zuurstofboost krijgt in de vorm van de puurste lucht die je ooit in je leven zal inademen, resultaat: opvallend minder hoofdpijn, slaap- en ademhalingsproblemen. Om maar een paar voordelen te noemen.

Getest: wellnessen als een robot - 1
Cryotherapie

Wij lieten ons oog echter op de Chi-machine vallen, een machine van Chinese makelij die de golvende beweging van een vis nabootst. Waarom? Wetenschappers ontdekten dat vissen zo’n irritant gelukkige schepsels zijn omdat ze 24 uur op 24 golvende bewegingen maken in het water, meer niet! Klinkt wat bizar en je hebt in het begin inderdaad moeite om je lach te onderdrukken terwijl je als een hulpeloze vis op het droge lijkt te spartelen, maar het verlicht wel degelijk rugklachten, darmproblemen, slapeloosheid, overgewicht, enzovoort.

Hoe het werkt? De Chi-machine is eigenlijk een opvallend compact toestel –je kan bij Energy Wave trouwens zelf één kopen- waarop je beide kuiten moet plaatsen en that’s it. De rest van je lichaam ligt rustig op een matje te liggen en veel meer dan je benen de cadans van de machine laten volgen, moet je eigenlijk niet doen. Een kwartier lang lig je op die manier te kronkelen, een kwartier lang vraag je je af wat voor zin dit in hemelsnaam heeft (ook al is het wel ontspannend, eens je je overgeeft aan de beweging), en plots valt alles stil. Het is pas dàn, eens je je benen languit op de grond laat liggen, dat je de volledige impact van het toestel voelt. Nooit gedacht dit te zeggen, maar het is een echte aanrader! Meer verklappen we niet...

Getest: wellnessen als een robot - 2

Ook proberen? Meer info en afspraken via Energy Wave, goed om te weten: je kan er evengoed terecht voor klassieke gelaats- en lichaamsverzorgingen.