Shocking: Het meest romantische geslacht is… de man

Gepubliceerd op 13 april 2018 door Maxine Detaellenaere
Shocking: Het meest romantische geslacht is… de man

Wij vielen net niet van onze stoel toen we dit onderzoek lazen: de gemiddelde man is blijkbaar romantischer aangelegd dan wij vrouwen...

Begint je lief spontaan te stuiptrekken wanneer je een romantische komedie opzet? Vergeet hij steevast jullie huwelijksverjaardag? Dan verwacht je waarschijnlijk niet dat hij waarschijnlijk de romanticus van jullie twee is. Toch blijkt uit onderzoek dat wie van Mars komt, vaak romantischer is aangelegd dan wie van Venus afkomstig is.

Uit een bevraging van meer dan 10 000 leden van de social app Twoo blijkt namelijk dat vooral mannen voorstander zijn van kussen en knuffels. Zo geeft 37% van hen aan dat ze maar geen genoeg kunnen krijgen van affectie, terwijl slechts 31% van de vrouwen graag doodgeknuffeld wordt.

Bovendien zijn mannen een grotere fan van dramatische, onbeantwoorde liefdes (25%), terwijl wij vrouwen dit eerder als plain stupid beschouwen. Sterker nog, 46% van de vrouwen vindt een liefdesverklaring tijdens het eerste afspraakje ronduit angstaanjagend, terwijl dit bij de mannen nog niet de helft is (24%).

Ten slotte krijgen twee derde van onze vrouwelijke medemens de kriebels als we door onze partner verafgood worden. Bij het mannelijke geslacht is dit slechts 59%.