1O dingen die je denkt tijdens een first date

Gepubliceerd op 23 februari 2018 door Maxine Detaellenaere
1O dingen die je denkt tijdens een first date

Niets zo spannend als een first date, zeker in deze onzekere Tinder-tijden wanneer je je disgenoot nog nooit in levende lijve hebt gezien. Niet alleen lopen we een halve dag te stressen voor de date is begonnen - wat moet ik aan?! - maar ook tijdens een eerste afspraakje schieten er tal van paniekerige gedachten door ons hoofd.

Ben ik te sexy/ niet sexy genoeg gekleed?

We hebben heel onze kleerkast overhoop gegooid en zijn tot de conclusie gekomen dat we écht niks hebben om aan te doen. In alle haast zijn we nog snel een Zara binnengevlogen op zoek naar een mindblowing outfit, maar nu we effectief voor hem zitten slaat de twijfel opnieuw toe. Ben ik under- of overdressed? Wat zeggen deze semitransparante top en Stan Smiths over mij? Goed voor een halve existentiële crisis nog voor onze aperitief voor ons neus staat.

1/

Shit, ik vind hem nergens / Ik ben er als eerste, hoe geef ik mezelf een houding?

Ben je van nature niet de meest stipte persoon - guilty as charged - dan is de kans groot dat je een dikke tien minuten te laat bent. Maar natuurlijk weet je niet waar te zoeken. Trouwens, hoe zag hij er ook alweer uit? Best zijn foto's op Tinder nog even checken. Of misschien lijkt hij helemaal niet meer op zijn foto? Paniek. Heb je eindelijk door dat hij een nog grotere laatkomer is dan jij, dan flitst er een volgend probleem voor je ogen: hoe hou ik me bezig tot hij er is? Candycrush spelen? Een live-verslag sturen naar je bestie? Quasi-nochalant de menukaart bestuderen terwijl je vanbinnen aan het doodgaan bent van de zenuwen?

2/

Geef ik hem een zoen of een hand wanneer ik hem voor het eerst zie?

Niets zo akward als het allereerste contact. Je hebt hem eindelijk gevonden, jullie blikken kruisen en hij stapt op je af. En nu... Geef je een hand? Ga je voor de iets jovialere zoen op de wang? Zo ja, geef je er dan één, twee, drie? Ah en natuurlijk buigt hij zijn hoofd net naar dezelfde kant. Well this is embarrasing...

3/

Zou hij doorhebben dat ik nerveus ben?

Valt het op dat ik hem niet direct in de ogen durf kijken? Waarom stotter ik nu zo... Wat doe ik met mijn handen? Wat doen mensen met hun handen in een normale situatie? Op mijn schoot leggen? Nee op tafel. Ik moet stoppen met aan mijn ring te draaien. God, waarom kan ik niet normaal doen?!

4/

Zitten er etensrestjes tussen mijn tanden?

Waarom moest ik nu die zalm met sesamkorst bestellen, sowieso dat er nu een zaadjes all over the place zitten. Of een stuk spinazie, de horror. Zou ik naar het toilet lopen? Ik kan toch moeilijk iedere vijf minuten naar het toilet lopen, straks denkt hij dat ik een blaasprobleem heb.

5/

Hij mag niet ontdekken dat ik online al zijn hele leven heb uitgespit

Natuurlijk heb ik samen met mijn vriendinnen zijn sociale media al uitgepluisd en geanalyseerd. Nu wordt het opletten dat hij niet doorheeft dat ik niet alleen zijn hobby's, geboortedatum en middelbare school weet, maar ook zijn beste vrienden en exen herken.

6/

Wat wordt mijn volgende vraag?

Ai nee, een stilte, wat nu? Normaal ben ik een spraakwaterval maar nu radiostilte.Waarover praten mensen? Heb ik hem al gevraagd naar zijn hobby's? Nee, dat is zo'n dooddoener. De stilte wordt langer, dit gaat echt niet goed. En natuurlijk ben ik nu zo nerveus dat ik een ongelofelijk stomme opmerking maak. God, I hate myself right now.

7/

Zit mijn make-up / haar nog goed?

Het is hier echt warm, ik hoop dat mijn eyeliner niet is uitgelopen. En de helft van mijn lippenstift hangt al aan mijn glas. Wat als mijn foundation gesmolten is, en hij ziet hoe hard ik aan het blozen ben? Ik moet echt naar het toilet voor een check-up, maar is het niet raar wanneer ik mijn handtas meeneem naar het toilet?

8/

Laat ik hem betalen?

Als ik niet mijn deel betaal, maakt mij dat dan minder feministisch? Of moet ik hem net een gentleman laten zijn en laten betalen. Maar wat als hij mij dan een profiteur vindt? Ik betaal gewoon de helft.

9/

We nemen afscheid, hij gaat mij toch niet willen kussen?

Eindelijk de date zit erop, ik kan niet wachten tot ik thuis ben en mijn vriendinnen kan bellen om ons afspraakje tot in de details te ontleden. Hij zal ook wel doorhebben dat het een miskleun was. Oh nee, hij zal mij toch niet proberen te kussen?! Zo akward, wat moet ik nu doen? Ik wil hem écht niet kussen.