Girl Crush: Amy Schumer straalt in I Feel Pretty

Geüpdatet op 4 maart 2019 door Claire
Girl Crush: Amy Schumer straalt in I Feel Pretty© Jason Merritt/Getty Images

Amy Schumer is grappig, neemt geen blad voor de mond en geldt al jaren als hét toonbeeld van de 'gewone' vrouw die houdt van lekker eten en zichzelf pretty amazing vindt. Al heeft ze daar in haar nieuwste film I feel pretty eerst wel een slag van de molen voor nodig.

Haar quotes zoals "Er gebeurt niets goed als je een blackout hebt door te veel drank. Ik ben nog nooit wakker geworden naast een uitgerolde pilatesmat!" worden gretig gedeeld op social media en ze verkoopt de ene stad na de andere uit met haar stand-upshow. "Ik zeg gewoon wat ik denk dat grappig is. Ik probeer niet op te vallen, ik wil mensen aan het lachen maken." En dat lukt ondertussen al behoorlijk goed. Omdat ze naar eigen zeggen altijd al wist dat ze een fantastische stand-upcomedian zou worden, studeerde Amy eerst theater in Baltimore, om meteen daarna haar eerste stapjes te zetten in het comedy circuit in New York. Na haar eerste succes in de reality show Last Comic Standing kreeg ze een paar gastrollen in series als 30 Rock en Girls, maar het was haar eigen show Inside Amy Schumer die ze samen met Comedy Central bedacht, die haar wereldberoemd maakte.

En na een eerste hoofdrol in 2015 in Trainwreck, een film die ze zelf schreef, is er nu I feel Pretty, een komedie over een voluptueuze blondine die zichzelf graag eens écht mooi zou vinden. Wat plots ook gebeurt, na een (behoorlijk hilarisch) ongeval tijdens een sportles, waarbij ze haar hoofd zo hard stoot dat ze zichzelf plots door andere ogen ziet.

amy schumer i feel pretty movie comedy
Amy Schumer in I feel pretty

 

Zelf heeft ze daar geen probleem mee, zei ze ooit, "ik heb mezelf altijd al redelijk aantrekkelijk vonden, dankzij mijn mama. Zij heeft me altijd op het hart gedrukt dat ik beeldschoon ben." Wie dat ook vast vindt, is haar kersverse echtgenoot. Want nog geen jaar nadat ze uit elkaar ging met haar vorige vriend Ben Hanisch, verraste ze iedereen in februari met het nieuws dat ze getrouwd was met chef Chris Fischer. Jennifer Aniston was op het trouwfeest, net zoals Jake Gyllenhaal en uiteraard ook Jennifer Lawrence, Amy's BFF met wie ze momenteel werkt aan een scenario. Het was blijkbaar een mooie, ontroerende ceremonie, al kon Schumer het niet laten om toch een streepje humor in haar wedding vows te stoppen. "Ik beloof je dat ik je altijd zal blijven pijpen", sprak ze plechtig voor het altaar. Romantiek op z'n stand-ups, beter dan dat wordt het niet.

 

I feel pretty is vanaf 2 mei te zien in de bioscoop