Weekend reads: Onze 5 favoriete boeken van vrouwelijke comediennes!

Gepubliceerd op 8 december 2017 door Maxine Detaellenaere
Weekend reads: Onze 5 favoriete boeken van vrouwelijke comediennes!

Voor wie de sneeuwpret dit seizoen met veel plezier aan zich voorbij laat gaan, en zich liever laaft aan een warm haardvuur en een goed boek.

Wij doken in onze persoonlijke bibliotheek en vonden vijf comedy pareltjes. Ieder van deze boeken deed ons hardop in een lachkramp schieten - nogmaals onze excuses aan medetreinreizigers. Wie zegt er dat vrouwen niet grappig kunnen zijn? Deze hilarische schrijfsters bewijzen met verve het tegendeel.

Heel veel leesplezier!

#5 Is Everyone Hanging Out Without Me? - Mindy Kaling

Een persoonlijke favoriet. De producent én ster van The Mindy Project, waarin ze de egocentrische, overly confident, politiek incorrecte en toch absoluut lovable  Mindy Lahiri speelt. Haar eerste boek Is Everyone Hanging Out Without Me verhaalt haar jeugd en haar tijd als scenarioschrijfster en actrice tijdens The Office. Zalig geschreven!

Is everyone hanging out without me? (and other concerns), Mindy Kaling, Ebury Publishing, € 12,95

boeken humor

1/

#2 Bossy Pants - Tina Fey

Ze schitterde samen met Alec Baldwin in de hitserie 30 Rock, hostte tweemaal de Oscars en ook schrijven lukt haar wonderwel. Deze New York Times-bestseller is deels autobiografie, deels een gids voor (toekomstige) boss ladies.

Bossy Pants, Tina Fey, Little, Brown Book, € 14,95

boeken humor

 

2/

#3 Yes Please - Amy Poehler

Tina Feys blonde partner in crime tijdens de Oscars en zelf ook ster van de comedy reeks Parks & Recreation. Amy Poehler bracht het boek Yes Please uit dat bol staat van de persoonlijke verhalen, grappige stukjes over liefde, seks en vriendschap en real life advies.

Yes Please, Amy Poehler, Pan Macmillan, € 14,95

boeken humor

3/

#4 Is It Just Me? - Miranda Hart

Dit boek is voor de schattige dorks onder ons. Miranda Hart ken je misschien van de Britse serie Miranda - net als Mindy Kaling zocht ze het niet te ver qua naam voor haar personage én titel van haar sitcom - met de überknappe Tom Ellis. In dit grappige boek geeft de schrijfster tips aan haar jongere, klunzige zelf, waar ook wij nog veel uit kunnen leren.

Is it just me?, Miranda Hart, Hodder & Stoughton, € 12,95

boeken humor

 

4/

#4 The Girl with the Lower Back Tattoo - Amy Schumer

Amy Schumer, ofwel ben je grote fan van haar vuilgebekte humor ofwel krijg je koude rillingen bij het horen van haar naam alleen al. Wij zitten in het eerste kamp en genoten met volle teugen van haar eerste literaire worp.

The Girl with the Lower Back Tattoo, Amy Schumer, Harper Collins Publishers, € 14,95

boeken humor

5/

#BONUS Why Not Me? - Mindy Kaling

Wie altijd al een Hollywood-BFF heeft willen hebben, dit boek biedt het antwoord op belangrijke levensvragen, zoals: Wat doen actrices om er zo spectaculair mooi uit te zien? Hoe krijg je je eigen tv-show? Is het nu echt waar dat acteurs seksscènes verschrikkelijk vinden? (tuurlijk niet, hoe zou je zelf zijn als je job bestaat uit bedpret met the likes of Jamie Dornan). Mindy Kalings tweede boek is zo mogelijk nog beter dan het eerste!

Why not me?, Mindy Kaling, Ebury Publishing, € 11,95

LEES OOK: 10 jeugdboeken die we opnieuw willen lezen

boeken humor