10 redenen waarom 30 worden da bomb is

Geüpdatet op 31 mei 2019 door Maxine Detaellenaere
10 redenen waarom 30 worden da bomb is

Mocht je net als gal pal Rihanna onlangs dertig kaarsjes uitblazen of komt de big 3-0 verdacht snel dichterbij? Dan is dat fantastisch nieuws, want je dirty thirties worden gegarandeerd epic, en wel hierom:

1. Je carrière zit op het juiste spoor

Misschien ben je een lucky woman en was je met moeite afgestudeerd toen je je droomjob in de wacht sleepte. Maar wij herinneren ons vooral een rits aan interimjobs of hersenloze baantjes die met moeite brood op de plank brachten. Gelukkig word je voor al dat ploeteren beloond. Eenmaal je de dertig hebt bereikt heb je waarschijnlijk een job waarvoor je op maandagochtend met plezier uit je bed stapt. (Oké, misschien niet met plezier, maar je waant je niet meer in de zevende cirkel van de hel wanneer je wekker afloopt.)

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 1

1/

2. Financiële zekerheid

Nu je een goede job hebt met al enkele jaren ervaring op je conto - of misschien werk je zelfstandig en heb je nu een mooi klantenbestand uitgebouwd - hoef je niet meer te leven op instant noedels en Royco minuutsoep. Je hebt eindelijk het geld om jezelf te verwennen met leuke (design)meubels - byebye Ikea! - en een kleerkast die niet voor 95% bestaat uit H&M en Zara.

 

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 2

2/

3. Meer zelfvertrouwen

Financiële zekerheid en een job die je graag doet zijn geniaal, maar het allergrootste voordeel aan dertig zijn: je grotere zelfvertrouwen. Je kent jezelf al een pak beter, weet waar je grenzen liggen en durft op je strepen te staan, zowel op werk- als op liefdesvlak. Go you!

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 3

 

3/

4. Je jaloezie is (grotendeels) verdwenen

Herinner je nog de tijd dat je de foto's van mooiere of slankere meisjes zat te dissecteren met je vriendinnen? Nu je dertig bent kan het je nog bitter weinig schelen hoe anderen eruit zien, want je weet hoe uniek en absoluut fantastisch je bent. Nee, je zal misschien nooit het lichaam van een Victoria's Secret-model hebben, maar dat hoeft ook helemaal niet, want je hebt zoveel meer te bieden dan een vetpercentage van 3%.

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 4

4/

5. De seks is beter

Je zit beter in je vel waardoor je meer ontspannen bent tijdens seks en er meer kan van genieten zonder je zorgen te maken hoe je eruit ziet wanneer je on top zit. Bovendien heb je ondertussen ook meer ervaring. Je weet wat je leuk vindt in bed en hebt het zelfvertrouwen om dat duidelijk te maken.

Pssst: Deze vijf dingen doen koppels met een fantastisch seksleven.

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 5

5/

6. Je herinnert je het leven voor smartphones

Wanneer je nu dertig bent, heb je de ongelofelijke luxe dat je weet hoe het leven was voor de allesoverheersende smartphone. Wij zijn vooral ongelofelijk blij dat er tijdens onze studententijd nog geen sprake was van gsm's met een deftig werkende camera. #drunkdancing

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 6

6/

7. Je hebt liefdesverdriet overwonnen

Je hart is - misschien wel meermaals - gebroken geweest, met als voordeel dat je nu veel sterker in je schoenen staat. Door te leren van mislukte relaties weet je nu wat je waard bent en wat je wil in een relatie. En daardoor maak je nu betere partnerkeuzes. Bovendien ken je ondertussen beter je grens op vlak van drank, waardoor dronken liefdesverklaringen aan het adres van je ex een uitzondering zijn geworden.

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 7

7/

8. Je weet welke kleren je staan

In je tiener- en twintigerjaren heb je genoeg geëxperimenteerd met kledingstijlen om te weten waar je je goed in voelt en wat er ook effectief bij jou past. Je weet bijvoorbeeld dat een chique peplumtop er ongelofelijk uitziet op een catwalkmodel, maar jou een pak minder flatteert. Je laat je ook niet meer meeslepen in absurde modetrends en begaat geen impulsieve miskopen meer.

Pssst... lees zeker welke jeans er het best bij je figuur past.

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 8

8/

9. Je leeft niet meer in een varkensstal

Weet je nog toen je op een zondagmiddag wakker werd met een halflege pizzadoos naast je bed, een berg rondslingerende kleren op de vloer en een aanrecht vol aangekoekte potten en pannen? Nu je dertig bent, durf je toe te geven dat een proper huis een pak aangenamer is dan een 'coole' mesthoop. Met vallen en opstaan heb je de laatste jaren geleerd hoe je je kleren wast zonder ze te doen krimpen, hoe je kalkafzettingen wegkrijgt - azijn is een lifesaver - en een strijkijzer hanteert. #eatthistantekaat

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 9

9/

10. Je kan meer dan een ei bakken

Voorbij zijn de tijden dat je met moeite wist hoe je een inductievuur aan de praat krijgt. Een gezond gerechtje à la Pascale Naessens, daar draai je je hand niet meer voor om. Je kan zelfs - quasi - probleemloos een menu voor zes man uit je mouw schudden wanneer er vrienden komen eten.

10 redenen waarom 30 worden da bomb is - 10