Dit waren de (modieuze) hoogtepunten van de Grammy Awards 2022

Gepubliceerd op 4 april 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
Dit waren de (modieuze) hoogtepunten van de Grammy Awards 2022 Doja Cat

Vorige nacht vond de 64ste editie van de Grammy Awards plaats in Las Vegas. De awardshow kende dit jaar heel wat (fashionable) hoogtepunten. We zetten alle momenten op een rijtje.

De Grammy optredens

De Grammy's zijn niet compleet zonder indrukwekkende reeks optredens. En naast fantastische shows serveren de popsterren ook geweldige looks. Op de line-up stonden Olivia Rodrigo, Silk Sonic en Justin Bieber. Host van dienst was Trevor Noah, die de Grammy-show aan elkaar mocht praten in Las Vegas. Onze top 3:

Billie Eilish brengt eerbetoon aan Taylor Hawkins

Billie Eilish bracht tijdens haar uitvoering van 'Happier Than Ever' een eerbetoon aan Foo Fighters drummer Taylor Hawkins, die 25 maart overleed tijdens een tournee in Colombia. Eilish begon haar lied in het zwart, en haar baggy T-shirt toonde een lachende Hawkins aan zijn drumstel. Toen het nummer begon, werden de zangeres en haar twee bandleden overspoeld door een regenstorm, waardoor het shirt doorweekt raakte, een knipoog naar Billie's videoclip van het nummer. Aan het einde van het optreden hield de zangeres haar shirt omhoog onder luid applaus.

Dua Lipa en Megan Thee Stallion in de voetsporen van Mariah Carey en Whitney Houston

Donatella Versace hielp zangeressen Dua Lipa en Megan Thee Stallion een klassiek Mariah Carey en Whitney Houston-moment te recreëren.
De modeontwerpster voegde zich bij het duo op het podium om hen snel van hun rok te ontdoen nadat de twee zangeressen grapjes maakten over het verschijnen in vergelijkbare outfits bij de presentatie van de beste nieuwe artiest. "Dames, niet vechten," riep Versace in het Italiaans terwijl ze de trappen op marcheerde en even later met een zwaai een deel van hun jurken uittrok. Het moment was een eerbetoon aan de tijd dat Mariah Carey en Whitney Houston het podium deelden tijdens de 1998 MTV Video Music Awards en identieke bruine jurken droegen.

Lady Gaga eert Tony Bennet met  'Do I Love You'

Lady Gaga bracht een swingende versie van 'Love for Sale' met een big band, om nadien een teder eerbetoon te brengen aan haar goede vriend en co-ster Tony Bennett, die vorig jaar stopte met optreden. De 95-jarige Bennett maakte een korte virtuele verschijning om Gaga aan te kondigen. De zangeres antwoordde met 'Do I Love You' en terwijl ze zong vulde het scherm zich met talloze foto's van Gaga en Bennett samen door de jaren heen. "Ik hou van je, Tony, we missen je," zei Gaga bij het slot van het lied, zichtbaar ontroerd.

De rode loper

Een groot deel van de aandacht op awardshows gaat natuurlijk naar het spektakel vooraf: de rode loper-présences. Hoewel opvallend veel sterren dit gedeelte aan zich voorbij lieten gaan (Beyoncé, Cardi B, Demi Lovato...) is er nog genoeg modevoer om je aan te vergapen.