Dit waren de (modieuze) hoogtepunten van de Grammy Awards 2023

Gepubliceerd op 6 februari 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
Dit waren de (modieuze) hoogtepunten van de Grammy Awards 2023 Getty Images

Vorige nacht vond de 65ste editie van de Grammy Awards plaats in Las Vegas. De awardshow kende dit jaar heel wat (fashionable) hoogtepunten. We zetten alle momenten op een rijtje.

De Grammy highlights

De Grammy's zijn niet compleet zonder indrukwekkende reeks optredens. En naast fantastische shows serveren de popsterren ook geweldige looks. Op de line-up stonden Sam Smith, Quavo en Harry Styles. Host van dienst was Trevor Noah, die de Grammy-show aan elkaar mocht praten in Las Vegas. Onze top 3:

Beyoncé schrijft geschiedenis

De Queen is back, en hoe! Niet alleen kondigde Beyoncé onlangs een wereldtournee aan voor 'Renaissance', tijdens de Grammy Awards van 2023 brak ze met dat album ook nog eens alle records. Met de award voor beste dance album staat haar teller namelijk op 32 Grammy's, het meeste awards ooit voor één artiest. "Ik wil de queer gemeenschap bedanken voor jullie liefde en voor het uitvinden van het genre," aldus Beyoncé bij het in ontvangst nemen van haar prijs.

Beyoncé

Hiphop iconen komen samen

Busta Rhymes, Nelly en Missy Elliott brachten een eerbetoon ter gelegenheid van de 50e verjaardag van hiphop. Het optreden werd bijgestaan door een groep iconen, waaronder Ice-T, Busta Rhymes, Public Enemy, Nelly, Queen Latifah, RUN-D.M.C., Missy Elliott en jongere sterren Lil Baby en GloRilla. Nostalgie!

Kim Petras is eerste transgendervrouw met Grammy

Kim Petras schreef Grammy-geschiedenis als de eerste transgendervrouw die won in de categorie beste pop duo/groep optreden voor het nummer 'Unholy'. Ze kreeg een staande ovatie voor haar overwinning aan de zijde van Sam Smith, haar duetpartner.

Kim Petras en Sam Smith nemen hun Grammy in ontvangst
Kim Petras en Sam Smith nemen hun Grammy in ontvangst

"Ik wil alle ongelooflijke transgender-legendes voor mij bedanken die deze deuren voor mij hebben opengeschopt zodat ik hier vanavond kon zijn," zei ze. Petras bracht een eerbetoon aan haar overleden vriendin en muziekproducent Sophie, die volgens haar altijd in haar geloofde. Ook bedankte ze Madonna voor haar strijd voor LGBTQ-rechten. "Ik denk niet dat ik hier zou kunnen zijn zonder Madonna," aldus Kim Petras.

De rode loper

Een groot deel van de aandacht op awardshows gaat natuurlijk naar het spektakel vooraf: de rode loper-présences. Dit jaar werd het tapijt bewandeld door de grootsten der aarde: Adèle, Cardi B, Taylor Swift, Harry Styles... En dat zorgt natuurlijk voor nu al iconisch fotomateriaal.

Grammy Awards
Cardi B in Guarav Gupta Couture
Olivia Rodrigo in Miu Miu Grammy's
Olivia Rodrigo in Miu Miu
Lizzo
Lizzo in Dolce & Gabbana
Amanda Gorman in Prada
Amanda Gorman in Prada
Grammy Awards rode loper 2023
Paris HIlton
Megan Fox en Machine Gun Kelly Grammy
Megan Fox en Machine Gun Kelly in Zuhair Murad (Fox) en Dolce & Gabbana (Kelly)
adele grammy awards rode loper jurk 2023
Adele
Taylor Swift in Roberto Cavalli
Taylor Swift in Roberto Cavalli
Bebe Rexha
Bebe Rexha
Doja Cat Grammy Awards 2023 Versace
Doja Cat in Versace
harry styles
Harry Styles