Geen paniek: in deze maand hou je je goede voornemens wél vol!

Geüpdatet op 15 december 2020 door Jolien
Geen paniek: in deze maand hou je je goede voornemens wél vol!Unsplash

Heb je ook weer een lijstje met goede voornemens opgesteld? Dan hou je dit best nog enkele maanden bij!

Ieder jaar maken we goede voornemens en zijn we er rotsvast van overtuigd dat het deze keer wél gaat lukken. Maar bij de meesten is het halfweg januari al omzeep. En hoe zit het bij jou? Ben je nog steeds goed bezig of heb je het al opgegeven? Is je antwoord het eerste? Proficiat! Het tweede? Geen paniek! Hou je lijstje gewoon nog eventjes bij, want in deze maand lukt het zeker!

Uit onderzoek blijkt dat niet januari, maar september de beste maand is om je goede voornemens vol te houden! De zomervakantie is net gedaan en als het allemaal wat meezit, ben je helemaal ontspannen. De maanden december en januari daarentegen zijn een ware broeikast voor stress. Cadeautjes kopen, feestjes organiseren, koken voor twintig man, moeten we nog doorgaan? Helemaal uitgeput begin je aan het nieuwe jaar en dan komen die 'goede voornemens' er ook nog een keer bij. Too much allemaal!

goede voornemens
Shutterstock

September weerspiegelt voor veel gezinnen ook het begin van een nieuw jaar in als: de kindjes gaan weer naar school, alles gaat weer z'n normale gangetje en hobby's worden weer opgepikt. Haal dus pas binnen negen maanden (oef) je goede voornemens weer van onder het stof en ga er dan volledig voor! Yes, you can!

September is het nieuwe januari! Wees dus niet te hard voor jezelf wanneer je je schuldig maakt aan een lekker taartje of wanneer je je zoveelste alcoholische drankje achterover giet. In september komt het allemaal goed!

Psst, lees ook: Hoe houd jij je aan je goede voornemens zonder te veel moeite te doen?