HOW TO: feestelijke kapsels voor oudejaarsnacht

Gepubliceerd op 27 december 2017 door Laure Vandendaele
HOW TO: feestelijke kapsels voor oudejaarsnacht

Nood aan wat feestelijke kapselinspiratie? Wij serveren twee heerlijke looks. Eentje voor liefhebbers van losse lokken met een retrotoets en één voor wie het graag stijlvol strak houdt.

LEES OOK: 5 oplossingen voor een bad hair day

IN DE PLOOI
Blumarine

De vintage golfjes en subtiele wetlook maken van dit losse kapsel toch een eyecatcher. Geen stress! Het ziet er veel moeilijker uit dan het is.

1. Begin met twee scheidingen in je haren te kammen: een zijmeet, waarbij je de twee kanten over je oren kamt, en een scheiding op je hoofd, van oor tot oor. Kam alles achter de meet naar achteren.

2. Spray wat styling spray (zoals de Iron Shape van Redken) op de grootste zijlok, en knijp op ongeveer 3 cm van de meet een plooi in de lok met een stijltang. Spuit er meteen wat lak over om te fixeren.
Laat de tang vijf centimeter zakken en maak opnieuw een vouw in je haren. Fixeer dit plooitje meteen met lak en een schuifspeld. Herhaal vervolgens de plooitechniek tot aan de kaaklijn.

3. Maak ook aan de linkerlok een plooi met de stijltang ter hoogte van je slaap, en spray en speld dat ook vast.

4. Als je heel plat haar hebt, kan je ook de rest van je lokken met deze golfbeweging wat textuur geven. Of je kneedt er wat wax of klei (zoals de UN.DRESSED-pasta van Kevin Murphy) door, voor een warrig contrast met de strakke bovenkant van je coupe.

--> Surf naar de volgende pagina voor de Ballerinadot

1/

De ballerinadot
Elie Saab

Haarstylist Orlando Pita zorgde bij Elie Saab voor de perfecte mix van een strenge balletdot en een warrig 'ik ben net wakker en heb mijn haar in een rekker gedraaid'-kapsel. Zijn geheim? Net genoeg volume en geen enkel elastiekje.

LEES OOK: 10 x kapseltrends voor de winter

Orlando Pita in actie backstage bij Elie Saab

1. Om net genoeg volume in je haren te krijgen, spuit wat texture spray (zoals de Moroccanoil Dry Texture Spray) op je handen en kam met je vingers je lokken naar achteren.

2. Houd je haren in een staartje vast, maar maak ze niet vast met een rekker. Draai de staart vervolgens in een dotje en spelt die dot vast met schuivertjes. Door lok per lok vast te spelden, krijg je een warrig effect.

3. Werk af met lak. En trek in de dot nog wat lokjes uit elkaar voor een vol een speels effect.

LEES OOK: dit zijn de mooiste Pinterest-kapsels voor de eindejaarsfeesten