20 jaar Ketnet: Herinner je je deze series nog?

Gepubliceerd op 27 november 2017 door Maxine Detaellenaere
20 jaar Ketnet: Herinner je je deze series nog?

#jeugdsentiment

Ketnet - voor de meesten onder ons dé zender uit onze kindertijd - blaast vandaag 20 kaarsjes uit. Tijd dus om even de nostalgische toer op te gaan en herinneringen op te halen aan onze lievelingsreeksen voor het Gossip Girl-tijdperk. Doen deze namen bij jou nog een belletje rinkelen?

ketnet kulderzipken

#1 Kulderzipken

Wat hadden we een crush op Kulderzipken, gespeeld door een piepjonge Michael Pas. En wat waren we jaloers op dat prachtige prinsessenkleed van Prieeltje. Bij het bekijken van deze serie voelden we ons altijd zelf een beetje een rebelse koningsdochter.

1/

#2 W817

Zes jongeren met een totaal ander karakter samen in een studentenhuis, klinkt herkenbaar... We keken iedere keer met spanning uit naar wat gekke Akke nu weer tegenkwam of op wie Carlo deze keer zijn oog liet vallen (al was hij overduidelijk smoor op Birgit)

ketnet spring

2/

#3 Spring

"Ik wil leven ik wil vrij zijn, ik wil op mijn eigen benen staan..." De eerste noten van de intro doen ons onmiddellijk terugdenken aan onze akward tienertijd. Hadden we maar een dansschool die zo leuk was als die in Spring, dan waren we nu misschien net iets indrukwekkender op de dansvloer.

3/

#4 Beestenbos is boos

Een van de eerste tv-reeksen waar we naar keken. Wat waren we bang van de sissende slang. Gelukkig overleefden onze favorieten Das en Vos de grote brand.

ketnet beestenbos is boos

4/

#5 De boomhut

"Hey Fa!" Alida en Peter Paulus Post zijn nu slechts verre schimmen uit het verleden, maar toen we kinderen waren, schreven we met plezier brieven aan Alida, De Boomhut, BRTN, 1043 Brussel.

LEES OOK: Vijf verslavende girlie series om te bingewatchen

ketnet de boomhut