Raad jij de populairste babynamen voor 2023?

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Lore Ginneberge
Raad jij de populairste babynamen voor 2023? Shutterstock

Dit zijn de populairste babynamen voor 2023, zowel in België als wereldwijd. Zit jouw favoriete jongens- of meisjesnaam er niet tussen? Laat je dan inspireren door enkele trends en voorspellingen.

De meest populaire babynamen voor 2023 in België

Het is nog vroeg, maar volgens Kind & Gezin zijn dit nu al de populairste meisjesnamen van 2023 in ons land:

1. Olivia

2. Marie

3. Mila

4. Lina

5. Renée

Voor jongens ziet de top 5 er als volgt uit:

1. Noah

2. Arthur

3. Liam

4. Jules

5. Adam

Groene meisjesnamen verwijzend naar de natuur

De Nederlandse website 24Baby waagt zich aan enkele voorspelling voor babynamen in 2023. Zo gokken ze dat meisjesnamen die verwijzen naar de natuur alleen nog maar in populariteit zullen stijgen. Denk hierbij aan Ivy, Rosie, Hazel, Fleur, Lily...

populairste babynamen
Shutterstock

Populaire jongensnamen met een 'L' of eindigend op een 'A'

Opvallend is het aantal populaire jongensnamen die beginnen met de letter L. De top 10 bestaat zelfs voor de helft uit zulke namen: Leon, Louis, Lucas, Liam. Ontzettend geliefd in ons land zijn ook nog Lou, Lars, Luca en Lio.

babynamen 2023 populair
Shutterstock

Voor pasgeboren jongens voorspelt 24Baby meer namen eindigend op een -a. Traditioneel associëren we dit in België eerder met meisjes (Laura, Jessica...), maar als je denkt aan Italiaanse namen als Luca, Nicola en Andrea snap je dat het ook voor jongens kan. Andere opties zijn Joshua, Rafa, Ezra, Eliah...

Populaire babynamen wereldwijd

In de Verenigde Staten is Emma de meest geliefde meisjesnaam en staat Liam met stip op één voor jongens. Bij onze Franse buren ziet de top drie voor jongens er als volgt uit: Gabriel, Léo en Raphaël. Populaire babynamen voor meisjes in Frankrijk zijn dan weer Jade, Emma en Louise.

Ook leuk om weten: de meest voorkomende meisjesnaam ter wereld is Maria, naar schatting luistert 1 op 119 vrouwen naar deze naam.

LEES OOK: Daarom is een babymassage goed voor de baby én de ouders