Raad jij de populairste babynamen voor 2024?

Geüpdatet op 11 januari 2024 door Lore Ginneberge
Raad jij de populairste babynamen voor 2024? Shutterstock

Dit zijn de populairste babynamen voor 2024, zowel in België als wereldwijd. Zit jouw favoriete jongens- of meisjesnaam er niet tussen? Laat je dan inspireren door enkele trends en voorspellingen.

De meest populaire babynamen voor 2024 in België

Het is nog vroeg, maar volgens Kind & Gezin zijn dit nu al de populairste namen van 2024 in ons land.

De top 5 meisjesnamen in België

  1. Olivia
  2. Mila
  3. Mona
  4. Ella
  5. Nora

De top 5 jongensnamen in België

  1. Noah
  2. Arthur
  3. Finn
  4. Adam
  5. Louis

Uniseks namen worden populairder

De Nederlandse website 24Baby waagt zich aan enkele voorspelling voor babynamen in 2024. Zo gokken ze dat uniseks namen alleen nog geliefder zullen worden in 2024. Denk aan Charlie, Robin, Lio, Sam of Noa.

populairste babynamen
Shutterstock

Populaire jongensnamen met een 'L' of eindigend op een 'A'

Opvallend is het aantal populaire jongensnamen die beginnen met de letter L. De top 10 bestaat zelfs voor de helft uit zulke namen: Leon, Louis, Lucas, Liam. Ontzettend geliefd in ons land zijn ook nog Lou, Lars, Luca en Lio.

babynamen 2023 populair
Shutterstock

Voor pasgeboren jongens voorspellen we meer namen eindigend op een -a. Traditioneel associëren we dit in België eerder met meisjes (Laura, Jessica...), maar als je denkt aan Italiaanse namen als Luca, Nicola en Andrea snap je dat het ook voor jongens kan. Andere opties zijn Joshua, Rafa, Ezra, Eliah...

Deze vintage namen keren terug

De zoektocht naar tijdloze babynamen leidt vaak naar klassiekers van weleer. Voor meisjes keren onder andere Léonie, LucileCecile, Agatha en Mia terug, allemaal voornamen die tot voor kort vooral met omaatjes werden geassocieerd. Ook moet je binnenkort niet schrikken als je baby's met de namen Theodore, Lois, Cyriel, Henri of Gaspard tegenkomt.

Populaire babynamen wereldwijd

Opvallend is dat de top 5 babynamen in de Verenigde Staten dit keer verrassend weinig verschilt van de onze. In de VS wisselen Olivia en Emma elkaar continu af als meest geliefde meisjesnaam. Noah en Liam spannen de kroon voor jongens. Bij onze Franse buren ziet de top drie voor jongens er als volgt uit: Gabriel, Léo en Raphaël. Populaire babynamen voor meisjes in Frankrijk zijn dan weer Jade, Louise en Ambre.

Leuk om weten: de meest voorkomende meisjesnaam ter wereld is en blijft Maria, naar schatting luistert 1 op 119 vrouwen naar deze naam.

LEES OOK: Daarom is een babymassage goed voor de baby én de ouders