Op stap met Messy Nessy Chic: 5 tips om een urban explorer te worden

Gepubliceerd op 18 oktober 2017 door Isabelle
Op stap met Messy Nessy Chic: 5 tips om een urban explorer te worden

"Act like you belong: dat is en blijft de beste manier om ergens binnen te raken waar je niet verondersteld bent te zijn..." Aan het woord is Vanessa Grall, het brein achter de urban exploring blog Messy Nessy Chic. Wij brachten een doldwaze namiddag door in het gezelschap van de zelfverklaarde "meest nieuwsgierige persoon op aarde" en ontdekten het wondere wereldje van stedelijke ontdekkingsreizigers.

Geen outfitinspiratie, reistips of make-up tutorials voor de vrouw die ruim veertigduizend volgers op Instagram telt. Wat is Messy Nessy Chic dan wél? Een online rariteitenkabinet, een plek waar ze zowel haar virtuele vondsten als de meest bevreemdende plaatsen die ze tijdens haar zoektochten heeft ontdekt uit de doeken doet. Je vindt er verhalen over de vergeten donut heldinnen van de Eerste Wereldoorlog, pool parties in de Parijse catacomben en nostalgische stadstuinen die in een niet zo ver verleden dienst deden als huiveringwekkende menselijke zoo. Nessy is een fervente urban explorer, oftewel iemand die op zoek gaat naar verlaten, vergeten en veelal ongewone plekken en verhalen. “De meeste urbex experts zijn in tegenstelling tot mij fotografen en proberen vooral mooie beelden te schieten, ik ga dan weer op zoek naar de verhalen die er te rapen vallen. Het menselijke aspect is voor mij erg belangrijk, ik wil weten wiens voetsporen ergens werden nagelaten, hoe en waarom." Een bijzondere levensfilosofie, die ook jou op het pad van everything absurd & fascinating kan zetten. Hoe? Door deze tips alvast toe te passen:

Meer weten? Lees het volledige interview met de fascinerende Nessy in het novembernummer van ELLE België -beschikbaar vanaf vrijdag 20 oktober!