Niet voor watjes: de gelaatsbehandeling met skeletnaaldjes

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Niet voor watjes: de gelaatsbehandeling met skeletnaaldjes

Op de comfortabele behandeltafel liggen, oogjes toe en genieten van een deugddoende facial? Niet helemaal. De nieuwe Synature-behandeling van Pascaud is niet voor kleinzerige watjes.

Mocht mijn budget het toelaten, trakteerde ik mezelf iedere week op een gelaatsbehandeling. In de realiteit zijn bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste minder frequent, zeker nadat een laatste bezoekje aan de schoonheidsspecialiste nogal tegenviel. Alles gebeurde in een sneltempo, milia werd pas nadat ik het vroeg verwijderd, wenkbrauwen bleven onaangeroerd en meer dan een paar laagjes product over elkaar aanbrengen, was er niet aan. Dat kan ik op een zondagnamiddag in de badkamer zelf ook wel. Als ik op eender welke behandeltafel lig, wil ik voelen dat er iets gebeurt.

Be careful what you wish for

Misschien was de nieuwe Synature huidbehandeling van het Nederlandse Pascaud eerder iets voor mij. Deze nieuwe behandeling combineert twee intense peelings en belooft een egale teint, maakt poriën, fijne lijntjes en acne minder zichtbaar. Klonk als de perfecte behandeling voor mijn huid die sinds enkele weken met een lichte opstoot van acne te kampen kreeg.

pascaud synature peeling facial antwerpen

Al bij het reinigen van de huid, werd duidelijk dat dit geen doorsnee gelaatsbehandeling was. Hier ging wel degelijk aan de huid gewerkt worden. De specialiste ging meteen stevig te werk en hoewel er op de achtergrond een rustgevend muzakje speelde, zat rustig indommelen er niet in. Met mate genieten lukte nog net, tot het tijd was voor de eerste chemische peeling. Een paar tellen lang stond mijn huid in vuur en vlam, maar dat was niets vergeleken met wat nog komen zou. Een massage met stevige peelinghandschoenen mag dan wel ideaal zijn om dode huidcellen grondig te verwijderen, een pretje was het niet. Op sommige momenten was de massage ronduit onaangenaam en zelfs pijnlijk. ‘No pain, no gain indachtig, beet ik gewoon nog wat harder op mijn tanden.

Skeletnaaldjes

Volgende stap: het inmasseren van skeletnaaldjes. Skeletnaaldjes? Klinkt eng en dat was het ergens ook. Al waren de naadjes zelf niet zo angstaanjagend als de naam doet vermoeden. Ze zijn immers microscopisch klein en natuurlijk, gemaakt van zoetwatersprons. Samen vormen ze een soort van poeder dat de schoonheidsspecialiste in de huid dept. Wrijven is uit den boze want dat zou onderhuidse littekentjes kunnen veroorzaken. De holle naaldjes maken kleine kanaaltjes in de huid waardoor de voedingsstoffen makkelijk tot in de diepere huidlagen kunnen doordringen. Guess what: microscopisch kleine naaldjes zijn nog steeds naaldjes en wanneer je die op de huid aanbrengt, prikt dat nog steeds. X 1000. Een wat vreemd gevoel, maar het wende snel. Een beetje zoals je benen epileren of een tatoeage laten zetten. Drie dagen na de behandelingen zijn de naaldjes helemaal opgelost in de huid.

Eens de huid helemaal gepeeld, gescrubd en doorboord was, werd een voedend vliesmasker over mijn huid gedrapeerd en mocht ik eindelijk genieten van de rust en een streepje muzak.

Nog even later stond ik op straat met een rood aangelopen hoofd en een homekit, goed voor zeven dagen nazorg. Het moet gezegd, mijn wangen hadden de kleur van een rijpe tomaat maar er was onmiskenbaar sprake van een natuurlijke glow. Toch voelde mijn huid snel trekkerig aan en had ik de drang om steeds aan mijn gezicht te zitten, al werd dat meteen afgestraft met venijnige prikjes. De naaldjes, weet u wel. Tegen bedtijd deden mijn gezicht en hals echt pijn en het was een verschrikking om 24 uur lang niets van verzorgingsproducten op mijn gezicht te mogen smeren.

De volgende ochtend waren mijn wangen en voorhoofd nog steeds rood en het trekkerige gevoel hield aan. Het was dan ook een ware verademing om mijn huid zachtjes te wassen en in te smeren met een vitamine c-serum en een hydraterende crème met UV-filter. ’s Avonds zorgde een herstellende crème voor verlichting.

Vreemde velletjes

De volgende dagen bleef mijn gezicht rood en gevoelig en toen mijn huid ook nog eens begon te vervellen, dacht ik even dat het nooit meer goed zou komen. Vier dagen later was het ergste achter de rug en kon ik de resultaten van de behandeling pas echt niet. Alle onzuiverheden op mijn kin waren verdwenen, net als de zwarte puntjes op mijn neus en die verdomde milia. Mijn huid oogde schoon, egaal, fris en de pijn was dan ook snel vergeten.

De Synature is dan ook geknipt voor vrouwen (of mannen) die hun huid willen ‘rebooten’ en een serieuze boost willen geven. Kleinzerige watjes en mensen met een erg gevoelige huid, kunnen zich beter onthouden.

Ik testte deze behandeling bij het Pascaud Instituut in Antwerpen (Frankrijklei 136). De behandeling kan op ieder moment van het jaar uitgevoerd worden. Voor de Synature huidbehandeling betaal je 225 euro.

www.pascaud.com