Wie zijn de sidekicks van de Kardashians?

Geüpdatet op 11 september 2017 door Isabelle
Wie zijn de sidekicks van de Kardashians?

Wie "Kardashian" zegt, zegt uitgebreid entourage. De reality sterren komen zelden de deur uit zonder een legertje assistenten, BFF's en aanhangsels, de ene al wat opvallender dan de andere. Zes figuren steken met kop en schouders boven de rest uit en lijken haast deel uit te maken van de beroemde familie, ontdek hier wie de meest invloedrijke Kardashian-Jenner sidekicks zijn: 

Stephanie Shepherd - Kims uitvoerend assistent

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 1
Uiterst links: de "zevende Kardashian zus"!

Deze vrouw is Kim Kardashians schaduw en vormt een vaste waarde in de achtergrond van zowat elke paparazzi foto. Noem haar geen persoonlijk assistent (Kim heeft er al twee), eerder het brein achter ’s werelds meest succesvolle reality ster. Stephanie verhuisde op haar 19de naar Hollywood met de droom een danscarrière uit te bouwen, maar ontdekte al snel haar verborgen talent voor het assisteren van wereldsterren. Sinds 2013 zet ze haar talenten ten dienste van Kim Kardashian.

Job description: de was ophalen, de agenda inplannen, het legertje assistenten, nanny’s en veiligheidsmensen beheren, de merchandise van haar beroemde cliënt managen (yep, Shepherd is verantwoordelijk voor het bestaan van Kimoji!), de buggy’s van Saint en North bestellen en in elkaar steken, vluchten boeken, klerenwissels organiseren, interviews inboeken, zakelijke deals afsluiten (danku Shepherd voor KKW Beauty!) én vooral ook het luisterend oor van Kim Kardashian zijn. Zo was zij degene die de ster opving na de dramatische overval in Parijs, die haar naar het altaar liep tijdens het huwelijk in Firenze (al droeg ze toen een jogging pak omdat ze ook op het dak moest klimmen om het jawoord van Kimye te filmen!) en die haar naar het ziekenhuis voerde toen North vroegtijdig ter wereld kwam. Geen 9-to-5 job, zoveel is duidelijk, en de donkerharige Shepherd vertoeft zo vaak in het gezelschap van de Kardashian-Jenner clan dat ze soms gekscherende de zevende zus wordt genoemd.

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 2
Hand in hand met "wifey" Kourtney.

Niet dat ze dat laatste erg vindt, blijkbaar runnen de Kardashians hun leger hulpjes als één grote familie. “Assistenten, make-up artists, huishouders, veiligheidsmensen, de Kardashian-Jenners zelf,..: we slijten onze dagen allemaal samen in de verschillende Kardashian huizen en beleven zoveel intense avonturen met elkaar. Feest- en verjaardagen worden gul gevierd, of je nu officieel lid van de familie bent of niet, en soms heb ik de indruk dat we de kids gewoon allemaal samen opvoeden,” klinkt het in een interview met Refinery29. Grappig detail: Shepherd, die erg close is met alle zussen, werd een tijdje door de roddelpers als Kourtneys lesbische love interest aanzien, aangezien de twee regelmatig hand in hand lopen… Hoewel ze oorspronkelijk niet zo’n workout fan was, brengt Shepherd heel wat uurtjes met haar beroemde bazen door in hun personal gyms. Verder is ook haar kledingstijl volledig veranderd, aangezien ze elke week overladen wordt met gratis Yeezy en Dash stukken. Een beautyfreak is ze naar eigen zeggen dan weer niet.

kardashian sidekicks stephanie shepherd brittny gastineau jordyn woods malika haqq jonathan cheban pia mia
Opdringerige paparazzi? Stephanie is efficiënter dan de bodyguard!

1/

Jonathan Cheban - Kims mannelijke BFF

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 4

Ook Jonathan Cheban lijkt deel uit te maken van de beroemde familie. De man met het zagerig accent maakt te pas en te onpas zijn opwachting in de televisiereeks rond de Kardashians en lijkt soms zelfs buiten het weten van Kim en co om aanwezig te zijn in huis. Of hij een eigen kamertje heeft in de mansion van Kris Jenner, weten we niet, maar zeker is dat hij lang voor Kanye West al dé man in Kim Kardashians leven was. Wat weinig mensen echter weten, is dat hij ooit zijn eigen realityshow had: The Spin Crowd bracht het reilen en zeilen van zijn PR-bureau CommandPR in beeld, maar werd na één seizoen alweer van de buis gehaald. Toegegeven: het wàs tenenkrommend irritant om te zien hoe hij met zijn werknemers en partner Simon Huck omging. Daarnaast is hij ook eigenaar van de roddelwebsite The Dishh, waardoor hij trouwens regelmatig in de problemen komt met zijn BFF omdat zij bang is dat hij persoonlijke informatie naar de media zal lekken. In één aflevering van Keeping Up With The Kardashians verdenkt Kim Jonathan er zelfs van een tell-all book over haar te schrijven. En wij maar denken dat vriendschap gebaseerd is op wederzijds vertrouwen… Verder is de man ook nog betrokken bij tal van kleinere bedrijfjes, waaronder de food delivery dienst Prepped. Genoeg zaken dus om zijn rijkeluisleventje draaiende te houden dus, en dit ondanks de meer dan bescheiden achtergrond van deze self-made man. Tussen haakjes: er valt iets op in het entourage van de Kardashians: ze laten zich enkel en alleen door keiharde werkers omringen!

Of hij naast Kim ook close is met de rest van de familie? Zeker! Met Khloe kan je blijkbaar de wildste avonturen beleven, terwijl Kourtney garant zou staan voor uren slappe lach en Caitlyn altijd te vinden is voor een goede babbel. Verrassend genoeg heeft Cheban ook een boontje voor de in ongenade gevallen Blac Chyna: “ze is heel grappig en een echte foodie, net als ik,” liet hij daar ooit over optekenen bij Refinery29.

2/

Pia Mia - Kylie Jenners zingende sidekick

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 5

Pia Mia Perez raakte bij het grote publiek bekend als Kylie Jenners sidekick, maar is vandaag goed op weg om zelf een grote ster te worden. Sinds enkele jaren verschijnen ze regelmatig op Kylie social media feeds: filmpjes waarin buddy Pia Mia zanglessen geeft. Pia heeft een gouden keeltje, een uitgesproken kledingstijl en is bevriend met dé reality prinses van het moment: de basis voor een eigen carrière als social media ster is gelegd en werpt nu al vruchten af. De 19-jarige zangeres verzamelde op Instagram een kleine vier miljoen volgers, stond reeds in de studio met wereldsterren als Chris Brown, Will.i.am en Tyga (danku, connecties!) en brengt binnenkort haar allereerste album uit. Een groeiende reputatie die ook Madonna ter ore kwam. De popkoningin staat erom bekend de campagnegezichten van haar label Material Girl steevast te casten in de groep zangeresjes-op-de-rand-van-de-doorbraak en zo geschiedde vorige winter voor Pia Mia. Bijzonder kantje aan deze samenwerking: naast de klassieke campagne verscheen er ook een docureeks (hallo, reality show!) over de aanstormende ster, die volgens Madonna “uitblinkt in haar sexy tomboy stijl”.

3/

Jordyn Woods - Kylie Jenners BFF

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 6

Een ander interessant figuur in het entourage van de jonge Kylie is Jordyn Woods, deel van Hollywoods gouden jeugd en een body positive model om rekening mee te houden. Jordyn groeide net als Kylie en co op in het exclusieve socialite milieu van LA -beide ouders zitten in de filmindustrie- en houdt er meer dan één beroemde connectie op na. Om maar te illustreren: ze verwijst naar Will Smith als “Uncle Willy”…

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 7
Een piepjonge Jordyn met Oompje Will

Kylie is een jeugdvriendin en dat verklaart hun grote wederzijdse aanwezigheid in elkaars Snaps en Instagram Stories. Dat Jordyn die vriendschap niet nodig heeft om zelf te schitteren, bewijst haar bloeiende modellencarrière als curvy model voor Wilhelmina International’s plus-size afdeling. Haar eigen social media zijn dan ook doorspekt van body-positive boodschappen, waardoor ze op haar eentje een gigantische schare fans wist te verzamelen. Die laatste komen deels ook voor de indrukwekkende nail art creaties die ze regelmatig post. One to follow!

4/

Brittny Gastineau - Kims vrouwelijke BFF

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 8

Stephanie Shepherd is niet de enige lookalike in Kim Kardashians entourage. Britney Gastineau groeide op als New Yorkse socialite en wist in 2005 een eigen reality show te scoren bij E!, het netwerk dat twee jaar later pas plaats zou beginnen met het uitzenden van Keeping Up With The Kardashians. Onder de noemer Gastineau Girls volgde de show het wilde leventje van Brittny en haar socialite moeder Lisa - vader Mark, een voormalige American footballster, verdween na een dramatische vechtscheiding uit beeld. Naast haar eigen TV-project draafde de brunette verder ook op in verschillende andere reality producties zoals Filthy Rich: Cattle Drive, KUWTK, The Hills, Cribs en The View. Deze dame houdt van TV, zoveel is duidelijk! Daarnaast heeft ze een contract als celebrity model op zak bij het prestigieuze Elite Model Management.

Haar vriendschap met Kim Kardashian duurt ondertussen al een dik decennium en oplettende kijkers zagen Gastineau in de photobooth van alle grote events in Kims leven shinen: haar verloving, bachelorette feestje, huwelijk, babyborrels en noem maar op! Enige valse noot: in 2011 kwam het tot een tijdelijke breuk tussen de BFF’s omdat het New Yorkse model het niet kon vinden met Kris Humphries, de toenmalige Mijnheer Kardashian. Sindsdien staat ze naar eigen zeggen als een blok achter élke beslissing, hoe controversieel ook, van haar beroemde vriendin en steunen beiden elkaar door dik en dun. 

Pittig detail: onlangs werd ze aan de zijde van “onze” Thibaut Courtois gespot…! 

5/

Malika Haqq - Khloe’s BFF en voormalige assistente

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 9

En dan is er ook nog Malika, die sinds haar vijftiende dé onafscheidelijke vriendin van Khloe Kardashian is. Die laatste werd thuis geschoold en houdt er in tegenstelling tot haar zussen geen uitgebreide vriendenkring op na, maar met Malika (en diens tweelingzus Khadija ook trouwens) was het liefde op het eerste gezicht. De twee ontmoetten elkaar toen Malika een vriend van Khoe datete en de rest is geschiedenis.

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 10

Vier handen op een buik waren ze, tot ze een tactische fout maakten door Malika tot Khloe’s persoonlijk assistente te bombarderen ten tijde van diens Khloe + Lamar spin-off show. De relatie vertroebelde al snel omdat de ene het niet kon verkroppen naar de pijpen van de ander te moeten dansen en in 2011 zetten ze een streep onder hun vriendschap. Ondertussen is dat slechts een nare herinnering, heeft Khloe een andere assistente aangenomen en is alles weer koek en ei tussen de vriendinnen. Malika probeert het met wisselend succes als actrice, maar bleef sinds haar stunt als assistente vooral in beeld dankzij gastverschijningen in Dash Dolls (juist ja, opnieuw een Kardashian productie…) en Hollywood Diva’s, een andere reality show.

Pittig detail: Malika heeft altijd een zwak gehad voor Khloe’s broertje Rob en stond zelfs model voor zijn campagne toen hij besloot een kousenlabel te lanceren. Het project werd geen succes en Malika’s liefde is altijd onbeantwoord gebleven. Misschien moet ze het nog eens proberen, nu Black Chyna definitief uit beeld is verdwenen?

Wie zijn de sidekicks van de Kardashians? - 11