7 x zweetproof make-up voor je mondeling examen

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Laure Vandendaele
7 x zweetproof make-up voor je mondeling examen

Of je nu peentjes zweet door de stress voor dat (mondelinge) examen of door de hittegolf, met deze make-upfavorieten ben je de hele dag 'sweat proof'.

Make-up en belachelijk hoge temperaturen zijn zelden een goede match. Foundation voelt als een zware laag op je gezicht en laat zich moeilijk combineren met je zonnecrème die je voordien smeerde. (en als je dan toch aan het smeren bent mag je deze onverwachte lichaamsdelen zeker niet vergeten!) Mascara hangt na een paar uur vooral onder je ogen in plaats van op je wimpers en die mooie highlighter zorgt plots niet langer voor een 'glowy' maar voor een sweaty effect. En dan ben je nog niet eens aan dat examen begonnen. Dit is onze favoriete make-up voor op bloedhete, stressy dagen.

1/

Concealer

Ofwel studeer je tot een kot in de nacht ofwel houdt dit hitte je uit je slapen. Het resultaat is in beide gevallen hetzelfde: 's ochtends is de vermoeidheid van je gezicht af te lezen. Maak alsnog een wakkere en frisse blik door wallen en donkere kringen met een concealer weg te werken. Kies een makkelijk te gebruiken product zoals de Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Die kan je ook als highlighter gebruiken waardoor je er dankzij één product meteen uitgeslapen uitziet. Het Franse huis bracht onlangs een paar kleurcorrigerende versies van het cultproduct, de oranje 'bisque' (1) versie is ideaal om donkere kringen te neutraliseren. Ook de Studio Fix Perfecting Stick van M.A.C Cosmetics (2) en de Fake-Up van Benefit (3) zijn krachtpatsers in de strijd tegen een vermoeide blik.

hittegolf examens make-up

Kruipt je concealer door de warmte soms in de fijne lijntjes onder je ogen? Lees hier hoe je dit veel voorkomend probleem kan voorkomen.

2/

Wenkbrauwen

Je wil er op je examen fris en zelfzeker uitzien maar heb noch zin noch de tijd om al te veel tijd aan je make-up te besteden. Bovendien is het pokkeheet en wil je je prof niet de indruk geven dat je langer met je neus in je make-uptasje dan in je boeken zat. De oplossing? Zorg ervoor dat je wenkbrauwen perfect - euh on fleak - zijn. Geef vorm en kleur in met een wenkbrauwpotlood en fixeer eventueel met een (transparante) wenkbrauwgel. Op die manier blijft de kleur extra lang zitten, ook als het kwik de hoogte in schiet. Je zal het zien, eens kringen en wallen zijn weggewerkt en je wenkbrauwen in topvorm zijn, heb je voor de rest maar weinig make-up nodig.

hittegolf make-up examen

 1. Brow this Way Filling Powder van Rimmel, 7,99 euro
 2. Les Gels Sourcils van Chanel, 34 euro
 3. Eyebrow Pen van Hema, 4,25 euro

3/

Mineraal

Heeft je huid iets meer dekking nodig maar is het te warm om je gebruikelijke foundation te smeren? Opteer dan voor een mineraal poeder. Dat laat de huid ademen, heeft een goede dekking en zorgt ervoor dat je niet gaat glimmen. Wij zijn tijdens de zomermaanden fan van de Pure Pressed Base Mineral Foundation van jane iredale (1) en het losse poeder van Bellapierre. (2)

hittegolf make_up examen

 1. Pure Pressed Base Mineral Foundation van jane iredale, 49,50 euro via www.findujour.be
 2. Mineral Foundation van Bellapierre

Lees hier meer over minerale make-up

4/

Licht en luchtig

Verkies je toch een vloeibare formule? Kies dan voor een lichte getinte crème met zonnefilter. De Sports BB Broad Spectrum SPF 50+ WetForce van Shiseido (2) is make-up en zonnebescherming in één en blijft de hele dag zitten, zelfs met deze temperaturen. De Ginzing Energy Boosting Tinted Moisturizer van Origins (1) geeft de huid 's ochtends een flinke oppepper en zorgt voor voldoende hydratatie te hele dag lang. Dankzij het subtiele tintje oogt de huid egaal en in SPF 40 beschermt je tegen te zon.

make_up_hittegolf_examen_foundation

 1. GinZing Energy Boosting Tinted Moisturizer van Origins, 31,50 euro. Bij ICI Paris XL en Parfuma
 2. Sports BB Broad Spectrum SPF 50+ WetForce van Shiseido, 53 euro

5/

Waterproof

Vermijd het risico dat je prof tijdens het mondeling examen afgeleid raakt door uitgelopen mascara en kies tijdens warme dagen voor een waterproof variant. Je weet immers nooit of je na het examen nog ergens op een poolparty (vergeet dan zeker deze inflatables niet) belandt.

hittegolf make-up waterproof mascara

 1. Pushup Waterproof Mascara van Maybelline, 14,99 euro

 2.  Long-Wear Waterpoof Liner van Bobbi Brown, 28,00 euro

6/

Spray it

Sprays zijn onmisbaar tijdens hete, stresserende dagen. Gebruik er eentje om je make-up te fixeren zodat alles de hele dag blijft zitten, je huid te kalmeren of om de boel wat op te frissen.

hittegolf_examen_makeup_urbandecay_caudalie

 1. Quick Fix Complexion Prep Priming Spray van Urban Decay, 33 euro
 2. Makeup Setting Sprays Chill van Urban Decay, 27,50 euro
  3. Druivenwater van Caudalie, 7,90 euro

7/

Wipe it

Werd de hitte of stress je (make-uplook) alsnog te veel? Veeg het (angst)zweet dan in een simpele beweging weg met deze anti salt doekjes van Wycon.

AntiiSaltWipesWycon

Anti Salt Wipes van Wycon, 2 euro