10 weetjes over de Touche Éclat van Yves Saint Laurent

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
10 weetjes over de Touche Éclat van Yves Saint Laurent

Taart, slingers en champagne voor Yves Saint Laurent want hun iconische Touche Éclat mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen.

Weinig beautyproducten vergaarden een hoger cultstatus dan de Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Al 25 jaar lang duikt de bestseller van het Franse modehuis op in zowat elk favorietenlijstje van make-uplovers én ook heel wat make-upartiesten zetten de gouden pen achter in als geheim wapen achter de schermen van fotoshoots of defilés.

Maar wist je dit al over je favoriete beautyproduct?

  1. Bestseller

    Elke 10 seconden gaat er wel ergens ter wereld een gouden Touche Éclat pen over de toonbank.

  2. Het is geen concealer

Raar maar waar: de Touche Éclat is geen concealer. Jij mag - net zoals iedereen-  de transparante textuur en zachte borsteltje misschien gebruiken om 's ochtends wallen en donkere kringen te lijf te gaan maar bij Yves Saint Laurent blijven ze heel vaag over de precieze toepassing van de tool. Ja, hij licht donkere kringen onder de ogen op, maar hij is geen concealer. Is het dan een highlighter?

1/

3. Het is geen highlighter

De Touche Éclat is geen concealer: check. Een highlighter dan? Ook niet. "De Touche Éclat is meer dan een highlighter of een concealer", klinkt het bij YSL Beauty. "De stick verspreidt een magisch licht om de trekken en gelaatscontouren te sublimeren en om tekenen van vermoeidheid en schaduwplekjes te verdoezelen." Een combinatie van een concealer en een highlighter dus, maar niet officieel.

4. Gebruik als primer

De officiële job description van de Touche Éclat mag dan vaag zijn, de officieuze toepassingen toepassingen zijn eindeloos. Concealer, highlighter of als primer om je oogschaduw langer te laten zitten. Een dun laagje op je lippen verlengt ook de houdbaarheid van je lippenstift.

2/

5. Maakt je make-up mat

Maak je glanzende oogschaduw mat door een dotje Touche Éclat op je hand te mixen met een fijne poederoogschaduw. Breng je nieuwe, matte oogschaduw met een borsteltje aan op je ooglid.

6. Fake een wakkere blik

Stip de binnenste ooghoeken aan met het penseeltjes en dep met je vinger in de huid. Hierdoor versterk je het wit van je ogen en heb je een instant frisse blik.

3/

7. Werk lachlijnen weg

Zorgt de lijn tussen je neusvleugel en mondhoek voor een vermoeide schaduw op je gezicht? Verhelder die zone dan met een streepje Touche Éclat en duw de plooi zo optisch naar voren waardoor de huid gladder lijkt.

8. Lift je wenkbrauwen

Geen makkelijkere manier om je wenkbrauwen te liften en mooi af te lijnen door een stipje onder het hoogste punt van je brow en er net boven aan te brengen.

4/

9. Zet je nail art in de kijker

Wist je dat je ook op je handen met de gouden pen aan de slag kan? Laat je manicure nog beter uitkomen door je - goed gehydrateerde nagelriemen) een laagje Touche Éclat te geven?

10. Contour je gezicht

We weten het wel, een overdreven gecontourd gezicht is passé. Maar door een subtiel laagje Touche Éclat op je neusbrug, tussen de wenkbrauwen, op het topje van je jukbeenderen en op je kin aan te brengen, geef je op een natuurlijke manier structuur aan je gezicht en worden je gelaatstrekken verfijnd.

EXTRA - limited edtion

touche éclat yves saint laurent make-up beauty

 

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de gouden pen brengt Yves Saint Laurent een met sterretjes bezaaide limited edition op de markt. Geen betere manier om hun sterproduct in de kijker te zetten!

De Touche Éclat Star Edition is verkrijgbaar in drie verschillende tinten en ligt vanaf 15 april in de winkel. Touche Eclat Star Collectors, 39,50 €/stuk