Sterk merk: Bellapierre

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Sterk merk: Bellapierre

Bellapierre lijkt niet meteen het meest glamoureuze make-upmerk uit de beautyafdeling en toch is dit minerale make-upmerk het proberen waard.

Doet de naam Bellapierre niet meteen een belletje rinkelen? Dat kan, want hoewel het in minerale make-up gespecialiseerde merk al sinds 2005 bestaat, liggen de producten niet voor het grijpen in de gemiddelde parfumerie en zijn de verkooppunten in ons land eerder beperkt.  En dat is jammer, want Bellapierre prima merk. De verpakkingen ogen misschien wat minder chique dan die van pakweg Dior of Chanel maar ach, net als bij boeken en geliefden is het uiteindelijk het binnenste dat telt. (al tel je voor het binnenste van een tube BB Cream wel bijna 40 euro neer, en dan is de cheapo verpakking wel een tegenvaller).

Nog niet mee wat wat minerale make-up precies is en waarom het een zegen voor je huid kan zijn? Wij vroegen het aan schoonheidsspecialiste en verdeler van Bellapierre Caroline Rigo.

Wat is minerale make-up precies?
"Minerale make-up is ‘gezonde’ make-up voor je huid. Die bevat natuurlijke ingrediënten zoals zink, ijzer en mica in plaats van olie of talk. De producten bevatten geen synthetische stoffen zoals synthetische parabenen, parfum en kleurstoffen. Het grote voordeel van minerale make-up is dat het voor elk huidtype geschikt is. Bovendien is minerale make-up erg gemakkelijk, zo kan je ons poeder zowel als poeder als foundation gebruiken. Verder voelt minerale make-up erg comfortabel aan op de huid."

Bellápierre – Mineral Foundation – Nutmeg Bellapierre

Hoe gebruik je de losse minerale poeders precies? Hoe voorkom je dat het product van je gezicht 'valt' zonder bindmiddel zoals water of olie?

"Het gebruik is zeer makkelijk, maar vergt eerst wat uitleg omdat de meeste vrouwen nog niet met de losse minerale poeders hebben gewerkt. Een mineraal poeder gebruik je altijd met een kabukiborstel. Dit is een korte, stevige borstel die het poeder goed opneemt en gelijkmatig over de huid verdeelt. Doe wat poeder in het deksel, draai je kabukiborstel erin rond en breng daarna met een draaibeweging aan op de huid. Herhaal dit tot je voldoende dekking hebt. Het poeder mengt zich met je natuurlijk huidsebum en zorgt na een kwartier voor een prachtig resultaat. Je moet niet bang zijn voor een droog gevoel want onze poeders bevatten geen talk."

Bellápierre – Brush – Extra soft Kabuki

Wat is het sterproduct van Bellapierre en waarom?

"Het sterproduct is natuurlijk onze Loose Mineral Foundation (39,99 €) en sinds kort ook de liquid lipstick. Deze blijft echt eeuwig zitten! Naast de basisproducten voor de huid heeft Bellapierre ook leuke nieuwigheden zoals contourpaletten en beautyblenders in het gamma zitten.

Bellápierre – BB Cream – Derma Renew

Mineralen zijn natuurlijk maar in de BB Cream zit glycerine. Is deze van dierlijke of natuurlijke oorsprong?
"De ‘vetstof’ in een BB cream is afkomstig van Jojoba en dus plantaardig. Deze vetstof is bovendien voedend voor de huid zonder die te verstoppen."

Wat zijn de nieuwigheden binnen het merk of staan er nog mooie lanceringen op de agenda?
"We hebben pas onze fantastische liquid lipstick gelanceerd. Ik durf echt te zeggen dat dit de beste is die ik ooit geprobeerd heb en believe me, dat zijn er heel wat! De kleuren zijn ook zo geweldig, echt draagbaar voor elke vrouw!
Verder kijken we uit naar de komst van onze verbeterde minerale mascara’s die én volume én verlenging geven!"

Nog een ultieme make-up tip?
" Use natural, glow more".

Shop de producten van Bellapierre onder meer bij Café Beauté en La Bottega in Hasselt.

Pssst! Meer lezen? Ook make-upartiest Hannah Hatcher vindt dat u minerale make-up moet overwegen.