HOTSPOT: Café Beauté in Hasselt

Geüpdatet op 3 oktober 2016 door Laure Vandendaele
HOTSPOT: Café Beauté in Hasselt

ELLE gaat op zoek naar de beste gelaatsverzorging van het land. Deze keer testen we een Coolifting Beautygun behandeling bij Café Beauté in Hasselt.

De zoektocht naar de beste facial van het land bracht ons naar Hasselt, in het pas geopende Café Beauté om meer precies te zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze hotspot naast een beautysalon met onder meer een ‘browbar’, ‘lashcorner’ en ‘lacquerie’ en ‘hairstyling corner’ ook een gezellige koffie/lunchbar waar het voor, na of tussen twee behandelingen door gezellig vertoeven is.

cafebeautehasselt

Ook beautyshoppen behoort hier tot de mogelijkheden. Zo vind je hier onder meer de budgetvriendelijke nagellak van het Italiaanse Paese,  minerale make-up van Bellàpierre (de oogschaduw!), make-up van Inglot (de eyeliner gel!) penselen van Blush en huidverzoringsproducten van Grown Alchemist en Mesoestetic. De producten van dat laatste merk worden trouwens gebruikt voor zo goed als alle gezichtsbehandelingen.

Terwijl ik in de bar van een cappuccino en cupcake geniet, overloop ik op mijn telefoon het gamma facials dat Café Beauté aanbiedt. Ik twijfel tussen de Mesoestetic Purifying (75min/69 euro) en de Mesoestetic Vital-Hydra (80 min/79euro), uiteindelijk beslist medeoprichtster Caroline dat een behandeling met het Coolifting Beautygun (‘dat is met een geweer maar je hoeft niets te vrezen’) en een bindweefselmassage (‘een work-out voor het gezicht’) die mijn gevoelige en droge huid deugd zal doen.

LEES OOK: Tulasara facial van Aveda

Voor het geweer wordt bovengehaald, reinigt de schoonheidsspecialiste mijn huid ter voorbereiding van de behandeling.  ‘Het klinkt erger dan het is’, waarschuwt Caroline voor ze van start gaat. Ze heeft gelijk want het geweer maakt een hels kabaal.  Maar zoals blaffende honden niet bijten, veroorzaakt ook dit blaffende toestel geen pijn. Wel schiet het toestel onder hoge druk een krachtige CO2-straal van zeer lage temperatuur in combinatie met een hoge concentratie aan geatomiseerde stoffen op het huidweefsel. Dat voelt fris aan en zorgt voor een diepe hydratatie, collageenstimulatie en verbetert de kwaliteit van de huid. Eens de ampul leeggeschoten is, is het tijd voor bindweefselmassage die ook pittig belooft te worden. Zelden werd mijn gezicht zo stevig onder handen genomen. Krachtige vingers masseren, drukken, tokkelen, trekken en sleuren het voedende verzorgingsproduct tot diep in mijn huid. Ook mijn armen en handen worden niet overgeslagen. Dit is geen standaard ontspannende facial maar het voelt wel fantastisch aan. Enkel jammer dat de behandelkamer vlak aan het kappersgedeelte van het salon grenst waardoor het geföhn, gepraat en muziek moeilijk buiten te sluiten zijn. Tenzij het brommende geweer wordt bovengehaald, natuurlijk!

Ik verlaat het salon met zonder spatje make-up maar met een indrukwekkende glow en gezonde blosjes op de wangen. Het is aangewezen deze behandeling om de zes weken te herhalen en ik overweeg het serieus om mijn immer dorstige huid op een volgende sessie te trakteren. Alleen jammer van de afstand, misschien een Café Beauté in Antwerpen overwegen?

Meer info en een afspraak maken via www.cafebeaute.be