Dit zijn volgens Pinterest de grootste beautytrends van de zomer

Geüpdatet op 15 Juni 2017 door Isabelle Vander Heyde
Dit zijn volgens Pinterest de grootste beautytrends van de zomer

Pinterest duikt in haar statistieken en haalt de meest gepinde beautylooks van de zomer boven. Wat zijn de komende maanden de grootste trends wat kapsels, tattoos, nail art en make-up betreft? Je ontdekt ze hier (en sommigen zullen je écht verrassen!):

1/

Tijdelijke tattoo’s met een geurtje aan…

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_6

Say What? Ja, whàt… Het New York’s Tattly kwam met de uitvinding op de proppen en voorziet je armen deze zomer van weinig subtiele, geurende sleeves. Het idee is simpel: de tatoeages werden ontworpen door de Franse aquarellist Vincent Jeannerot en brengen de meest fantastische boeketten tot leven. De geur van elk ontwerp komt overeen met de afgebeelde bloemen. Rozen,  hortensia’s of pioenen: geen nood meer aan parfum! De tijdelijke tattoo’s blijven ongeveer vier dagen zitten -nu maar hopen dat je daarna niet naar verwelkte bloemen gaat ruiken…- en kosten zo’n 22 euro per set.

2/

2. Ongelijke nail art

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_4

Nummer twee in de lijst maakt het al net zo bont als de tijdelijke tattoo’s. Nail art moet deze zomer in alle geuren en kleuren en geen vinger mag dezelfde zijn. Strepen, bolletjes, prints en knallende kleurtjes: laat je maar volledig gaan!

3/

3. Athleisure Beauty

pinterest-beauty-zomertrends-lob-vitamine-c-serum-tattoo-geur

Steeds meer mensen gaan op zoek naar zweetbestendige make-up, zo blijkt. Een bizarre trend in combinatie met hoge zomertemperaturen, maar goed. Rode lippen, zwart omrande ogen en een gecontourede glow bovenop je rode gelaat dus.

4/

4.  Lob

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_2

Dan toch een oude bekende! De lob -ofte “long bob”- blijft het goed doen en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Lekker fris, speels en sexy -vooral in combinatie met de off-shoulder trend die blijft razen. We like!

5/

5. Space Buns

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_1

Deze voorspelden we maanden geleden al. Wijlen Carrie Fischer maakte de look iconisch met haar prinses Leia personage, anno 2017 draag je ze hoog op het hoofd, al dan niet voorzien van wat vrolijke haarverf en andere versiersels.

6/

6. Vitamine C-serum

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_3

Beautylovers storten zich massaal op vitamine C serum om zonneschade op de huid te beperken en die te verstevigen door de extra aanmaak van collageen. De krachtig ontgiftende werking van het serum kan ook acne, pigmentvlekken en rosacea afremmen. Een slim goedje om bij de hand te hebben dus, vooral tijdens de zonnige zomermaanden!

7/

7. Platinablond

pinterest_beauty_trends_lob_athleisure_beauty_vitamine_C_nail_art_

Een verrassende winnaar, want wij voorspelden aan het begin van het jaar nog de hygge haartrend (die enkel warme, zonnige haarkleuren toelaat). Blijkt dat ijzig platinablond dan toch bovenaan de trendradar staat, heel mooi natuurlijk in combinatie met waterijsjes :)