Dit moet je weten over de nieuwe Netflix serie Glow

Geüpdatet op 24 mei 2017 door ELLE België
Dit moet je weten over de nieuwe Netflix serie Glow

Ze weten duidelijk niet van ophouden bij Netflix: de ene hitserie na de andere laten ze op de wereld los. Na Thirteen Reasons Why verwelkomen ze nu de allernieuwste Netflix Original-baby: Glow. Ook deze wordt zonder twijfel weer eentje om te bingewatchen! Ontdek hier waarom. 

Glow is onder andere van de hand van Jenji Kohan, de bedenkster van Orange is the New Black. Deze vrouwenserie, over alles behalve de typische vrouwendingen als shoppen, make-up en roddelen, werd meteen razend populair. Netflix besloot dan ook verder in te spelen op het female empowerment-genre.

1/

Plot

Glow staat voor Gorgeous Women of Wrestling en gaat over…worstelen. Voor je denkt “hmm, dit is absoluut niets voor mij”, lees eerst verder.

De serie vertelt het verhaal van Ruth Wilder (Alison Brie), een werkloze actrice die al een tijdje met zichzelf in de knoop ligt omdat ze geen goede rol meer te pakken krijgt. Wanneer ze plots gebeld wordt voor een onconventionele auditie, grijpt ze haar laatste kans met beide handen en smijt ze zich in de wereld van het vrouwenworstelen.

Glow Netlfix serie

Ruth zal niet enkel moeten samenwerken met twaalf buitenbeentjes, maar ook de concurrentie aangaan met Debbie Eagan (Betty Gilpin). Deze harde tante is een ex-soapactrice die afscheid had genomen van de filmindustrie voor het moederschap, maar plots terugkeert wanneer ze beseft dat haar leventje toch niet zo perfect is als ze dacht. De zware taak om dit unieke gezelschap recht naar de top van het vrouwenworstelen te begeleiden, is weggelegd voor Sam Sylvia (Marc Maron).

2/

Waargebeurd

Het nieuwste paradepaardje van Netflix speelt zich af in de jaren tachtig en is geïnspireerd op een kortstondige worstelcompetitie in Los Angeles die tussen 1986 en 1990 plaats vond.

Vrouwen aan de macht

De show draait niet enkel om vrouwen maar is ook helemaal door vrouwen gemaakt. Zo staan naast Jenji Kohan ook Liz Flahive (Homeland) en Carly Mensch (Weeds) aan het roer.

Glow is vanaf 23 juni op Netflix te zien. Kan je zo lang niet meer wachten? Bekijk dan hier alvast de trailer:

PSSST: nog meer bingewatch-plezier beleef je met de hitserie The Handmaid's Tale.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)