Kleinhouse Open Air verrast de ‘curieuze’ festivalganger

Gepubliceerd op 10 mei 2017 door Laure Vandendaele
Kleinhouse Open Air verrast de ‘curieuze’ festivalganger

'Een curieuze speeltuin waar beeldende kunst, elektronische muziek en culinaire sensaties elkaar ontmoeten', dat is waar Kleinhouse Open Air naar eigen zeggen voor staat. Binnenkort kunnen curieuze festivalgangers zelf van deze bijzondere mix proeven tijdens de derde editie van het unieke festival.

Organisatoren Thomas Van Praag en Yves Massignani trokken nog maar net de deuren van hun pop-upconcept Contrair achter zich dicht of de nachtraven maken zich alweer op voor een nieuwe editie van Kleinhouse Open Air. Het festival startte in 2015 als creatieve uitlaatklep van de jonge ondernemers en groeide na amper twee edities uit tot een begrip voor festivalgangers die naast goede elektronische beats ook een smeltkroes van culinaire ontdekkingen en beeldende kunst weten te appreciëren. Dat alles in de groene omgeving van het Antwerpse Noordkasteel.

Nieuwe ontdekkingstocht

“We proberen met Kleinhouse elk jaar een nieuwe ontdekkingstocht te creëren. Vele festivals draaien enkel rond muziek of feesten, maar op Kleinhouse willen we mensen vooral iets nieuws laten ervaren. Het kader wordt gevormd door handgemaakte decoratie, vintage meubels en gezellige culinaire zones in een groene omgeving ver weg van het rumoer van de stad. Daarnaast moet onze combinatie van beeldende kunst met nationale en internationale top dj’s de dagvullende ervaring compleet maken.” aldus Yves Massignani.

DJ voor één dag

De sterke line-up vormt nog steeds de ruggengraat van het festival. Kleinhouse pakt uit met een combinatie van gevestigde waarden als Roman Flügel (DE), Gerd Janson (DE) en Palms Trax (DE) en artiesten aan de vooravond van een grote doorbraak: Call Super (DE), Elias Mazian (NL), Pender Street Steppers (CA) en Moxie (UK). Ook organisator Yves Massignani, in het nachtleven bekend als Hush Hefner, zal achter de draaitafels te vinden zijn. Ook leuk: naast de centrale main stage wordt er dit jaar ook een “open deck stage” gebouwd, waar iedereen die wil zijn USB-stick kan insteken en DJ-voor-één-dag zijn!

kleinhouse antwerpen

Praktische info
Locatie: Noordkasteel-Oost in Antwerpen
Wanneer: Zaterdag 20 mei vanaf 12u, afterparty vanaf 24u in Club Vaag
Tickets: vanaf 22 euro, wie blijft voor de afterparty betaalt 30 euro.
tickets en meer info: www.kleinhouse.be