Verrassend pop-upconcept Contrair opent de deuren in Antwerpen

Geüpdatet op 6 mei 2019 door Laure Vandendaele
Verrassend pop-upconcept Contrair opent de deuren in Antwerpen

Mensen met fomo in regio Antwerpen: opgelet. Vanaf vrijdag 3 maart opent Contrair - een nieuw pop-up concept 'zonder air' - de deuren en zal een avondje thuis in de zetel hangen weer net een tikkeltje moeilijker worden. 

Voor sommigen is een leegstaand pakhuis niet veel meer dan een leegstaand pakhuis, anderen zien een plek vol mogelijkheden. Zoals ondernemers en oprichters van het partylabel Kleinhouse Yves Massignani (aka lieveling van het Antwerpse nachtleven Hush Hefner) en Thomas Van Praag, bijvoorbeeld. Het duo opent eind deze week in de vroegere bedrijfsgebouwen van nv Necap Contrair, een uniek pop-up concept dat verschillende artistieke disciplines met elkaar verbindt.

contrair antwerpen pop up expo
Foto: Ties Bemelmans

Natuurlijk kan er ook gefeest worden, zo wordt het openingsweekend meteen flink afgetrapt met een nieuwe editie van Kleinhouse. Toch wil Contrair meer zijn dan het zoveelste feestconcept aan de Schelde. De 1500 m2 grote fabriek biedt immers een podium voor lokale kunstenaars en muzikanten maar kan evenzeer afgehuurd worden voor seminaries of workshops.

Een drankje na het werk kan in de gezellige bar en vanaf 12 maart kan je in deze creatieve broeihaard op zondagavond terecht voor een gezellige filmavond in Cinema Contrair. De Foodtruck avonden maken van Contrair dan weer een originele plek om met vrienden samen te kopen voor een hapje (én een drankje)

charlotte de cock antwerpen contrair expo
"Yellow Mellow"
Copyright: Kris Lathouwers

Niet vies van een vleugje cultuur? Breng dan tussen 5 tot 8 maart zeker een bezoekje aan 'The Journey with Charlotte', de expo van de Antwerpse kunstenares en dj Charlotte De Cock.

Praktische info:
CONTRAIR, Montevideostraat 5, 2000 Antwerpen
Van 3 maart tot 16 april
Woensdag, donderdag en zondag van 17u tot 24u
Vrijdag en zaterdag van 20u-06u
Meer info op www.contrair.be