Spoiler alert: hierover gaat het tweede seizoen van 13 Reasons Why

Gepubliceerd op 11 mei 2017 door ELLE België
Spoiler alert: hierover gaat het tweede seizoen van 13 Reasons Why

Nadat Netflix afgelopen weekend aankondigde dat er effectief een tweede seizoen komt van 13 Reasons Why, speculeerden fans erop los over de mogelijke verhaallijnen. Dat gissen is nu verleden tijd, want Netflix en producer Brian Yorkey hebben zojuist meer details over de plot verspreid. 

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why vertelde het verhaal van Hannah Baker, een studente die zelfmoord pleegt en in 13 tapes uitlegt waarom ze dit deed. Fans vroegen zich dan ook af of een tweede seizoen van de populaire serie nog wel mogelijk was. Hannah is gestorven, is haar verhaal dan niet verteld? In een interview met Entertainment Tonight heeft producer Brian Yorkey nu verklapt dat het nog niet gedaan is. "We kennen de versie van Hannah, maar er is nog zoveel meer te vertellen over de andere personages." Het seizoen zal voornamelijk gaan over de manier waarop deze personages omgaan met de dood van Hannah.

Lees hier alle details >>

1/

Bye bye tapes

Het grootste verschil met het eerste seizoen is dat er geen tapes meer zullen zijn. Brian Yorkey heeft aangekondigd dat er wel een andere soort analoge technologie een belangrijke rol zal spelen in dit seizoen. "Dertienjarigen zullen moeten googelen om te weten wat het is."

Opgroeien

In het tweede seizoen zal de focus liggen op hoe de personages opgroeien. "De show gaat over hoe we jongens opvoeden tot mannen en over de manier waarop we meisjes en vrouwen behandelen in onze cultuur, en wat we daarin beter kunnen doen. Dit proces is iets dat we niet hebben kunnen volgen voor Hannah, maar ik zou dat heel graag zien voor de andere personages."

Jessica en Bryce

Ook de manier waarop Jessica omgaat met de verkrachting zal een grote rol spelen in het nieuwe seizoen. In het eerste seizoen leek het alsof Bryce zomaar zou wegkomen met zijn daden, maar Yorkey geeft aan dat het upsetting zou zijn om het hierbij te laten en belooft dan ook gerechtigheid.

Cliffhangers

Het eerste seizoen eindigt met een heleboel cliffhangers. Wat is er gebeurd met Alex? Wat gaat Tyler doen met de wapens? In het tweede seizoen belooft Yorkey ons antwoorden op deze vragen. "We gaan alle brandende vragen die mensen over de show hebben, beantwoorden. We willen heel eerlijk kijken naar wat de personages meemaken, zelfs wanneer het pijnlijk is. Ik denk dat we gaan ontdekken, nu ze uit deze heel donkere periode komen, dat er hoop en licht aan het einde van de tunnel is.”

Hannah Baker

Dan rest er nog één vraag: zal Hannah Baker nog deel uitmaken van het tweede seizoen? Volgens Yorkey zal Hannah zeker nog via flashbacks te zien zijn. We gaan nieuwe context krijgen over de gebeurtenissen, waardoor we een beter beeld krijgen van Hannah’s leven. Ook zullen we weer een voice-over te horen krijgen, maar dat zal deze keer niet Hannah zijn...

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why wordt in 2018 op Netlfix verwacht.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)