Belgische biolabels: 5 coole ecomerkjes van eigen bodem

Geüpdatet op 19 februari 2018 door Tine
Belgische biolabels: 5 coole ecomerkjes van eigen bodembelgische biolabels

Ontdek deze 5 Belgische biolabels en s(c)hop jezelf een zuiver geweten. Van slow fashion tot eco-cosmetica: kies voor ethisch én esthetisch verantwoord van eigen bodem.

Cos I Said So, ecologisch kinderlabel

 

Belgische biolabels cos i said so
Belgische biolabels, Cos I Said So

Bionier: Sofie Ysewijn (34), mama van Nathan (3) en momenteel zwanger van een tweede kindje

Story: Als modefan en jonge mama besloot Sofie een organisch en trendy modelabel op te starten dat zowel de gevoelige kinderhuid als het milieu beschermt.

Wat? Speelse basics van organisch katoen voor kinderen van nul tot zeven jaar. Te herkennen aan de humoristische boodschappen gedrukt in onschadelijke inkt. De bestellingen worden ingepakt in gerecycleerd papier en aan huis geleverd met een eco-friendly koerierdienst.

Waarom bio? “Ik koop sowieso heel bewust, maar ik hecht nog meer belang aan de afkomst en de samenstelling van kinderkleding. Ik wil mee de toekomst van de volgende generatie veiligstellen.”

Shop je sweater op cosisaidso.com

belgische bio cos i said so
Sweater 'Down to earth', Cos I Said So, 38 €

 

1/

Kalani, fairtrade homewear

Kalani homewear
Belgische biolabels, Kalani homewear

Bionier: Bruno Van Steenberghe (41)

Story: Na twaalf jaar in de traditionele textielindustrie lanceert de expert in duurzame productontwikkeling een betaalbare homewearlijn van fairtrade biokatoen.

Wat? Gebreide plaids, kussenslopen, bedovertrekken en lakens van katoensatijn, percal of jersey. Alle producten van Kalani zijn gemaakt van 100% biokatoen volgens het GOTS-certificaat (de strengste textielstandaard ter wereld) en voldoet ook aan het fairtrade label van FLO-CERT dat katoenboeren een eerlijke prijs betaalt.

Challenge. “Om de transparantie en de traceerbaarheid van de volledige productieketen te garanderen moet je bereid zijn om duurder in te kopen dan de anderen.”

Shop je plaid op kalani.com

Kalani Homewear
Gebreide plaid van geribbeld biokatoen, Kalani, 109,95 €

2/

Bonjour Maurice, eco kinderlabel

Belgische biolabels Bonjour Maurice
Belgische biolabels, Bonjour Maurice

Bioniers. Céline Lejeune (32) en Géraldine De Mey (37)

Story. Toen Céline en Géraldine allebei mama werden, kwamen ze samen op het idee om een ethisch verantwoorde kinderlijn op te starten die kinderen van jongs af leert om minder en bewuster te consumeren.

Wat? Omkeerbare, multifunctionele meegroeikleren van gecertifieerd GOTS-biokatoen voor kinderen van nul tot tien jaar.

Waarom bio? ”Omdat de textielindustrie een van de meest vervuilende sectoren is. Fast fashion is enorm schadelijk, zowel op ecologisch als op menselijk vlak.”

Shop je look op bonjourmaurice.be

belgische labels-bonjourmaurice-mantels
Omkeerbare matelassé manteltjes, Bonjour Maurice, 64 €

3/

Generous, glutenvrij gebak

Bioniers. Twee koppels, Aurélie en Jean-Benoît Ghenne en Théodora Bracht en Christophe Harou

Story. Kaartfanaat en bon vivant Christophe krijgt de schok van zijn leven wanneer hij ontdekt dat hij glutenintolerant is. Samen met zijn vrouw Théodora ontdekt hij L’Arrière-Cuisine in Brussel, het glutenvrije restaurant van Jean-Benoît en Aurélie. Van het een kwam het ander en sinds 2012 brengen ze met zijn vieren een uitgebreid assortiment glutenvrije koekjes, brood en gebak op de markt.

Wat? Zeven soorten koekjes die onmiddellijk opvallen door hun aparte ludieke huisstijl. Dit 100% Belgische koekjesmerk is er als eerste in geslaagd om het serieuze imago van bio en glutenvrij te relativeren.

Waar? Verkrijgbaar in de meeste biowinkels, bij ROB en Delitraiteur. Prijs tussen 4 € en 4,50 € per pakje.

Belgische biolabels generous glutenvrije koekjes
Assortiment glutenvrije koekjes, Generous, vanaf 4 euro per pakje

 

4/

Seconde Nature, vegan cosmetica

Belgische biolabels -seconde nature
Belgische biolabels, Seconde Nature

Bionier. Perrine Rase (29)

Story. Vanuit haar passie voor natuurlijke cosmetica startte Perrine Rase op haar eentje een biologisch vegan cosmeticamerk op.

Wat. Biologisch en ethisch verantwoord cosmeticamerk gecertifieerd door het strenge CosmeBio-label. De natuurlijke verzorgingsproducten van Seconde Nature zijn gegarandeerd zonder parabenen, synthetisch toegevoegde geur-, kleur-, of bewaarstoffen en dierproefvrij.

Waarom bio? “Ik wou een gamma kwalitatieve verzorgingsproducten ontwikkelen die lief zijn voor het lichaam en goed voor de planeet. De biologische ingrediënten zijn afkomstig uit fairtrade landbouw en van nature rijk aan actieve bestanddelen.”

Waar? Verkrijgbaar in de apotheek en op de wegschop secondenature.be

Voedende bodymilk voor droge huid, Seconde Nature 24,95 €
Voedende bodymilk voor droge huid, Seconde Nature 24,95 €

Ontdek hier de duurzame materialen uit de kleerkast van morgen.