10 weetjes over Météorites van Guerlain

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Laure Vandendaele
10 weetjes over Météorites van Guerlain

Météorites, de iconische gekleurde bolletjes van Guerlain, bestaat 30 jaar. 10 dingen die je nog niet wist over deze prachtige make-upklassieker.

Nog niet zo lang geleden schreven we over beautyproducten die (bijna) te mooi zijn om te gebruiken en bij nader inzien kan ook de verjaardagseditie van Météorites van Guerlain in dat lijstje opgenomen worden. Het doosje met de gekleurde bolletjes groeide sinds de lancering in 1987 uit tot een cultklassieker in de beautywereld met fans over de hele wereld. 10 weetjes over de beautyfavoriet.

guerlain météorites frankrijk

  1. Météorites werd in 1987 gecreëerd door voormalig creatief directeur Dominique Szabo. Met de gekleurde parels wilde ze vrouwen een zuivere uitstraling bezorgen. Szabo ontwikkelde dus een van de eerste glow-producten op de markt.

 

les meteorites guerlain 1987 makeup
De allereerste versie van Les Météorites uit 1987

1/

2. De parels worden met de hand gemaakt in Frankrijk. Vandaar ook het prijskaartje.

les meteorites guerlain

 

3. Net zoals bij de Touche Éclat van Yves Saint Laurent  is het niet voor iedereen meteen duidelijk waarvoor je de parels moet gebruiken. Voor eens en voor altijd:  Météorites is een fixeerpoeder. Gebruik om je teint te egaliseren en je make-up te fixeren.

4. Dat de pareltjes er mooi uitzien, zal niemand ontkennen. Maar hoe werken ze eigenlijk? Volgens het principe van 'colorimetrie' of kleurcorrectie. Om een kleuronvolkomendheid te camoufleren is er niets eenvoudiger dan een product aan te brengen in een kleur tegenovergesteld aan die van de onvolkomendheid. Last van blauwe kringen? Breng dan een concealer met een oranje ondertoon aan. Rode vlekjes doe je dan weer verdwijnen met een groene concealer.

les meteorites guerlain 2010
Météorites uit 2010

 

5. Conclusie: de parels lenen zich uitstekend tot het neutraliseren van kleurverschillen zonder een dikke laag make-up op het gezicht aan te brengen.

2/

6. De Météorites parels zijn verrijkt met den 'Regenboog' en 'Star Dust' technologie om het onzichtbare zichtbaar te maken en de teint op te lichten.

7. Sinds 1987 bevat Les Météorties 3 kleurharmonieën die telkens een andere huidverkleuring gaan neutraliseren.

les meteorites guerlain 2016
Météorites uit 2016

8. Elke harmonie bestaat op zijn beurt uit 6 tinten compacte poederparels met telkens een specifiek effect.

3/

9. Door met een make-upborstel door de parels te draaien, gaan de kleuren zich onderling vermengen en zorgen ze voor een intelligente kleurcorrectie met een natuurlijk resultaat.

les meteorites the brush guerlain
The Brush van Guerlain, 41,50 euro

10. Voor de 30ste verjaardag van de parels lanceert Guerlain de 'Happy Glow Pearls' met XXL 'Rainbow Glow' parels met parelmoerdeeltjes om het licht te versterken. De champagnekleurige parels weerkaatsen het licht, de paarse en gele balletjes neutraliseren en de roze parels hebben een verfrissend effect op een grauwe teint.

les meteorites guerlain happy glow pearls
Météorites Happy Glow Pearls, 77 euro