Dit zijn de 10 mooiste make-upcollecties voor de lente

Geüpdatet op 12 februari 2019 door ELLE België
Dit zijn de 10 mooiste make-upcollecties voor de lente

Redenen genoeg om naar de komst van de lente uit te kijken: terrasjes doen, wandelen in het park, dat nieuwe jurkje eindelijk aantrekken én de nieuwe make-upcollecties ontdekken natuurlijk. Dit zijn de favorieten van het ELLE Beauty Team. 

#1. Summer Swing van Lancôme

Nadat Lisa Eldridge zich voor de lentecollectie liet inspireren door de charme van Parijs, laat het creatief directeur zich nu overspoelen door de zomerse charme van het Middellandse Zeegebied. Goudkleurige poeders en warme bronzers zorgen voor een vakanatiefrisse teint. Op de ogen dragen we dan weer felle metallictinten, brons, mokka of zelfs elektrisch blauw. Een indrukwekkende oogopslag verzekerd.

We love:

Belle de Teint Bronzer & Blush

Bij de zomer hoort een stralende, glowy teint! Heb je een bleke teint dan is de tint Patio Méditerrané perfect, een donkere huid staat beter met de  Patio  d’une  nuit  d’été. Deze combinatie van zonnepoeder en blush is perfect om vorm aan je gezicht en ook je decolleté te geven.

Hoe doe je dat:

Door het licht te vangen. Dat doe je het best volgens de 'soft draping techniek.' Breng hiervoor de donkerste blush net onder de jukbeenderen en de lichte kleur als een traditionele blush erboven aan. Breng lichtjes aan op het decolleté als een schitterende voile. Voor  een  soft contouring  en  om  het  gezicht  meer  reliëf  te  geven  brengt je  het  bleekste zonnepoeder op de uitstekende delen en de donkerste op de uitgeholde zones aan. Resultaat: een frisse en glowy  look, geknipt voor warme zomerdagen.

Belles de Teint Bronzer & Blush (Patio méditerranéen en nuit d'été) 52€

 

 

 

 

 

Metallic oogschaduw

Een felle oogschaduw met vloeibare textuur is perfect om snel een zomerse oogopslag te creëren.  Het goud en het brons accentueren de
gebruinde huid, het glinsterende turkoois en het donkere zeeblauw hebben een eigenzinnig  effect en het mokka is de must om de ogen te verhelderen. De gebruiksvriendelijke stylo’s glijden dankzij hun crèmige waterproof textuur soepel over de huid en hebben een langdurig resultaat.

Le Métallique Brise Azure, 32,50 €

 

 

 

 

 

 

 

Les Vernis in Love

Deze  zomer  krijgen  de  nagels  hetzelfde  effect  als  de  ogen!  De  tinten  van
Vernis In Love die delicaat op de nagels worden aangebracht, vervolledigen
de  metallic  beautylook.

Vernis In Love l'Esprit Libre 26,10 €

 

 

 

 

 

 

 

De Summer Swing collectie van Lancôme is verkrijgbaar vanaf 15 mei

1/

#2. The Street and I collection van Yves Saint Laurent

De YSL gebruikt de straat als catwalk en weet hoe ze de aandacht naar zich toe moet trekken. Met de felle kleuren uit  'The Street and I' collectie bijvoorbeeld.

make-up yves saint laurent


We love:

Baby Doll Kiss & Blush

babyDollKiss&Blush
Kiss & Blush Vice Versa 34,65€

 

 

 

 

 

 

Eén compacte stick met twee kleurtjes. Gebruik ze samen of apart, als blush of op de lippen, alles kan!

Dessin du Regard Blanc Arty 

Een wit oogpotlood is het geheime wapen van iedere make-upartiest. Kleur de waterlijn en open de blik met een opvallend grafisch accent.

 

Dessin du Regard Reno - Blanc Arty 26 €
Dessin du Regard Reno - Blanc Arty 26 €

 

2/

#3. Joie de vivre van Laura Mercier

De lentecollectie van Laura Mercier draait om een zachte en stralende teint. De kleuren staan dan weer symbool voor de de vreugde die met het wisselen van de seizoenen gepaard gaat. Voor een gelaat zonder oneffenheden.

laura mercier make-up

We love:

Het Windflush poeder 

Dit product is veelzijdig: breng het aan als blush op je wangen, of als oogschaduw op je oogleden: voor een monochrome look.

Laura_mercier_joy_de_vivre_poeder_satin
Windflush Colour Powder, €38.

 

De 'Velours Lovers Metallic' lippenstift

Hij is verkrijgbaar in drie tinten: paars, fuchsia en rood. De lippenstift heeft een matte, metalic finish. Met ingrediënten als mango hydrateert hij de lippen en zorgt hij voor een mooie glans.

Laura_mercier_lippenstift_29euro_velours_lovers_metallic
Lippenstift Velours Lovers Metallic, €29.

3/

#4. Happy Rosy Glow Collection van Guerlain

De Météorites van Guerlain vieren hun 30e verjaardag met vier prachtige verzamel edities. Ze geven je huid een prachtige glow (wat écht welkom is na de winter!). Nog een pluspunt? De verpakking is wonderlijk mooi.

guerlain_meteorites_collection_happy_rose_glow

We love: 

Météorites Happy Glow Pearls

De kleuren van de parels vermengen zich waardoor ze roodheden en kleine imperfecties kunnen camoufleren. Ze geven een gezonde glow aan je snoetje en verbergen je grauwe, vermoeide huid.

 

Météorites Happy Glow Pearls 77€_guerlain
Météorites Happy Glow Pearls, €77.

 

Météorites Happy Glow Blush

Blush en highlighter komen samen in dit 2-in-1 product. De roze parels geven een fris kleurtje aan je wangen terwijl de Rainbow Glow parels een highlighting effect hebben.

Météorites Happy Glow Blush_guerlain_lente_collectie
Météorites Happy Glow Blush, €55,50.

4/

#5. Make up that stays from dusk till dawn van Urban Decay

Het trendy Amerikaanse merk staat voor innovatie en fun en dit bevestigen ze nog maar eens met deze lentecollectie.

Urban Decay Make up that stays from dusk till dawn_lente_collectie

We love: 

De setting sprays! Ze zijn gemaakt in samenwerking met Skindinavia en fixeren je make-up. Je kan kiezen uit drie formules: de De-Slick (deze houdt je teint matte), de All-Nighter (je make-up blijft 12 uur zitten) en de Chill (om je gelaat te verfrissen).

urban_decay_setting_sprays_all_nighter_lente_collectie
Setting Spray, diverse varianten, €27,50.

Optical Illusion complexion primer 

Deze primer belooft een matte teint, vult fijne lijntjes op, vermindert oneffenheden en geeft je huid een gezonde glow. Klinkt fantastisch, toch?

Hij bevat arganolie, rozenbottel-extract en spireazaadolie voor een gehydrateerde huid.

urban decay optical illusion primer lente collectie 17
Optical illusion primer, €34.

5/

#6. Lente 2.0 van KIKO Milano

De lentecollectie 2.0 van KIKO Milano is een echte ode aan dit seizoen. De verpakking is ontworpen door designer Ross Lovegrove, die zich liet inspireren door de schoonheid van de natuur en het voorjaar.

KIKO Milano_2.0_makeup collectie_header

We love: 

De multicolour eyeliner 

De liner glijdt mooi over de oogleden (of je kan hem gebruiken als kleurrijk accent op je waterlijn) en blijft enkele uren zitten. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en zoals we van KIKO gewoon zijn, aan een democratisch prijsje.

KIKO Milano_2.0_makeup collectie_liner
Multicolor glitter eyeliner, €7,96.

 

De multi-action Kabuki brush

Deze 3-in-1 borstel kan je gebruiken voor het aanbrengen van primer, bronzer of blush. Hij is ook heel handig om mee te contouren. PS. Hij ziet er ook superleuk uit in je make-uptasje!

KIKO Milano_2.0_makeup collectie_kabuki
Kabuki Brush, €16,95.

 

6/

#7. Coco Codes van Chanel

Het luxehuis herinterpreteert zijn vijf iconische kleuren (wit, beige, goed, rood en zwart) in nieuwe Coco Codes-collectie. Lucia Pica, make-up director van Chanel, had een collectie met originele producten voor ogen: hydraterende lippenstiften die vloeibaar worden wanneer ze in contact komen met de lippen voor een natuurlijke glans, of een waterproof eyeliner die van een romige textuur naar een matte finish droogt.

Chanel_coco_codes_lente_2017

We love: 

Het blush palette

Het Coco Code blush palette is verdeeld in vier tinten: een parelmoer-kleurig poeder, een karamel-kleurige bronzer, een koraalrode blush en een honingkleurige highlighter. Elk poeder heeft zijn eigen finish, van glanzend tot matte. Het design is gebaseerd op een schilderij van Mondriaan.

Tip: gebruik een fijne kwast zodat je de kleuren afzonderlijk kan gebruiken.

Chanel_coco_codes_blush_lente_2017
Harmonie de blush, €57.

Het oogschaduw palette 

Het palette biedt vier verschillende kleuren met verschillende finish, van metallic tot matte. De oogschaduw is gemaakt uit mineralen en belooft een gemakkelijke en langdurige applicatie.

Chanel_coco_code_oogschaduw_palette_lente_2017
Les 4 Ombres effets multiples, €52.

 

7/

#8. Contouren met Clarins

Clarins brengt een duidelijke boodschap met haar lentecollectie: "uit structuur ontstaat harmonie". Ze komen met een lijn producten waardoor iedereen een pro in contouren wordt.

clarins_lente_2017_contouring_collectie

We love: 

Lift-Affine Sérum contour parfait

Dit serum belooft verfijnde gelaatscontouren en een strakkere huid. Zijn geconcentreerde formule verstevigt en hydrateert je gelaat. Whats not to love? 

Lift-Affine Sérum contour parfait_clarins_spring_2017
Lift-Affine Sérum contour parfait, €65.

Contour palette 

Met dit palette heb je alle kleuren die je nodig hebt om te contouren. In drie stappen ben je klaar: gebruik het lichte poeder om de illusie van volume te creëren, het donkere poeder om de jukbeenderen aan te zetten en het roze poeder als frisse blush op de wangen. Voila! 

 

Palette Contour Visage_clarins_lente_2017
Palette Contour Visage, €45.

 

8/

#9. Life is a cruise-collectie van Giorgio Armani

De lentecollectie biedt een routine van drie producten aan: een primer die de huid beschermt, een vloeibare bronzer die een sunkissed effect belooft en een palette waarmee je kan bronzen en highlighten.

giorgio_armani_life_is_a_cruise_lente_2017

We love: 

De Maestro primer

Deze primer heeft een hoge UV-factor én een antioxiderende werking waardoor hij huidveroudering tegengaat. De textuur van deze primer is licht en gemakkelijk aan te brengen.

giorgio_armani_life_is_a_cruise_lente_2017_2
Maestro UV Skin Defense Primer SPF50, €68.

De Maestro bronzer 

Je kan enkele druppeltjes mengen in je foundation of alleen aanbrengen voor een bronzy, sunkissed look. Dit product heeft wederom een lichte textuur waardoor je het niet voelt zitten.

giorgio_armani_life_is_a_cruise_lente_2017_1
Maestro Bronzeur Liquide, €50,50.

Het Sunrise palette 

Deze poeder geeft je een prachtige gloed alsof je uren op het strand hebt gelegen. Gebruik de kleuren apart of meng ze samen.

giorgio_armani_life_is_a_cruise_lente_2017_3
Sunrise palette, €65.

 

9/

#10. La Femme du 7e art-collectie van Dessange

De lentecollectie van Dessange Paris is geïnspireerd op de grote iconen van de cinéma, met als hoofdthema 'licht'. Voor Hollywood-waardige looks!

La Femme du 7e art Dessange_lente_2017_collectie

We love:

De matterende primer 

Deze primer heeft een geltextuur en voelt heel licht aan. Hij hydrateert je huid en zorgt ervoor dat je make-up extra lang blijft zitten.

 

La Femme du 7e art Dessange_lente_2017_collectie_1
Base matifiante perfection, €29.

 

Psst! Meer lezen? Bekijk hier vijf beautyproducten die (bijna) te mooi zijn om te gebruiken. 

(Via ELLE Belgique)