Deze eigenschappen zijn typisch voor mannen die opgroeiden met zussen

Geüpdatet op 7 maart 2018 door Isabelle
Deze eigenschappen zijn typisch voor mannen die opgroeiden met zussen

Cijfers liegen er niet om: mannen die opgroeiden in een vrouwengezin hebben meer succes in de liefde dan hun zusterloze tegenhangers en dat is niet toevallig. Jongens die hun dagen slijten tussen twee, drie of meer zussen worden al van kindsbeen af getraind in de subtiele kunst van de girl power en dat heeft heel wat gevolgen voor hun latere persoonlijkheid -veel voordelen zo blijkt, maar ook één groot nadeel… Je ontdekt ze hier:

Ze zijn gelukkiger

Kijk eens aan! Verschillende wetenschappelijke studies wijzen uit dat volwassen mannen na een jeugd in vrouwelijke ballingschap extra gelukkig in het leven staan. Misschien omdat ze een warm gevoel krijgen van hun gelukkige jeugdherinneringen, misschien omdat de opluchting om van hun zussen verlost te zijn zo groot is…

1/

Ze kunnen beter met je praten

mannen zussen relaties liefde players 2

Mannen die opgroeiden in een vrouwelijke omgeving doen het veel beter bij een eerste ontmoeting dan hun tegenhangers zonder zussen. Gesprekken van vijf à vijftien minuten met een volkomen onbekende vrouw zijn voor hen geen enkel probleem. Waarom? Omdat ze ons niet benaderen als  buitenaardse, mysterieuze wezens die zonder enige vorm van logica functioneren. Jaren van kibbelen en discussiëren met hun zussen heeft hen geleerd dat het soms beter is gewoon te luisteren en ons te laten ventileren, dat we niet overal een antwoord op verwachten en dat we soms gewoon lekker onlogisch wìllen zijn. Ze kunnen als geen ander ironie vatten en tussen de lijntjes lezen én weten wanneer we exact het tegenovergestelde bedoelen van wat we zeggen. Het beruchte “laat maar, ik ben oké” doet bij hen meteen alarmbelletjes afgaan en ze weten perfect hoe ze ermee om moeten gaan.

2/

Het zijn geen players

mannen zussen relaties liefde players 1

Groot is de kans dat hij het dramatische effect van liefdesverdriet op één van zijn zussen zag, de hele break-up vanop de eerste rij moest meemaken en de bizarre rollercoaster aan emoties in kamp Gedupeerde Vrouw heeft gadegeslagen. Een traumatische ervaring die hij absoluut niemand toewenst, ook zijn eigen love interest niet. Een man met zussen weet hoeveel pijn hij kan veroorzaken en is niet geneigd om zoiets bewust een ander aan te doen. Hij is ook extra beschermend over “zijn” meisjes en kan zich perfect in de schoenen van jouw grote broer verplaatsen: hij zou het zelf niet leuk vinden moest iemand zijn zus kwetsen, dus hij doet het andermans zus ook niet aan. In het algemeen heeft deze man ook weinig geduld met soortgenoten die het wel losjes nemen met hun relationele trouw.

3/

Ze zijn niet bang van vrouwen

2_gif

Hij is het gewend tussen vijftien verschillende lingeriesetjes te moeten graven op zoek naar zijn eenzame sportshirt in de wasmand, neemt al twee decennia douches in de nabijheid van scheermesjes, is de aanwezigheid van een doos tampons in de badkamer gewend en onderging de PMS van zijn zussen lang voor zijn vriendjes nog maar “hallo” tegen een meisje durfden zeggen. Voor hem zijn vrouwen geen perfecte wezens die stralend en fris opstaan en hij zal echt geen gezicht trekken wanneer zijn eigen vriendin er bij het ontwaken allesbehalve flawless uitziet -het zal hem eerder herinneren aan die gezellige ochtenden met zijn zussen. Hij kijkt niet raar op wanneer een halfnaakt meisje gillend door het huis rent op zoek naar “de kipfilets voor in mijn backles dress” en is het gewend om een dressing in gesleurd te worden om te moeten kiezen tussen twee broeken of -waarom niet- ze te moeten passen zodat zijn zus het allemaal even vanop afstand kan evalueren. Uiteraard werd hij lange tijd -lees: tot hij voldoende spieren kweekte om van zich af te slaan- als levensgrote pop gebruikt en aan allerlei verschillende soorten verkleedpartijtjes onderworpen. Resultaat: een stoïcijnse superman die echt nergens meer van opkijkt.

4/

Ze zijn extreem geduldig

via GIPHY

In lijn met het vorige: de ervaringen in zijn jeugd hebben hem gehard en hij heeft een eindeloze zin voor geduld ontwikkeld. Doorheen de fratsen van zijn zussen heeft hij ook gemerkt dat vrouwen met andere zorgen en onzekerheden dan mannen te kampen krijgen en ook al begrijpt hij ze niet altijd, hij weet dat ze erbij horen en blijft er ijzig kalm onder.

5/

Ze zijn het gewend om girlie stuff te doen

eigenschappen-typisch-mannen-opgroeiden-zussen 2

De strijd om de afstandsbediening verloren ze al jaren geleden. Rom-coms, The Bachelor, Trinny and Suzannah, The OC: ze kennen de liefdesperikelen van Ryan en Marissa vanbuiten en kunnen zonder verpinken de ingewikkelde stamboom van de Kardashians opsommen. Boekskes lezen in de zon, avondjes uit tot in de details navertellen, dansroutines instuderen en bakken ijs eten voor de buis: als het moet, kàn hij het! 

6/

Maar…

eigenschappen-typisch-mannen-opgroeiden-zussen 1

Uiteraard is het niet enkel rozengeur en maneschijn met die perfecte broers. Er is één belangrijke keerzijde: mannen die opgroeiden met zussen zijn in het algemeen conservatiever en meer vastgeroest in genderpatronen dan anderen! Waarom toch? Omdat ze tijdens hun jeugd gewend raakten aan het beeld van vrouwen die huishoudelijke taken uitvoeren. Bovendien hebben ouders sneller de neiging om “ocharme het getraumatiseerde jongetje” met rust te laten wat de was en de plas betreft, hij moet tenslotte al zoveel meemaken met zijn dolle zussen…

Een echte knuffelbeer dus, een luisterend oor, een toonbeeld van geduld en begrip, maar wel iemand die verwacht dat je ’s avonds na een lange werkdag nog snel even zijn mac ’n cheese in elkaar flanst en het met de glimlach en een fris pintje opdient.