Paniekrubriek: “PMS verpest mijn relatie”

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: “PMS verpest mijn relatie”The Horror Movie Show

Beste ELLE, sinds een jaar lijd ik ongelofelijk onder het gevreesde pms. En mijn lief lijdt nog harder. Al vijf dagen voor D-day word ik kwaad om alles en niks. Zo heb ik vorige maand de Humo verscheurd, omdat een actrice het nodig vond om met een wulps decolleté op de cover te poseren en dan ook nog eens in mijn toilet te gaan liggen! Voor mijn lief was dit de spreekwoordelijke druppel. Hij heeft twee dagen niet tegen me gesproken. Wat kan ik doen om deze periode van de maand voor ons allebei wat draaglijker te maken? (Excess Pms)

Beste Excess Pms,

Je hebt een Humo kapotgescheurd? Ik heb ooit mijn ex zijn gloednieuwe iPhone uit het raam van een restaurant gegooid, omdat ik ongestoord wilde eten. En nee, ik ga me niet verontschuldigen. PMS is voor vrouwen wat kryptonite is voor Superman. Ik nam mijn beste beslissingen in de laatste dagen van mijn cyclus. Na maanden van ergernis gooide ik mijn miserabel lief buiten en ventileerde ik mijn frustratie bij mijn baas (en ik kreeg opslag). Soms lijdt zelfs mijn pms aan pms. Ik pieker, tier en huil tranen met tuiten, maar ovary-acting kan deugd doen! Moeder Natuur kijkt erop toe dat wij vrouwen eerst schoon schip maken, alles eruit gooien, en met een verlicht gemoed aan een nieuwe cyclus beginnen. En als je man je graag ziet, neemt hij je pms er heus wel bij. Spreek desnoods af dat je een pms-kaarsje aansteekt als je het voelt aankomen, dan kan hij gauw zijn koffers pakken en enkele dagen gaan logeren. Kan je echt niet leven met de oprispingen van je hormonen? In het januarinummer van ELLE lees je alles over hormonenyoga, een natuurlijke manier om weer balans te krijgen in je (hormonen)huishouding.

Zit jij ook met een probleem? Mail dan snel naar help@elle.be. Discretie verzekerd!

(Pssst: snap je nu nog steeds niet waar je menstruatie om draait? Raar maar waar: Disney legt het je in dit educatieve filmpje uit -lachen is toegestaan...)