Trend: ben jij een sapioseksueel?

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Trend: ben jij een sapioseksueel?

Hou je meer van smart talk dan van small talk? Ben je meer into nerdy dan into dirty? Dan is de kans groot dat jij een sapioseksueel bent.

Word je wel eens opgewonden als je Tinder-date een passage citeert uit 'De Kritik der reinen Vernunft' van Immanuel Kant? Kan je je niet voorstellen dat je seks zou hebben met iemand die geen vierkantsvergelijking kan oplossen? Noem jezelf dan gerust een sapioseksueel. Concreet betekent dit dat je bent aangetrokken tot de brains (de b-spot), niet de looks. Hoewel iedereen een minimale intelligentie van zijn/haar partner verwacht, tilt de sapioseksueel deze verwachting naar een heel nieuw niveau. Sapioseksuelen zijn niet geïnteresseerd in looks, bedprestaties of bankrekeningen, want ze willen slechts één ding van hun partner: dat die even slim of slimmer is dan zij.

Ben je verliefd op een sapioseksueel, maar heb je geen uitgebreide boekenplank of bovengemiddeld IQ om zijn/haar interesse te wekken? Geen paniek, met deze tips kan je je love interest zeker aan de haak slaan!

1/

Jean Paul Sartre, sapioseksueel
Jean Paul Sartre

#1. Stuur geheel onverwacht een existentiële sms

Geen inspiratie? Geen nood! Daar hebben we Sartre voor. Of Albert Camus. Of Simone de Beauvoir, als je van de feministische touch houdt. Of Beyonce: "Nine times out of ten, I'm in my feelings. Ten times out of nine, I'm only human."
Denk daar maar eens over na.

2/
Mensa-workout-sapiosexual#2.

#2. Vergeet biceps. Doe de Mensa-workout!

Oefen je grijze cellen met een intensieve brainworkout van Mensa (je weet wel, die club voor hoogbegaafden). Dit is geen test om je IQ te achterhalen, wel een quiz met vraagstukken die je hersens doen knetteren. Doe enkele workouts ter voorbereiding, je wordt er elke keer beter in, en probeer je nerdy droompartner te strikken voor een date. Hij/zij vindt het vast en zeker geweldig om samen met jou te quizzen.

3/
Correct grammar-sapiosexual

#3. Maak geen taalfouten.

GEEN! Ook niet in sms-jes. Eén dt-fout in die o zo fragiele datingfase en al je kansen op een lang en gelukkig leven samen zijn verkeken. Installeer een spellingcorrector voor al jullie tekstverkeer.

4/
Atonement Library Sapiosexual
Atonement

#4. Ga op date in de bib

Bibliotheken staan bekend om het feit dat de seksuele spanning er veel hoger is dan elders. Dit kan gewoon niet fout gaan. Nog niet overtuigd? In Breakfast at Tiffany's verklaart Paul zijn liefde aan Holly in de bibliotheek. Het Beest gaf Belle een bibliotheek cadeau als een symbool van zijn liefde. En in Atonement neemt Robbie zijn Cecilia tegen een gigantisch boekenrek. Pretty hot stuff!

5/

Funny Weird Facts Sapiosexual

 

#5. Er zitten minsten 10 bijzondere weetjes in je repertoire

Ga je uit eten? Bestudeer vooraf het menu en zorg dat je iets bijzonder kan vertellen over minstens twee obscure ingrediënten op de kaart. Ga samen naar de film - stel een brainy of gevoelig drama voor - zoek dan eerst enkele relevante weetjes op over de regisseur. Zorg dat je een uitgebreid repertoire aan weetjes hebt, voor het geval dat het gesprek stilvalt. Succes verzekerd.