De 5 favoriete boeken van… Aster Nzeyimana

Gepubliceerd op 7 februari 2017 door Caroline
De 5 favoriete boeken van… Aster Nzeyimana

"Als ik in een boek begin, dan lees ik het uit." Momenteel ligt de reeks van ‘Lord of the Rings’ op Aster te wachten. "Na het uitlezen van de ‘Game of Thrones’ serie bleef ik op mijn honger zitten. Ik ben benieuwd of Tolkien de dorst kan lessen." Dit zijn de 5 favoriete boeken van Aster Nzeyimana.

Krijg je maar niet genoeg van het knappe sportanker? Ontdek hier alles wat je moet weten over Aster Nzeyimana. Wil je niet alleen weten wat hij leest, maar ook wat er in zijn koffer zit?

1/

Blauw is bitter, Dirk Bracke
Blauw is bitter, Dirk Bracke

#1. Blauw is bitter, Dirk Bracke

Mijn jeugdboek voor in het lijstje. Ik heb het als tiener in één ruk uitgelezen. Een choquerend, maar raak verhaal over een jong Filipijns meisje dat door haar ouders wordt verkocht aan een nachtclubeigenaar die haar in de prostitutie dwingt. Ik bewonder Dirk Bracke omdat hij zulke thema’s in jeugdboeken durft te gieten.

2/

A song of Ice and Fire, George R.R. martin, game of Thrones
A song of Ice and Fire, George R.R. martin

#2. Het lied van ijs en vuur, George R.R. Martin

Ik deed er als trage lezer twee jaar over om de hele reeks te lezen. Hm, waar moet ik mijn lofrede beginnen? De boeken zijn schitterend geschreven, met een straffe verhaallijn. Hij creëert een realistische wereld met de nodige fictie. De serie is goed, maar de boeken zijn beter. Alle personages zijn perfect uitgebalanceerd, soms haat je ze, soms vind je ze leuk. Hij is ook niet bang om een personage te vermoorden als het nodig is, ook al heeft hij een band met hen opgebouwd.

3/

Chris Anderson Corners moet je kort nemen
Chris Anderson Corners moet je kort nemen

#3. Corners moet je nemen

Anderson ontkracht legendes en mythes uit het voetbal met statistieken. De legende wil dat je hoekschoppen kort moet nemen. Dat staan alle trainers met een bierbuik in vierde klasse toch te schreeuwen tegen de jeugdploeg. Maar niets blijkt minder waar. Lange hoekschoppen doen het veel beter. Een leuk boek om af en toe door te bladeren.

4/

George Orwell, 1984
George Orwell, 1984

#4. 1984, George Orwell

Een boek dat nauw aansluit bij mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en de naoorlogse periode. Het schetst een donker imago van de toekomst en is doordrongen van een enge sfeer. Achteraf is het boeiend om de voorspellingen te kunnen toetsen aan het beeld dat wij nu hebben van de jaren ’80.

5/

Ronald Reng, Een al te kort leven
Ronald Reng, Een al te kort leven

#5. Een al te kort leven

Reng vertelt het tragische verhaal van profvoetballer Robert Enke. Hij pleegde in 2009 zelfmoord, een schok voor de voetbalwereld. Hij had het allemaal: een droomjob als topkeeper, geld, roem en faam. Maar toch was hij depressief. De harde en concurrentiële wereld waarin hij zat, haalde hem onderuit.

Is je leeshonger hiermee niet gestild? Check dan zeker This is How we Read, de blog van ELLE-boekenbeest Eveline Janssens.

(Eveline Janssens)