Dit moet je weten over sporthunk Aster Nzeyimana

Gepubliceerd op 8 juni 2016 door Isabelle
Dit moet je weten over sporthunk Aster Nzeyimana

Vergeet Lukaku, Kompany en Mertens, deze zomer zijn we volledig in de ban van Aster Nzeyimana, een sportheld die zich niet eens in training hoeft te hijsen om ons te bekoren.

De man doet het allemaal strak in het pak van achter zijn bureau, als sportanker voor Het Journaal en als "nachtwacht" voor Sporza -hij beloofde plechtig 16 nachten op rij de Olympische Spelen in Rio te verslagen! De komende weken is hij dus niet van de buis te slaan, tijd om het geval "Aster" van dichterbij te bekijken: wat moet je weten om bij hem te scoren?

1/
1. Hij heeft het druk

Schermafbeelding 2016-06-08 om 10.08.26

Eerst en vooral: dat hij het momenteel razend druk heeft! De 22-jarige combineert zijn rechtenstudie met de jobs van nieuwsanker én radio-DJ. In 2014 maakte Vlaanderen kennis met zijn mooie stem op MNM, een jaar later zette hij de stap naar televisie: Aster mag zich bij deze het jongste nieuwsanker ooit noemen.

Hoe verloopt de stap van radio naar televisie? "Het is geen volledige overstap hé! Ik presenteer nu wel op televisie, maar ik blijf ook actief bij Sporza Radio. Een leuke afwisseling. Radio en TV kan je eigenlijk niet vergelijken. Radio is veel individueler, TV is echt teamwerk. Bij radio sta je heel dicht bij de luisteraar, op TV is het toch iets anders. Ik zou niet kunnen kiezen, nu toch nog niet."

Valt het mee om werk en studies te combineren? "Dat is een zware dobber, maar we blijven ervoor gaan! Ik volg nu een geïndividualiseerd traject, met één vakje per semester. Ik heb bijvoorbeeld over twee weken een examen. We zullen wel zien wat het geeft, want mijn agenda is ongelooflijk druk. Ik wil echt mijn diploma halen, al is er natuurlijk geen tijdsdruk: ik heb mijn droomjob al!"

2/

2. Hij is een nachtmens

Dit moet je weten over aster nzeyimana sexy sportanker sport hunk 4

Een date met Aster mag je de komende weken vergeten, hij brengt zijn dagen en nachten immers door op de sportredactie -want sport slaapt nooit... Zijn geheim om wakker te blijven? "Ik ben een echte nachtmens. Ik vrees wel dat dat aangeboren is, mijn beide ouders zijn ook nachtraven. Soms eten wij zelfs om 12 uur ’s nachts. Gezond is het niet, maar so be it. Ik kan dus niet echt tips uitdelen om het een nachtje vol te houden. Uitslapen helpt. En niet teveel naar je computer/smartphone-scherm staren, daar krijg je rode ogen van."

Komen daar soms bloopers van? "Ik heb me wel eens versproken. Dat overkomt iedereen, maar het is toch even paniek in je hoofd! Gelukkig ben ik gewoon blijven doorlezen. Ik heb er daarna zelf nog mopje over gemaakt in ’t Journaal. Zelfrelativering in dat soort situaties is belangrijk."

3/

3. Hij heeft geen probleem met giechelaars

Dit moet je weten over aster nzeyimana sexy sportanker sport hunk 1

Om één of andere mysterieuze reden (tiens tiens...) zitten Asters vrouwelijke collega's vaak al giechelend en blozend naast hem aan de verslagtafel. Hoe zit het met kijkers en luisteraars? "Bij MNM had ik elke week wel enkele leuke babbels met luisteraars. Er zijn geen leukere bellers dan giechelende tienermeisjes. Die zijn altijd actief en goedgeluimd. En een beetje gek. Gezond gek wel! Bij Sporza is de interactie iets meer unilateraal. Interactie is er vooral met topsporters en hun coaches."

Wat mag je niet doen als live sportcommentator? Is er een absolute no-go? "Er zijn weinig dingen die altijd en overal ongepast zijn – zo mag je als je commentaar geeft op een wedstrijd van de nationale ploeg toch wel een beetje subjectief zijn. Maar grof taalgebruik is not done vind ik. Ook onjuist zijn in je feiten, die moeten absoluut kloppen. En beginnen ‘piepen’ of overdreven roepen, dat is nooit aangenaam om naar te luisteren."

Over aangename stemmen gesproken: Aster wordt geroemd om zijn fijne stem, maar wie vind hij zelf mooi klinken? "Er lopen heel wat straffe stemmen rond op VRT. Ruth Joos is steengoed. Ayco Duyster ook. Tom De Cock van MNM spant wel de kroon, vind ik. Die heeft echt een hele mooie natuurlijke bas in z’n stem."

4/

4. Hij is niet ijdel, maar ook niet bang van make-up.

Schermafbeelding 2016-06-08 om 10.09.41

Aster is natuurlijk meer dan een mooie stem (én snoet) alleen, krijgt hij als sportanker ook met clichés te maken? "Het grootste cliché is dat wij, eigenlijk alle mensen die op TV komen, overdreven ijdel zijn. Ik denk dat iedereen wel een beetje ijdel is, maar het belangrijkste blijft toch wel de inhoud. Ik ben zeker actief bezig met mijn uiterlijk, maar als puntje bij paaltje komt, is dat toch véél minder belangrijk dan wat je daar staat uit te kramen." Got it!

En toch moet ook hij verplicht langs de make-up tafel als hij op TV komt, een noodzakelijk kwaad. Hoe voelt het om als jongen te worden opgemaakt? "Heel normaal eigenlijk. Ik ben daar nooit vies van geweest. Het is ook niet dat wij helemaal onder handen gepakt worden, het blijft bij een minimum: hoogstens eens wat mascara en concealer, mocht het nodig zijn. En na elke uitzending doen de visagistes het er af met zo’n afkuisdoekje. Dan krijgen we daar vaak nog een crèmeke bovenop, om het af te maken, meer niet! Bij de vrouwen is dat natuurlijk een andere zaak."

5/

5. Hij is zelf een topsporter (behalve op golfvlak)

 

Zoals je kan zien: mijn golfskills trekken echt op niets 🙈🙊 Vanavond @thomaspietersgolf in #fanatico!

Een video die is geplaatst door Aster Nzeyimana (@asternzey) op

Hoe zit het eigenlijk met zijn eigen sportieve palmares? "Ik doe erg veel aan sport. Ik voetbal al sinds m’n vijfde, sommige jaren zelfs bijna elke dag -ik speelde zelfs op vrij hoog niveau bij Eendracht Aalst. Daarnaast probeer ik ook elke week te tennissen of te gaan rijden met de koersfiets. Sport is essentieel voor mij!"

Wat is de meest ondergewaardeerde sport die er is? "Tafeltennis! Supermoeilijk en wordt maar al te vaak vergeten. Ik ben fan"

Aan pronostieken doet hij niet mee ("maar ik gok dat Frankrijk het héél goed zal doen"), wél wil hij kwijt welke voetballers we komend EK extra goed in de gaten moeten houden: "Antoine Griezmann en Paul Pogba van Frankrijk. En Marcus Rashford van Engeland! Heel getalenteerde voetballers." Zijn persoonlijke voetbalhelden zijn dan weer "Cristiano Ronaldo en Vincent Kompany. Ronaldo is een trainingsbeest, en één van de grootste aller tijden. Zijn lichaam, prestaties, statistieken.. zijn allemaal bewonderenswaardig."

6/

6. We moeten dringend beginnen tennissen

Schermafbeelding 2016-06-08 om 10.10.10

Voetbal, tennis en koersen voor hemzelf dus, maar wat vindt hij de meest sexy sport voor een vrouw? "Tennis vind ik een gracieuze sport, beach volley as well en ook zwemmen scoort goed." Weinig verwonderlijk doet Maria Sharapova het wat hem betreft dan ook goed in de categorie "sportbabe".

Hoe zit het verder met zijn vrouwenkennis? "Het allergrootste cliché over vrouwen en voetbal blijft de buitenspelregel hé, haha. Ik denk dat die vaak wel klopt, want als je geen voetbalfan bent is er geen reden dat je die zou kennen. Een ander cliché is dat vrouwen enkel kijken voor de knappe voetballers. Ik denk dat ze ’t vaak voor beide doen, zowel voor het spelletje als voor de mannen. Dat kan toch?"

Driedubbel betrapt. Blozen. Giechelen. Game Over...