De 5 favoriete boeken van… Ish Ait Hamou

Geüpdatet op 8 februari 2017 door Caroline
De 5 favoriete boeken van… Ish Ait HamouIsh Ait Hamou, Emmanuel Laurent

Ish Ait Hamou heeft de groove in de benen en het schrijven in de vingers. Hij wilde als tiener vooral rapper worden. Vanuit zijn eerste songteksten evolueerde hij naar een verhaal en later een boek. Zelf leest Ish als hij moet wachten, hij heeft steeds een boek in zijn auto of in zijn sportzak liggen. Ziehier: de 5 lievelingsboeken van Ish.

The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald
The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

#1. De grote Gatsby. Scott Fitzgerald

"Nog een boek van de leeslijst met ‘Great Americain Classics’. Een schitterend werk. Na het boek keek ik ook de film. Iedereen kent natuurlijk de film met Leonardo Di Caprio maar het origineel met Robert Redford uit 1974 is beter."

1/
Afbeeldingsresultaat voor de avonturen van huckleberry finn

#2. De lotgevallen van Huckleberry Finn, Mark Twain

"Ik bracht mijn voorlaatste schooljaar door in de V.S.. Voor de les Engels lazen we enkele klassiekers waar we dan een presentatie over gaven. Ik had op dat moment absoluut niks met boeken en er ging een wereld voor mij open. Het verhaal van Huckleberry Finn is prachtig: de manier waarop de auteur de slavernij portretteert vanuit de ogen van een kleine jongen."

2/

Hemingway, Afscheid van de wapenen
Hemingway, Afscheid van de wapenen

#3. Afscheid van de Wapenen, Ernest Hemingway

"Ik hou van contrasten. Het liefdesverhaal tussen een ambulancier en een verpleegster ten tijde van de eerste wereldoorlog staat bol van de tegenstellingen. Binnenin de enorme chaos, ravage en haat bloeit een liefdesrelatie open."

3/
The Catcher in the Rye - High Res Jacket copy

#4. Catcher in the rye, J.D. Salinger

"Rond J.D. Salinger heerst een aura van mysterie. Hij stierf op zeer jonge leeftijd waardoor hij weinig geschreven heeft, maar zijn werk behoort wel tot één van de klassiekers. Tijdens het lezen zat ik meer met mijn hoofd bij de auteur dan bij het verhaal en was ik vooral op zoek naar de identiteit van Salinger. Een fascinerend persoon die je niet loslaat."

4/

Dave Eggers, Wat is de Wat
Dave Eggers, Wat is de Wat

#5. Wat is de wat, Dave Eggers

"Wat is de wat vertelt het verhaal van Valentino Achak Deng en diens vlucht uit Soedan. Ik zag hem ooit in Reyers Laat en hij heeft op dat kwartiertje zendtijd enorm veel indruk gemaakt op mij. Eggers geeft het schrijnende relaas op een visuele manier weer."

Is je leeshonger hiermee niet gestild? Check dan zeker This is How we Read, de blog van ELLE-boekenbeest Eveline Janssens.

En ook celebs schrijven al eens graag een boek. Het ene is helaas al wat beter dan het andere...