Leestip: boeken van de celebs

Geüpdatet op 26 oktober 2020 door ELLE België
Leestip: boeken van de celebs

De ene was een bestseller, de ander een gigantische flop. Deze 10 celebs, gaande van Ed Sheeran tot Angelina Jolie, schreven (al dan niet succesvol) een boek. 

Dé vraag die op ieders lippen brandt: moet je de boeken kopen of zijn ze ons geld niet waard? Kom het hier te weten:

1/

#1: The Body Book door Camerion Diaz

body book

Korte inhoud

Cameron Diaz deelt in het Body Book haar 'formule' om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. Deze positieve gids is gegrond op wetenschappelijk onderzoek en geïnspireerd op haar persoonlijke ervaring. In The Body Book deelt ze wat ze heeft geleerd en nog steeds ontdekt over voeding, beweging en de geest-lichaamsverbinding.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Ben je reeds thuis in het wereldje van gezonde voeding? Dan zal dit boek voor jou geen nieuwe informatie opleveren. De toegevoegde waarde is dat je leest hoe Cameron Diaz het zelf aanpakt.

Toch is The Body Book aangenaam om te lezen, vlot geschreven en is Cameron's toon aanmoedigend en motiverend. Haar doel? Iedereen aansporen om gezonder te eten en meer te bewegen omdat "je er daardoor beter zal uitzien en je beter zult voelen" zegt de actrice.

Cameron beperkt zich niet tot het vertellen wat wel en niet gezond is, ze pakt het uitgebreid aan en gaat overal dieper op in. Ze vertelt heel precies hoe je lichaam op voeding reageert en hoe de verschillende processen zich afspelen en wat er met je lichaam gebeurt als je wel en niet beweegt.

LOS ANGELES, CA - JANUARY 16: Cameron Diaz attends the book signing for "The Body Book" at Barnes & Noble bookstore at The Grove on January 16, 2014 in Los Angeles, California. (Photo by Gabriel Olsen/Getty Images)

2/

#2: Bliss door Shay Mitchell en Michaela Blaney

shay book

Korte inhoud

Het verhaal gaat over de bf's van de 21-jarige Sophia, Demi en Leandra. Sophia Marcus heeft haar hele leven uitgestippeld als een Hollywood actrice, maar haar leven in Toronto is alles behalve glamorous. Ze heeft het gevoel dat ze niets bereikt en niet vooruitgaat. Demi, Sophia’s beste vriendin, heeft niet verder gestudeerd en haar leven draait vooral om het vinden van de perfecte relatie met een oudere man. Wanneer haar relatie stuk loopt, moet ze weer een manier vinden om erbovenop te komen. Leandra daarentegen geeft niet om school of relaties en wil na haar diploma de wereld rondreizen. Ze gaat er vanuit dat ze met een rijke man gaat trouwen en kan leven van zijn geld. Zal één van haar vriendinnen Leandra kunnen laten zien wat liefde eigenlijk is?

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Dat hangt ervan af. Ben je iemand die zich graag laat meespelen in de verhalen van twintigers en hun romances? Dan is dit boek sowieso iets voor jou. Ben je meer geïnteresseerd in diepgaande literatuur, waar je bij moet nadenken? Dan raden we aan dit boek niet te kopen.

Goed om te weten

Shay schreef dit boek samen met haar beste vriendin Michaela. Na elk hoofdstuk staat er een inspirerende quote of een recept.

Shay-Mitchell--Signs-Her-New-Book-Bliss--04

3/

#3: Rebels: City of Indra door Kendall en Kylie Jenner 

kendall book

Korte inhoud

De roman Rebels: City Of Indra speelt zich af in de toekomst. Het gaat over twee meisjes met superkrachten: Lex en Livia. Ze gaan samen op avontuur maar realiseren zich niet dat ze elkaars grootste gevaar vormen.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Laten liggen. Het boek flopte volledig en drie maand na de release waren er maar 13 000 exemplaren van verkocht (ter vergelijking: Lauren Conrad verkocht na haar release 300 000 exemplaren). Het boek zou slecht geschreven zijn, het verhaal slaagt nergens op en werd door recensenten met de grond gelijk gemaakt. Een greep uit enkele recensies: "Rommel van het begin tot het einde" en "Geef geen geld uit aan dit boek. Het is zonde voor de bomen die ervoor werden gekapt en dit boek kon beter als toiletpapier gebruikt worden". Oeps.

Goed om te weten

Kendall en Kylie waren zelf enorm enthousiast bij de lancering in 2014. "Kylie en ik houden van een creatieve uitdaging en zijn blij om dit verhaal met jullie te delen," aldus Kendall over het boek dat ze in samenwerking met Maya Sloane schreven. Nochtans werd overal gefluisterd dat het boek helemaal werd geschreven door Maya en dat de namen van de zussen er achteraf gewoon werden opgedrukt...

spl773381_001

4/

#4: A visual journey door Ed Sheeran

ed book

Korte inhoud

A visual journey gaat over de ups and downs van Ed op weg naar de absolute top als wereldberoemd singer-songwriter én idool.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Meenemen! Dit boek is een fascinerend, zeer persoonlijk portret over de unieke muzikant Ed Sheeran. Kunst loopt als een rode draad door de carrière van deze opmerkelijke artiest. Daarom wordt zijn verhaal in het boek verteld aan de hand van exclusief getekende (kunst)portretten van de populaire zanger, gemaakt door zijn jeugdvriend en kunstenaar Phillip Butah.

Fans van Ed zullen dankzij dit boek alleen nog meer van hem houden en haters zullen de artiest als persoon leren appreciëren. De recensies zijn (bijna) allemaal lovend.

EdSheeran_excerptpages_mtv-2

5/

#5: Not That Kind of Girl door Lena Dunham

lena book

Korte inhoud

In dit boek ze beschrijft ze haar (wilde) tienerjaren, de relaties met haar vele foute vriendjes -soms tot in het intiemste detail- en ze legt uit waarom sommige relaties op de klippen zijn gelopen. De actrice gaat ook dieper in op haar vele obsessies (zoals de dood) en hoe ze deze probeerde op te lossen. De vele verhalen met therapeuten of vriendinnen zijn vaak ontroerend. We leren met andere woorden hoe Lena de persoon is geworden die ze nu is.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Meenemen! In dit zeer persoonlijke ideeënboek bewijst Lena - ze is trouwens ook de veelgeprezen bedenker, producer én hoofdrolspeler van de hitserie Girls - eens te meer dat ze niet alleen de stem van haar generatie is, maar neemt ze bovendien een prominente plek in tussen de meest authentieke, intelligente Amerikaanse auteurs van deze tijd. In Not that Kind of Girl toont ze dat ze het ultieme voorbeeld is voor iedereen die ware liefde zoekt, een (creatieve) carrière ambieert, vriendschappen onderhoudt en overal succesvol in wil zijn zonder te moeten kiezen.

Not that Kind of Girl is openhartig geschreven en doordrenkt met pakkende bekentenissen en tips. Op de cover staat: 'Levenslessen om (vooral niet) op te volgen', maar toch staan er inspirerende dingen in het boek en is dit het lezen waard.

lena-dunham-book-1

6/

#6: And All Things Kardashian door Kris Jenner

kris book

Korte inhoud

And All Things Kardashian is de memoir van momager Kris Jenner. In dit boek spreekt ze open en eerlijk over het leven als moeder van zes kinderen en haar hectische leven in de celebrity spotlight. Ze vertelt over haar liefdesleven met Rob Kardashian en Bruce Jenner, de verliezen die ze heeft geleden, haar huwelijken, scheidingen, de controversiële opvoeding van haar kinderen, haar werk in de televisie-industrie enzovoort.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Fans van de Kardashians komen dankzij dit boek van Kris veel te weten over Amerika's meest populaire familie. Het boek werd verrassend goed ontvangen en krijgt van de lezers een score van 3,49/5.

Kris is héél eerlijk over haar affaire - waardoor haar huwelijk met Rob strandde - en over de moord op haar goede vriendin Nicole Brown Simpson (ze vertelt zelf of ze denkt dat O.J. Simpson schuldig is of niet). Daarnaast zegt ze - zonder schaamte - dat Kim haar favoriete dochter is, ze vertelt openlijk over de sex tape en we komen te weten dat haar vader haar liet zitten toen ze klein was.

Niks is taboe voor Kris en daar houden veel lezers van. Zelfs al ben je geen fan van de show, toch is het interessant om te lezen welk parcour ze door haar leven heeft afgelegd. Het gaat niet over de glitter en glamour, maar wel over de ups en downs die Kris in haar leven heeft overwonnen.

7/

#7: Influence door Mary-Kate en Ashley Olsen

olsen book

Korte inhoud

Influence gaat over de invloeden en inspiratiebronnen van de tweelingzussen in de mode-industrie. "Ashley en ik hebben de mensen geïnterviewd die ons hebben geïnspireerd, in de hoop dat ook zij anderen zullen inspireren" vertelde MK bij de lancering.

In het 272 pagina's tellende boek staan twintig interviews met mensen die de tweeling hebben beïnvloed, zoals modeontwerpers Karl Lagerfeld, Diane Von Furstenburg, John Galliano, Christian Louboutin en model Lauren Hutton.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Mary-Kate en Ashley hebben beiden iets van zichzelf in dit boek gestopt. Simpliciteit en diepgang worden moeiteloos gecombineerd. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en voor wie de Olsen twins van hun andere, intiemere kant wil zien.

Daarnaast bevat Influence een heleboel prachtige foto's en tekeningen van de tweeling. En tot slot: nooit eerder getoonde foto's van de kledingcollecties van Ash & MK.

mary-kate-ashley-olsen-influence-book-signing-11

8/

#8: Swan door Naomi Campbell

naomi book

Korte inhoud

Swan is een toonaangevend supermodel maar ze is er zich van bewust dat ze dit leven niet voor altijd wil aanhouden. Ze gaat daarom op zoek naar een meisje die haar kan vervangen als gezicht van haar Swan cosmeticalijn en haar miljoenencontract kan overnemen. Vijf meisjes komen in aanmerking tot wanneer er een man ten tonele komt waardoor Swan alles dreigt te verliezen.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Laten liggen. Enkele recensenten noemen het boek "onsamenhangend" en "moeilijk te volgen". Het boek biedt wel een interessant en realistische kijk op de modellenwereld maar het verhaal op zich is niet super.

9/

#9: L.A. Candy door Lauren Conrad

LA Candy

Korte inhoud

In Los Angeles draait het leven om zien en gezien worden. Jane Roberts en haar beste vriendin Scarlett zijn geen twee weken geleden verhuisd naar L.A. en kunnen hun geluk niet op wanneer een tv-producer hen vraagt voor zijn nieuwe realityshow, L.A. Candy. Een nieuw chic appartement, gratis designerkleding, toegang tot exclusieve clubs en dure restaurants. Zodra de show van start gaat, gaat alles razendsnel: de meisjes worden beroemd en iedereen is in hen geïnteresseerd: oude vrienden, vage kennissen en knappe onbekenden. Het duurt echter niet lang voordat Jane zich realiseert dat in L.A. niets is wat het lijkt...

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Fan van The Hills? Dan is dit boek zeker iets voor jou. Vind je realityseries maar niks, dan koop je dit boek beter niet. L.A. Candy heeft 7 weken lang in de New York Times Bestseller List gestaan en bestaat uit drie delen: L.A. Candy, Sweet Little Lies en Sugar and Spice. Toch is dit boek nogal jeugdig geschreven en lijkt het soms alsof Conrad alles vanuit haar standpunt (be)schrijft.

Lauren+Conrad+LA+Candy+Book+Signing+5m4s0c5Vcaxl

10/

#10: Notes from My Travels: Visits with Refugees in Africa, Cambodia, Pakistan and Ecuador door Angelina Jolie

angelina book

Korte inhoud

In 2001 en 2002 trok Angelina naar enkele derdewereldlanden, zoals Sierra Leone, Tanzania, Pakistan en Cambodia, en werd ze Goodwill Ambassador voor de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. Notes from My Travels is een verzameling van Jolie's zeer persoonlijke en aangrijpende dagboekverslagen van deze reizen.

Meenemen in de winkel OF laten liggen?

Angelina werkte gedurende twee jaar non-stop voor de Verenigde Naties. Ze hielp vrouwen van seksueel geweld en oorlogsslachtoffers en werd de stem van de mensen die geen stem hadden. Toch schreef de actrice opvallend positief in haar dagboek: het zijn berichten van warmte en vreugde. Ze verteld open, rauw en eerlijk over de inspirerende mensen die ze tijdens haar reis heeft ontmoet, die dagelijks moeten vechten om te overleven. Het was een unieke tocht die haar leven en dat van de lezers compleet heeft veranderd. Meenemen!

Goed om te weten

Tijdens deze reis adopteerde Angelina haar Cambodjaanse zoontje Maddox.

JARAMANA, SYRIA - OCTOBER 02: UNHCR Goodwill Ambassador actress Angelina Jolie (R) visits an Iraqi refugee family living in a suburb on October 2, 2009 in Jaramana, near Damascus, Syria. Jolie, traveling with partner Brad Pitt, last visited Damascus in 2007. (Photo by Salah Malkawi/Getty Images)
Oktober 2002: Angelina bezoekt enkele vluchtelingen in Syrië

(Sarah Van Damme)