Workout trend: 5 redenen om te rucken

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Caroline
Workout trend: 5 redenen om te rucken

'What the hell is rucken', denk je nu? Even aandachtig blijven en aan het einde van dit artikel ben je net zo'n overtuigde rucker als ik.

How to ruck
Goruck.com

#1: Iedereen kan rucken

Want het kost niets en je moet er niets voor kunnen. Maar eerst: wat is rucken? Rucking komt van rucksack, en het komt erop neer dat je gaat hiken met heel wat gewicht op je rug. Gebruik een stevige, comfortabele rugzak met brede schouderriemen en prop hem vol gewichtjes (dumbbells, kettlebells, enkel- of polsgewichtjes...). Of als je dat niet hebt: melkdozen, confituurpotten, zware literatuur... Een kleuter in een draagzak is uiteraard ook goed. Ruck everything!

Laat je door ELLE inspireren en ruck in stijl!

Of: op goruck.com vind je niet alleen tutorials, maar ook gespecialiseerde tassen, gewichten en ander equipment voor de (semi-) professionele rucker.

1/

Reese Witherspoon in Wild
Reese Witherspoon in Wild

#2: Rucken is goed voor je

Rucken combineert kracht met cardio, je verbrandt meer calorieën en je core (de diepe buik- en rugspieren) draait overuren. Je verstevigt in één moeite ook je schouders, benen en billen. Ook mooi meegenomen: je geest frist ervan op. Pas het gewicht van je rugzak aan aan de afstand en de hellingsgraad. Begin bijvoorbeeld met 8 kilo op een vlakke weg, en bouw langzaam op. Hoe uitdagender het terrein, hoe harder je core moet werken om je lichaam te stabiliseren. Hier vind je alvast een paar erg leuke wandelingen.

2/

Goruck.com
Goruck.com

#3: Ruck je workout

Je kan je ruckzak ook perfect integreren in je workout. Squats, overhead lunges, push ups, get ups,... Al je oefeningen worden net iets uitdagender. Nog even je balans oefenen en je kan rucken op je torenhoge stiletto's.

3/
Rucking with friends

#4: Ruck met vrienden

Ruckers vormen meestal een tribe, ze zien hun hobby als een way of life. Onderweg kan je gezellig praten met elkaar, een groot voordeel van dit type aerobe training.

4/

Reese Witherspoon in Wild
Reese Witherspoon in Wild

5#: Ruck this! And ruck that too!

Rucken kan altijd en overal. Op het strand, in de bergen, in de stad, op citytrip, op weg naar de winkel of naar het café... Je kan ook prima rucken in de traphal van je appartement. In de VS steekt het fenomeen van de ruck challenge de kop op: zoiets als een dodentocht of ultrahike, maar dan voor ruckers. Nu zowat de halve wereld de marathon heeft gelopen, is het hoog tijd voor een originele uitdaging, niet?

Tot slot: trek die ruckzak aan en ruck on people!