10 dingen die je moet weten over Iris Law

Geüpdatet op 13 juni 2019 door Laure Vandendaele
10 dingen die je moet weten over Iris Law

Er is een nieuwe it-girl opgestaan en ze luistert naar de naam Iris Law. (°2000) Zestien jaar, dochter van Jude én het gloednieuwe gezicht van Burberry's nieuwe beautycampagne. 10 dingen die je moet weten over Engelands coolste teenager.

#1. Dochter van

SadieFrostJudeLawIrisLaw
Beroemde ouders brengen wel vaker kinderen met aanleg voor de spotlights voort en dat is het geval van Iris niet anders. Haar vader Jude Law gaf haar zijn indringende blik, van moeder Sadie Frost erfde ze een aangeboren cool factor. Ook oudere broer Rafferty schuwt de spotlights niet, de 20 jarige speelt in een band en liep al op de catwalk voor Donna Karan.

1/

#2. What's in name

IrisJudeLaw
Iris
heeft niet alleen een bekend in de oren klinkende achternaam, ook aan haar officiële voornamen - voluit het ze Iris Tallulah Elizabeth -  kleeft een zekere je ne sais quoi. Een naam om in de gaten te houden dus.

2/

#3. Meter

IrisLawKateMoss

Coole ouders: check, maar ook haar meter is niet de eerste de beste. Wie mag op 1 januari een nieuwjaarsbrief aan Kate Moss voorlezen? Juist ja, Iris. Supermodel Moss beloont haar metekind op haar beurt graag met diamanten. 'De enige diamanten die ik heb, een paar oorbellen en een ring,  heb ik van Kate gekregen'. Voor modellentips hoeft ze evenwel niet bij het supermodel aan te kloppen want de twee hebben het nooit over het werk.

3/

#4. Het XTC-incident

SadieFrostJudeIrisLaw
Familieportret


Toen Iris amper twee jaar was, ging het bijna mis. Tijdens een kinderfeestje in het hippe Londense Soho House belandde een verloren XTC-pil in de mond van de peuter. Een oplettende vriendin van Sadie Frost kon de pil op tijd uit de handen van de peuter trekken maar het kwaad was geschied. Wekenlang schreven de Britse tabloids vernietigende artikels over de vermeende rock-'-roll levensstijl van Sadie en Jude (die op het moment van de feiten in het buitenland verbleef voor filmopnames). 'Zwaar overdreven', zei Sadie hier later over. 'Ik had drie kleine kinderen waarvan een maand oude baby. Ik kon me geen wilde levensstijl permitteren. Er werd geschreven dat Iris' maag is leeggepompt maar
ook dat is absoluut niet waar.'

4/

#5. Kleren lenen

foto: Instagram/@irislaw
foto: Instagram/@irislaw

Iris 'leent' regelmatig kleren uit de walk-in-closet van haar moeder maar geeft ze achteraf zelden terug. 'Na een tijdje worden die gewoon van mij. Behalve haar handtas van Chanel, die mag ik enkel in het weekend lenen. Als die verdwijnt stuurt mijn moeder me steevast een bericht met de boodschap: in de weet is die tas van mij!'

5/

#6. Lekker los

foto: Instagram/@irislaw
foto: Instagram/@irislaw

Je zal Iris niet gauw in een strakke skinny jeans zien, de tiener houdt het liever losjes. Net als haar vader trouwens, die op vrije dagen door de paparazzi vaak in comfortabele loshangende broeken gefotografeerd wordt.Ook hakken zijn niet aan deze edgy chich besteed. 'Ik draag liever sneakers, ik wil er niet uitzien alsof ik wil uitgaan.'

6/

#7. Modellenwerk

IrisLawIllustratedPeople

Law gaat voltijds naar school maar verdient intussen een centje bij als model. Ze dook al op in een lookbook van MiuMiu en was vorig jaar voor het eerst te zien in een modecampagne van het Britse label Illustrated People. Nu is ze te zien in de nieuwe Liquid Lip Velvet-campagne van Burberry.

7/

#8. Onderwaterdierenarts

Foto: instagram/@irislaw
Foto: instagram/@irislaw


Sommige kinderen dromen ervan om prinses of brandweerman te worden maar Iris had een carrière als onderwaterdierenarts voor ogen. 'Ik wist niet precies wat dat inhield, maar ik wou onderwater wonen en dierenarts worden. Al was chef kok ook een optie.'

8/

#9. Sauzenmadame

Foto: Instagram/@irislaw
Foto: Instagram/@irislaw


Onderwaterdierenarts is ze niet geworden maar koken doet de jonge Law nog steeds vaak en graag. Haar specialiteit zijn sauzen.

9/

#10. Artsy

Foto: Instagram/@irislaw
Foto: Instagram/@irislaw

Iris erfde niet alleen de goede looks van haar ouders, de tiener kreeg ook het artistieke talent van haar vader mee. Net als Jude gebruikt Iris haar vrije tijd om te schilderen. Ze maakt schilderijen van haar vrienden en hoopt haar werken ooit in een galerij te zien hangen.