Dit zijn de beste modelkinderen van nu

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Dit zijn de beste modelkinderen van nu

modelkinderen

Het mag geen verrassing heten dat 'kindertjes van' het iets makkelijker hebben om een goedbetaalde job in de buurt van een catwalk te bemachtigen. Deze jonkies eisen - al dan niet gewapend met een bekend in de oren klinkende achternaam - hun plaatsje in de spotlights op.

Iris Law

irislawjudelaw

Een paar jaar nadat grote broer Rafferty zijn modellendebuut maakte, volgt zusje Iris zijn voorbeeld. De 15-jarige dochter van Jude Law en ontwerpster Sadie Frost is het gezicht van de nieuwe campagne van het Britse label Illustrated People. Hoewel mooie Iris pas in 2000 in het levenslicht zag, rockt Laws dochter de nineties-look met dotjes en donkere lippen. Zeker eentje om in de gaten te houden, die Iris.

1/

Kaia Jordan Gerber

rs_634x846-141119073725-634.Kaia-Gerber-Teen-Vogue.jl.111914
De appel valt vaak niet ver van de boom en in het geval van Kaia Gerber, dochter van topmodel Cindy Crawford, plofte die gewoon pal naast de boomstam neer. Kleine Kaia zette al op jonge leeftijd de allereerste stapjes in de modewereld en poseerde als uk voor de kinderlijn van Versace. Meer recent schitterde de 14-jarige brunette in een shoot voor Teen Vogue.

2/

Hailey Baldwin

hailey-baldwin-2Ook de 18-jarige dochter van acteur Stephen Baldwin komt aan de bak als model. Hailey tekende een contract bij Ford Models en maakte eerder dit jaar haar catwalkdebuut tijdens de modeweken in Parijs en Londen. De mooie blondine met Braziliaanse roots liep toen in de shows van  Sonia Rykiel en Topshop Unique. Naast de catwalk brengt Hailey heel wat tijd door met haar bekende vrienden waaronder Justin Bieber en Kylie en Kendall Jenner.

3/

Dylan Brosnan

DylanBrosnanSaintLaurent

Saint Laurent-ontwerper Hedi Slimane heeft een neus voor fotogenieke ‘zoontjes van’.  Naast Jack Kilmer, zoon van jaren ’90 acteur Val Kilmer, is ook de zoon van James Bond te zien in de huidige wintercampagne. Dylan Brosnan, de 17-jarige zoon van Pierce Brosnan is net als de kleine Kilmer een slungelige jongen met edgy rock-profiel dat perfect aansluit bij de esthetiek van het Franse modehuis. Toch heeft Brosnan de prestigieuze modellenopdracht niet aan zijn bekende achternaam te danken, Slimane spotte Dylan gewoon op straat in Malibu.

DylanBrosnanBurberrySS16Deze zomer maakt Dylan Brosnan het mooie weer bij Burberry

4/

Sofia Richie

Nicole Richie And GILT Celebrate The Launch Of The House Of Harlow 1960 Home Fragrance Collection

Met looks als de hare was het maar een kwestie van tijd voor Sofia Richie,  de dochter en het halfzusje van, een modellencontract in de wacht sleepte. Het 16-jarige Instagramfenomeen tekende onlangs haar eerste contract bij Select Model Management.

En zo heeft muzieklegende Lionel Richie er een bekende dochter bij. Nu oudste telg Nicole haar wilde haren (los van een gek kleurtje) definitief kwijt lijkt te zijn, laat de kersverse blondine Sofia zich opmerken met haar opvallende goede looks.

De fotogenieke tiener met grote Instagram-achterban sleepte onlangs een modellencontract in de wacht bij Select Model Management, het bureau dat ook bekende modellen zoals Agyness Deyn, Irina Shayk en  Jessica Hart vertegenwoordigt. Het is nog even afwachten in welke campagne of show we Richie voor het eerst te zien krijgen, voor advies en tips kan het piepjonge model alvast aankloppen bij goede vriendin en collegamodel Kendall Jenner.

5/

Sistine Stallone

Sistine Stallone in Teen Vogue
Sistine Stallone in Teen Vogue

Sistine Stallone, de 16-jarige dochter van acteur Sylvester Stallone laat het acteren aan haar vader (Rambo & Rocky!) over en waagt het als model.

Met een vader die de geschiedenis inging als Rocky én Rambo en een moeder die de kost verdiende als model, mag het geen verrassing heten dat tienerdochter Sistine Stallone een carrière in de spotlights ambieert. Acteren laat de tiener aan haar vader over, Sistine voelt meer voor het modellenwerk van haar moeder Jennifer Flavin.

Sistine is de afgelopen maanden druk in de weer geweest om haar portfolio samen te stellen. Zo poseerde ze onder meer voor Teen Vogue het Duitse modeblad Schön!  Sistine is lang niet het enige ‘bekende kind van’ dat het waagt als model.

6/

Lily-Rose Depp

lilyrosedeppdior

Met genen als als de hare was het enkel een kwestie van tijd voor Lily-Rose Depp, de 15-jarige dochter van Johnny Depp en Vanessa Paradis, haar debuut als model maakte.

Reken maar van yes dat de mooie Lily-Rose Depp alles in huis heeft om het te maken als model, gezegend met de Franse flair van haar moeder en de rock-‘n-roll edge van haar acterende vader, lijkt de tiener geboren voor een leven voor de camera . Amper een maand nadat Depp Junior aan de zijde van haar beroemde moeder op het Métiers d’Art defilé van Chanel in New York verscheen (haar eerste grote fashion event!), maakt Depp Junior haar debuut als model in een modeshoot voor Oyster magazine. De engelachtige schoonheid, die vaag doet denken aan een piepjonge Natalie Portman, poseerde als een volleerd model voor de lens van fotografe Dana Boulos. Doet ook Karl Lagerfeld binnenkort een beroep op de skills van het aanstormend talent en stapt ze daarmee helemaal in de voetsporen van haar moeder? We mogen hopen van wel!

7/

Jack Kilmer

JackKilmerSaintLaurent
De naam Jack Kilmer (die trouwens klinkt als een klok) rolde dit jaar voor het eerst in de aftiteling over het witte doek. De 19-jarige zoon van acteur Val Kilmer en de Britse actrice Joanne Whalley maakte zijn acteerdebuut in Palo Alto aan de zijde van Emma Roberts,  James Franco én vader Val. Net voor de zomer was de tiener te zien in de catwalkshow van Saint Laurent, volgende zomer siert Jack ook de printcampagnes van het Franse modehuis.

8/

Gigi Hadid

dish-092914-gigi-hadid
De carrière van de 19-jarige schone nam dit jaar een vliegende start,  Gigi was de afgelopen weken te zien in shows van onder meer Chanel, Jean-Paul Gaultier (met blote billen), Sonia Rykiel, Marc Jacobs (zonder make-up), Giles en Diane von Furstenberg. Eerder dit jaar prijkte de vrolijke blondine breed glimlachend op de cover Carine Roitfelds vierde ‘CR Fashion Book’ en werd de Amerikaanse door Sports Illustrated benoemd tot een van de twaalf rookies van het jaar.

LEES OOK: one to watch - Gigi Hadid

De vereisten om het te maken als model kreeg ze immers van haar moeder Yolanda, die eveneens een groot deel van haar leven voor de camera’s doorbracht. Haar Arabische achternaam heeft Gigi dan weer te danken aan haar vader Mohamed Hadid, een Arabische vastgoedontwikkelaar. Vader Hadid blijft het liefst uit de schijnwerpers, ex-vrouw Yolanda laat haar reilen en zeilen wel graag documenteren door nieuwsgierige cameraploegen. Het voormalige model raakte bij het grote publiek bekend na haar optreden in Nederlandse Hollywoodvrouwen waarin de voorbereidingen voor haar tweede huwelijk met muziekproducer David Foster op de voet gevolgd werd. Nadat het groots opgezette huwelijk voltrokken was, maakte Yolanda haar opwachting in de realityreeks ‘The Real Housewives of Beverly Hills’. Ook Gigi dook af en toe op in het programma.

9/

Patrick Schwarzenegger

patrick-schwarzenegger-tom-ford-1
Patrick Schwarzenegger vult zijn dagen als acteur en model maar laat zich tegenwoordig vooral opmerken als het nieuwe vriendje van Miley Cyrus. De zoon van The Terminator poseerde onder meer voor Tom Ford Eyewear (met Gigi Hadid) en Hudson Jeans. Vorig jaar was de 21-jarige Schwarzenegger te zien als Romeo in de 'Right There' videoclip van Ariana Grande.

10/

Maddie Ziegler

tumblr_static_tumblr_static_12efpce1y1yosoowwwgs8sw0w_1280
Maddie Ziegler ken je als het piepjonge getalenteerde sterretje uit Dance Moms. Hoewel Maddie nog steeds maar twaalf jaar oud is staat de prima ballerina al sinds haar prille kinderjaren op het podium. Vorig jaar was Maddie (met blonde pruik) te zien als danseresje in de clip van  'Chandelier' van zangeres Sia. Deze maand schittert de mooie Maddie in haar allereerste modeshoot voor ELLE.com. Een opdracht die vermoedelijk voor heel wat jaloezie zorgt in de kleedkamers van de Abby Lee Dance Company

maddie-ziegler