ONE TO WATCH: Gigi Hadid

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
ONE TO WATCH: Gigi Hadid

dujour magazine's jason binn celebrates kendall and kylie jenner's bruce weber shoot presented by juice press at lavo restaurant

There's a new kid in model town. Haar naam: Gigi Hadid, dochter van Nederlandse Hollywoodvrouw Yolanda Foster én favoriet van heel wat bekende tienerjongens.

De modemaand is voorbij en daarmee zit ook het tweede seizoen van Gigi Hadid in de modewereld erop. De carrière van de 19-jarige schone nam dit jaar een vliegende start,  Gigi was de afgelopen weken te zien in shows van onder meer Chanel, Jean-Paul Gaultier (met blote billen), Sonia Rykiel, Marc Jacobs (zonder make-up), Giles en Diane von Furstenberg. Eerder dit jaar prijkte de vrolijke blondine breed glimlachend op de cover Carine Roitfelds vierde 'CR Fashion Book' en werd de Amerikaanse door Sports Illustrated benoemd tot een van de twaalf rookies van het jaar.


Goede genen
Het mag geen verrassing heten dat Gigi, die voluit Jelena Noura Hadid heet, een loopbaan op de catwalk ambieert. De vereisten om het te maken als model kreeg ze immers van haar moeder Yolanda, die eveneens een groot deel van haar leven voor de camera's doorbracht. Haar Arabische achternaam heeft Gigi dan weer te danken aan haar vader Mohamed Hadid, een Arabische vastgoedontwikkelaar. Vader Hadid blijft het liefst uit de schijnwerpers, ex-vrouw Yolanda laat haar reilen en zeilen wel graag documenteren door nieuwsgierige cameraploegen. Het voormalige model raakte bij het grote publiek bekend na haar optreden in Nederlandse Hollywoodvrouwen waarin de voorbereidingen voor haar tweede huwelijk met muziekproducer David Foster op de voet gevolgd werd. Nadat het groots opgezette huwelijk voltrokken was, maakte Yolanda haar opwachting in de realityreeks 'The Real Housewives of Beverly Hills'. Ook Gigi dook af en toe op in het programma.

Jong geleerd
Amper 17 jaar was Gigi toen ze haar allereerste campagne, voor het label Guess, op zak had. Ondanks haar prille leeftijd was het niet de eerste keer dat Hadid voor het jeansmerk poseerde. Vijftien jaar eerder werd de fotogenieke peuter door ontwerper Paul Marciano ontdekt en volgden opdrachten voor de reclamecampagnes van Baby Guess. Sinds 2011 heeft Gigi een contract bij het prestigieuze modellenbureau IMG op zak?

Tienerliefde
Jong, mooi, opgegroeid in weelde, een modellencontract bij IMG, het gaat Gigi voor de wind. Maar tegen een gebroken hart is niemand bestand. Eerder dit jaar kwam het tot een breuk tussen Gigi en de 17-jarige zanger Cody Simpson. De twee speelden een dolverliefd stelletje in de videoclip van het nummer 'Surfboard' maar de liefde bleef in het echte leven niet duren. Hoewel Gigi vertelde dat Cody diegene was die een punt achter de relatie zette, gaf het model toe hem nog altijd graag te zien. Die liefde moest Gigi snel met een andere jonge kerel delen want de mooie blondine viel niet veel later voor de charmes van 'Jonas Brother' Joe Jonas. Ook die relatie liep even later op de klippen, al werden de twee recent nog samen gespot in New York. Her en der doken geruchten op over een vermeende romance met Justin Bieber maar Gigi garandeert dat de twee enkel vrienden zijn. In afwachting van een volgende crush brengt Gigi haar vrije dagen door met bevriende modellen Kendall Jenner en Hailey Baldwin.

 

Beauty en brains
Naast succesvol model is Gigi ook een gewone, jonge studente. Wanneer de 19-jarige niet op de catwalk of de set staat, volgt ze lessen aan de Universiteit van New York. Een plek waar ze geen model maar gewoon een studerende jonge vrouw is. 'Mijn klasgenoten herkennen me vaak niet of hebben geen benul van wie ik ben.', zegt ze nuchter. Beauty, brains en een flinke dosis zelfrelativering, eentje om in de gaten te houden, die Gigi.