Getest: een echte vogelvlucht

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Isabelle
Getest: een echte vogelvlucht

Wat dacht je van een deadride tussen twee bergen, aan een snelheid van 105 kilometer per uur, terwijl je voeten 250 meter boven nietsvermoedende skiërs hangen? Maak kennis met La Tyrolienne, Val Thorens’ meest adembenemende attractie!

Tussen Orel en Val Thorens hangt het: een ijzerdraad van anderhalve kilometer die de hoogste toppen van beide skigebieden met elkaar verbindt, de allerhoogste deadride ter wereld. Bedoeling is er in een harnas aan te hangen en aan duizelingwekkende snelheid de oversteek te maken -net als een bergarend. Hoe wij dat ervoeren? Een magische ervaring -de omringende natuur is werkelijk overweldigend- al waren de meningen binnen het team verdeeld over het adrenalinegehalte van de rit.

la-tyrolienne-val-thorens-4

Collega’s MaryNo en Kim kregen plots bijzonder veel weg van een vogel toen zij hun leven aan een stalen draadje hechtten. Vooral wat het krijsen betreft dan. Luid protesterend werden ze de leegte in geslingerd met de woorden: “je hebt het verzekeringspapier getekend, je kan niet terug” -toegegeven, erg veel ellebogen had de Verantwoordelijke Mensenvandebergduwen niet… Collega Elise en mezelf gingen de uitdaging met iets meer sereniteit aan, na de BunJRride van vorig jaar kan weinig onze reeds zwaar beproefde zenuwen nog teisteren. Hoe zou jij het ervaren? Snuif hier alvast de sfeer op en boek zelf ook een vogelvlucht via La Thyrolienne Val Thorens.

la-tyrolienne-val-thorens-1

la-tyrolienne-val-thorens-2

la-tyrolienne-val-thorens-7

la-tyrolienne-val-thorens-6

la-tyrolienne-val-thorens-5

Meer originele activiteiten? We testten ook mountain bike in de sneeuw, segway op ijs, yoga op de pistes, langlauff fitness, monoski en skiën met échte vleugels!

ijs, yoga op de pistes, langlauff fitness en 's werelds hoogste katrolbaan.

Met dank aan: Voyages-sncf.comhttp://be.voyages-sncf.com/nl/