Dit is wat sterren écht over de rode loper denken

Geüpdatet op 20 april 2022 door Isabelle
Dit is wat sterren écht over de rode loper denken

Glitter, glam, prachtige jurken, alle ogen op jou gericht en de kans om collega-wereldsterren te ontmoeten: de rode loper klinkt als een ongelooflijke ervaring. En toch vinden niet alle sterren het fantastisch. Deze beroemdheden doen een boekje open over wat zich in en achter de schijnwerpers afspeelt: 

1/

Lena Dunham op haar blog Lenny Letter over het MET bal:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 6

“Ik droeg een smoking en werd aan tafel neergezet naast voetballer Odell Beckham Jr. Het was fantastisch want hij leek na één blik te hebben besloten dat ik niet aan de criteria van een echte vrouw voldeed. Hij had iets van ‘wàt is dat? Is het een marshmallow? Is het een kind? Is het een hond?!’ Het was niet gemeen, hij zag er gewoon verschrikkelijk verward uit. De vibe die ik opving was er eentje van ‘wil ik hiermee naar bed? Draagt het een… yep, het draagt een smoking! Ik zal me nu maar focussen op mijn smartphone.’ We werden gedwongen om samen tijd door te brengen en hij loste dat op door zijn volledige Instagram feed te analyseren -alles was beter dan te moeten kijken naar de vrouw in smoking. Ik dacht, we moeten deze avond herdopen in ‘The Metropolitan Museum of Getting Rejected by Athletes.”

2/

Jennifer Lawrence over de Oscars in Late Night With Seth Meyers

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 8

“Ik ga meestal nooit uit na zo’n show, want tegen dan ben je mensen echt kotsbeu. Voor één keer besloot ik het na die ene Oscar show wél te doen en ik werd zo dronken dat ik aan Brad Pitt heb geroken -hij rook naar sandalwood- en op de trappen van Madonna’s afterparty heb moeten overgeven. Grappig detail: op dat moment passeerde Miley Cyrus en zij had iets van ‘herpak je, meisje!’”

3/

Amy Schumer in een interview met Howard Stern:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 5

“Ik weet dat ik dankbaar zou moeten zijn voor die uitnodiging, maar ik ervoer het MET gala als een soort van straf. Het past niet bij me en ik houd er niet van. We zien er allemaal uit als een stel idioten, staan schaapachtig voor de camera’s… Neen, het is echt mijn ding niet! Ik ben ervandaan gemuisd van zodra ik de kans kreeg, eerder dan eigenlijk was toegestaan. Het enige positieve is dat ik Beyoncé heb ontmoet. Zij vroeg me of het mijn eerste MET was, ik antwoordde dat het mijn laatste was…”

4/

Gwyneth Paltrow over het MET in een interview met de Australische radiomakers Kyle & Jackie O:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 1

“Wil je mijn eerlijke mening? Het suckt. Je denkt steeds dat het zo fantastisch en glamoureus zal zijn, dat je allerlei ongelooflijke mensen zal ontmoeten, maar eens je daar bent, heb je het alleen maar vreselijk warm en wordt je langs alle kanten door alles en iedereen in het rond geduwd. Bovendien trad Kanye West op en hij was extreem hysterisch, sloeg zijn microfoon tegen de grond en maakte onnodige drama… het trok helemaal nergens op. Lang verhaal kort: ik ga nooit meer terug!” Toch had ook zij iets positiefs te vertellen: zij en haar toenmalige echtgenoot Chris Martin ontmoetten er de Koreaanse popster Psy, die één van de idolen van hun kinderen is. Ze wilden met hem op de foto, maar hij weigerde eerst omdat hij niet wist wie ze waren. Dat vond ze dan weer hilarisch en haar avond was, met dank aan wat Koreaanse humor, dan toch een beetje gered.

5/

Leonardo DiCaprio over zijn eerste Oscar ceremonie in 1994:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 7

“Ik herinner me gewoon dat ik in een pak werd gestoken en me niet op mijn gemak voelde in dat pak. Ik bleef maar hopen dat ik niet zou winnen die avond, enkel en alleen omdat ik het podium niet op wilde en al zeker geen speech wilde geven. Het idee alleen al bezorgde me nachtmerries.”

6/

Abigail Breslin over haar eerste Oscar ervaring: 

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 2

“Ik had chocoladekoekjes in mijn tasje want ik was bang om plots honger te krijgen tijdens de show. Mijn moeder was mee en die dacht net hetzelfde. Ik was tien, weet je, nog een kind, dus dat was toen een levensbelangrijke kwestie, haha!”

7/

Cate Blanchett in een interview met Harper’s Bazaar:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 3

“Er is heel wat veranderd sinds ik voor het eerst op de rode loper stapte. Die eeuwige vraag naar wat we dragen maakt me gewoon hoorndol: het zijn verdorie maar kleren! Mensen vergeten dat we daar staan om ons werk in de kijker te stellen, dat we genomineerd zijn voor prijzen en het eigenlijk draagt om artistieke prestaties. Het is natuurlijk een leuk excuus om je op te tutten, maar dat is niet de hoofdzaak. De vragen worden ook persoonlijker en persoonlijker, wat wordt het volgend jaar: ‘welk soort trampon draag je?’ Er is een grens, mensen!”

8/

Tina Fey over het MET in The Late Show:

Dit is wat sterren écht over de rode loper denken 4

“Het is een parade van idioten en verzamelt letterlijk àlle mensen ter wereld die ik haat. Ik wilde dat ik een miljoen armen had om ze allemaal tegelijk een mep te verkopen!”

Awkward genoeg? Deze sterren werden op de rode loper daarbovenop nog eens het slachtoffer van ongewenste intimiteit, voor het oog van duizenden camera's...!