8x ongewenste intimiteiten op de rode loper

Gepubliceerd op 24 mei 2016 door Isabelle
8x ongewenste intimiteiten op de rode loper

Haar? Check. Make-up? Check. Prinsessenjurk? Check. En dan valt een idioot je aan… Deze sterren ondervonden opdringerige medegasten (nogal letterlijk) aan den lijve:

1/

1. Uma Thurman versus Lapo Elkann

Ongewenste intimiteiten rode loper 11

Pijnlijk momentje op het jaarlijkse Amfar gala in 2016 in Cannes, waar presentatrice Uma Thurman heftig kussend met de Italiaanse zakenman Lapo Elkann werd „betrapt”. Althans, zo leek het. Die laatste besloot zijn sigaret en glas whisky halfweg de avond in te ruilen voor de niet onapetijtelijke lippen van de actrice en daar had zijzelf weinig zeggenschap in, zo deed ze later haar beklag. De zakenman, die een grote som geld aan het Amfar -bedoeld om fondsen voor het onderzoek naar AIDS te verwerven- had gedoneerd, zag zijn goede daad blijkbaar als een vrijkaartje -again: neem dat maar letterlijk- met Thurman. Waar ze oorspronkelijk professioneel reageerde en hem met de glimlach probeerde afwimpelen, draaide het al snel uit op een gênant partijtje tongworstelen. De ster noemde het naderhand een aanranding en overweegt stappen te ondernemen tegen haar vrijpostige aanbidder.

Ongewenste intimiteiten rode loper 12

Ongewenste intimiteiten rode loper 13

2/

2. Halle Berry versus Adrien Brody

Ongewenste intimiteiten rode loper 16

Ook Halle Berry moest het ontgelden toen ze Adrien Brody in 2003 de Oscar voor Beste Acteur uitreikte. Brody greep zijn collega bij de nek en plette haar gezicht zowat tegen het zijne met de woorden „was dit niet in de goodiebag inbegrepen?!”. Berry zelf probeerde initieel wat mee te spelen, maar in haar ogen stond de schok van het moment duidelijk te lezen en even later veegde ze zichtbaar verafschuwd haar gezicht af - blij dat haar status van sterke vrouw (ze won het jaar daarvoor als allereerste donkere actrice de Oscar van Beste Actrice) niet langer bestond. Charming.

3/

3. Scarlett Johansson versus Perverse Reporter

Ongewenste intimiteiten rode loper 4

Scarlett Johansson is niet onbekend met het concept „ongewenste intimiteiten”, het lijkt voor heel wat mannen een onmogelijke opdracht zich te beheersen als de wulpse actrice in de buurt is. Presentator Isaac Mizrahi vond het op de Golden Globes in 2008 nodig naar haar ondergoed te vragen en zelf eens goed te voelen hoe stevig haar boezem exact was ingepakt. „Wat gebeurt hier?” Vroeg zijn slachtoffer zich met een ongemakkelijke lach af. Later zou ze het incident als platvloers en respectloos afdoen.

https://youtu.be/4975u7i4Xpw

4/

4. Scarlett Johannson versus John Travolta

Ongewenste intimiteiten rode loper 3

Daar is Scarlett weer: in 2015 stond ze mooi te wezen op de rode loper van de Oscars, toen John Travolta in actie schoot. Hij gaf haar een verrassende knuffel en dikke kus terwijl ze de cameramuur aan het trotseren was. Goed voor een bijzonder koele reactie en één van de meest ongemakkelijke rode loper foto’s aller tijden.

5/

5. Angelina Jolie en broer versus Het Publiek

Ongewenste intimiteiten rode loper 2

Soms zijn de intimiteiten ook door het publiek niet gewenst. De wereld maakte in 2000 op de Oscars kennis met Angelina Jolie’s broer Jaimie en kromp ineen toen ze illustreerde hoe groot hun broederlijke liefde wel niet was. „Ik ben vanavond zo verliefd op mijn broer,” giechelde de actrice even later tijdens haar speech, goed voor een oorverdovende stilte in de zaal…

6/

6. Tom Cruise versus Katie HolmesOngewenste intimiteiten rode loper 5 Ook Tom Cruise en Katie Holmes zorgden in hun hoogdagen voor tenenkrullende beelden. De twee probeerden hun oprechte liefde koste wat kost aan het publiek te verkopen en dat lukte gewoon niét. Daarop besloot Cruise zijn campagne naar een hoger niveau te tillen door zijn piepjonge verloofde over en altijd vast te grijpen en passioneel binnen te draaien. Voor de camera’s. Terwijl zij het met verlegen lachje onderging. Het huwelijk hield niet stand. Zoals iedereen had voorspeld.

Ongewenste intimiteiten rode loper 6

Ongewenste intimiteiten rode loper 7

Ongewenste intimiteiten rode loper 8

Ongewenste intimiteiten rode loper 9

Ongewenste intimiteiten rode loper 10

7/

7. America Ferrera versus Rode Loper Crimineel

Ongewenste intimiteiten rode loper 17

America Ferrera zal zich haar passage in Cannes in 2014 eeuwig herinneren. De Ugly Betty actrice poseerde er naast Cate Blanchett, toen iemand plots onder haar jurk kroop. De belager: Vitalii Sediuk, een man die er een sport van maakt rode loper events te verstoren –eerder probeerde hij Will Smith te kussen en ook Jennifer Lopez en Bradley Cooper viel hij lastig. Niet leuk voor America, al kon ze op heel wat sympathie van het publiek rekenen én werd ze meteen getroost door tegenspeler en Game of Thrones hunk Kit Harrington. Eind goed al goed.

america ferrera cannes

https://youtu.be/HgSJB1zC_AE

8/

8. Amy Poehler versus de Wests

Ongewenste intimiteiten rode loper 1

Pijnlijk, pijnlijker, pijnlijkst. Komiek Amy Schumer dacht dat het grappig zou zijn haar collega-sterren Kim Kardashian en Kanye West te belagen tijdens het Time 100 gala in 2015. Ze wierp zich aan hun voeten in de hoop opgemerkt te worden door de aanwezige pers -zo gaf ze later zelf toe in een interview met The Daily Mail: „De journalisten keken verveeld over mijn schouder of er niet ‚iemand bekend’ aankwam. Toen besloot ik actie te ondernemen.” Jammer genoeg voor haar leken noch Kim noch Kanye echt onder de indruk en maakten die zich vlug uit de voeten. Waarop Amy moederziel alleen op de grond achterbleef…