RECEPT: gegrilde ganzenlever met paksoi

Geüpdatet op 24 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
RECEPT: gegrilde ganzenlever met paksoi

gegrilde ganzenleverDe feesten naderen, wij gaan stilletjesaan op zoek naar originele receptjes. Een zoektocht die ons deze week bij de friteuse, de vriend van ieder kind (groot én klein), brengt. Je kan immers veel meer met kokende olie dan je denkt…

INGREDIËNTEN voor 4 personen:1

1 lob rauwe ganzenlever

Frituurolie Vandemoortele Excellence

1 paksoi (of snijbiet)
4 verse vijgen
1 el honing
Zwarte peper
Zout
Sojasaus

 

 

 

 

 

 

BEREIDING:

De vijgen:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de vijgen doormidden, schik ze in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper, giet er wat honing over en bak 20 minuten op 180°C. Houd warm

De paksoi:

Verwarm de friteuse op 175°C.
Verwijder de harde onderkant van elk blad en frituur ze een paar seconden in de friteuse. Haal ze met een schuimspaan uit de friteuse, laat even uitdruipen en houd ze warm.

2

De ganzenlever:

Dresseer reeds op de warme borden: de vijgen en de paksoibladeren.
Snijd de ganzenlever in plakjes van een goede centimeter dik. Kruid met zout en peper.
Verhit een grill (of een roestvrij stalen pan) en bak de plakken ganzenlever één minuut aan elke kant aan.
Schik de plakjes ganzenlever op het bord en voeg een scheutje sojasaus toe.

3