RECEPT: kaki fry, gefrituurde oesters als aperitief

Geüpdatet op 24 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
RECEPT: kaki fry, gefrituurde oesters als aperitief

kaki fryDe feesten naderen, wij gaan stilletjes aan op zoek naar originele receptjes. Een zoektocht die ons deze week bij de friteuse, de vriend van ieder kind (groot én klein), brengt. Je kan immers veel meer met kokende olie dan je denkt…

Voor we aan het koken slaan, nog even dit: ondanks het cliché staat frituren niet noodzakelijk gelijk aan slechte voeding! Een heuse ontdekking, die door voedingsdeskundige Myriam Van San wordt toegelicht:  “Wanneer     gefrituurd voedsel     deel     uitmaakt     van     een     evenwichtig     voedingspatroon     kan dat    absoluut     geen     kwaad.     Waar     echter     te     weinig     bij wordt     stilgestaan     is     het     belang     van     de    kwaliteit    van    de olie.    Wil    men    verstandig     frituren    is    het    bovendien    ook belangrijk    gebruikte    frituurolie    regelmatig    te    filteren    en tijdig    te    vervangen.”  Kijk eens aan…

En nu aan jou, gefrituurde oesters:

INGREDIËNTEN voor 4 personen:

12 oesters
210 g tempurabloem (of vloeiende bloem)
150 ml bruiswater
100 g panko paneermeel
Frituurolie Vandemoortele Excellence
Tonkatsusaus (deze kan worden vervangen door Worcestershire saus, of gewoon een scheutje citroen)
1
RECEPT:

Open de oesters, verwijder de weekdieren en houd apart.

Bereid het beslag door het tempurabloem te mengen met het koude water tot een pasta met de consistentie van pannenkoekendeeg. Houd koel.

Haal de oesters door het tempurabeslag en daarna door het panko paneermeel.

2

Frituur de oesters rechtstreeks in de frituurolie (zonder een mandje te gebruiken) bij 170°C, dep droog en houd apart.

Serveer de oesters met Worcestershire saus of de tonkatsusaus. U kunt deze oesters ook met een scheutje citroensap serveren.

Enjoy!

3