Zomeren in Gent: de nieuwe hotspots

Geüpdatet op 15 juni 2016 door Isabelle
Zomeren in Gent: de nieuwe hotspotsRear view of party going adults in park on bicycles at sunset

Zomeren in de Stropkesstad, dat beteket rooftops, aperitieven langs het water, heel veel vermout en af en toe een wasje doen. Dit zijn de nieuwe hotspots in Gent: 

1/

CAFFÈ TORINO 

Venuez Hospitality Show 2016 - Parkloods - Antwerpen - 21/03/2016

Extreem aperitieven op een gigantisch terras aan de Leie? Klinkt fantastisch én wordt mogelijk gemaakt door Caffè Torino, de tijdelijk (en allereerste Belgische) vermout bar die het beste van Spanje en Italië verenigt in één concept. Wat? In Spanje springen de vermuteria als paddenstoelen uit de grond en vermout lijkt goed op weg om de gin tonic als favoriete zomerdrank van de troon te stoten. In Italië tieren de zogenaamde aperitivi dan weer welig -oftewel: aperootjes waar geen einde aan komt. Bij Caffè Torin wordt je op premium vermouts en afgeleide cocktails getrakteerd, terwijl je geniet van Italiaanse hapjes aan de toonbank. Geen tafels, geen stoelen, geen stijve menukaart, wel een zorgeloos momentje in de Belgische avondzon.

Sint-Jacobsnieuwstraat 123 (op de hoek van de Oude Beestenmarkt), 9000 Gent

Open vanaf 30 juni tot 24 juli.

2/

WASBAR (nog eens!) 

wasbargent-970x508

Je leest het goed: de beroemde Gentse Wasbar krijgt er een broertje bij! Eind deze maand gaat een nieuwe vestiging open op de hoek van de Korenmarkt en de Hooiaard. Het concept blijft het aloude succesrecept: een wasserette waar je ook terecht kan om te ontbijten of lunchen. Soepen, bagels, tartines, vers gebak, het lunchaanbod blijft groeien. Geen honger? Er is keuze uit allerhande koffies en cocktails. Dit wordt de vierde opening van het wasvriendelijke barconcept. Na de opstart in Gent volgde al snel een vestiging in Antwerpen en eentje in Kortrijk. 

Korenmarkt 37, 9000 Gent

Open vanaf 4 juli, van 10u to 22u / 7 dagen op 7

3/

GASTON 

Rooftop-Gaston-1

Daar is de zon, daar is Gaston! Voor het derde jaar op rij domineert het befaamde rooftoprestaurant en -terras de Gentse skyline. Gaston behoeft eigenlijk geen introductie hier: vanop het dak van een loods aan de Wiedauwkaai ligt de wereld de stropkesstad aan je voeten. Je kan er heerlijk dineren ("Frans-Belgische keuken en vegetarische gerechten op het menu") of pintelieren met zicht op de moestuin, de petanque banen en... Gent. Wat wil je nog meer?

Van 1 juli tot en met 30 augustus, Hurstweg 8 - 9000 Gent

Reserveren via mail: gaston@coeurcatering.be