20 dingen die je nog niet wist over je lingerie

Gepubliceerd op 18 april 2016 door Elise
20 dingen die je nog niet wist over je lingerieNude woman wearing panties on bed

Geschat wordt dat ongeveer 80% van de vrouwen de verkeerde beha-maat draagt. Hoog tijd dus voor een round-up van het lingerie-ABC. 

1/

1) Hoe zijn de vrouwen in Europa bedeeld? 

Waar zijn ze het grootst en waar het kleinst? Het valt op dat in het Verenigd Koninkrijk  57% van de vrouwen cup D heeft of groter, dit in tegenstelling tot Italië waar tot 11% van de vrouwen  bedeeld is met maat D of groter. In Engeland worden de meeste grote cup maten verkocht. In Japan de kleinste.

mMfl1Xf_NldCVHuCnSsKZqg

2) De gemiddelde cupmaat wordt steeds groter

Wereldwijd stijgt de gemiddelde cupmaat de laatste jaren sterk. De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld 75C als cupmaat. Zo’n 15 jaar geleden was dit nog 75B. De Engelse vrouwen hebben gemiddeld de grootste cupmaat. Maar liefst 57% van de vrouwen heeft cupmaat D of groter.

2/

lingerie

3) Zelfvertrouwen met een string

Trendanalisten hebben geconstateerd dat vrouwen die een string dragen meer zelfvertrouwen hebben en meer tevreden zijn over hun lichaam. Op seksueel gebied zijn ze creatiever en proberen ze meer uit.

4) Wat zegt je ondergoed over je persoonlijkheid

Vrouwen die ervoor kiezen om witte katoenen slipjes te dragen geven minder
gemakkelijk geld uit dan andere vrouwen.

wedding-night-lace-lingerie-450

5) 1 vrouw = 6 verschillende cupmaten 

De gemiddelde vrouw zal zes verschillende behamaten te dragen gedurende haar leven.

3/

6) Wasvoorschriften

Je beha te vaak wassen doet meer kwaad dan goed. Het kan de elasticiteit beschadigen die mede zorgt voor de goede ondersteuning. Zodra een beha zijn vorm verliest, is de pasvorm ook aangetast. Experts raden aan om je beha's om de vier tot zeven dagen te wassen. De meeste beha's moeten worden vervangen om de 6 maanden.

LEES OOK: 6 tips om je beha te wassen

brazilie

7) Victoria's Secret

Brazilië levert het grootste aandeel aan Victoria's Secret modellen. Het land is dan ook gekend om zijn Brazilian Bombshells. De laatste periode doen ook Nederlandse modellen het ook bijzonder goed.

4/

dc728f95d936038e9d9b0821feceea74

8) De mythische waarde van rode lingerie

In sommige landen gelooft men dat rode lingerie geluk brengt. Rode lingerie in Spanje, Italië en Chili een geliefd Kerstcadeau bij vrouwen. In deze landen dragen de vrouwen traditioneel op Oudejaarsavond rood ondergoed, omdat dit geluk zou brengen voor het nieuwe jaar.

9) Agent Provocateur

Het lingeriemerk Agent Provocateur werd ontworpen door de zoon van Vivienne Westwood.

10) De ouderdom van je slipjes

Uit een onderzoek uitgevoerd in 2008 is gebleken dat 9% van de Amerikaanse mannen ondergoed heeft dat 10 jaar of ouder is. 15% van de heren heeft ondergoed tussen de 5 en 9 jaar oud.

5/

11) Singles zijn minder hygiënisch

Singles trekken minder vaak dagelijks schoon ondergoed aan dan mensen met een relatie. Dit is respectievelijk 82% en 88%. Om urineweginfecties (en andere ziektes) te voorkomen raden artsen aan om minimaal elke dag schoon
ondergoed aan te doen.

french-cancan-c2a9jserur-yedid

12) Een open kruis

Tijdens het Victoriaanse tijdperk droegen vrouwen onderbroekjes met een open kruis. Toentertijd dacht men dat dit de meest hygiënische optie was.

Leuk weetje: Nog altijd dansen de Parijse Can Can danseressen in dit soort lingerie.

6/

13) 21 setjes 

De gemiddelde vrouw bezit 21 setjes ondergoed. Tien procent van de vrouwen heeft meer dan 35 lingerie-ensembles. Wie biedt meer?

14) Choose cotton!

Tegenwoordig is het aanbod lingeriestoffen gigantisch: van leder, satijn en vinyl tot katoen, nylon en polyamide. Voor de beste hygiëne kies je echter best voor een katoenen stof.

Cotton-Lingerie-Lace-waist-Hiphugger-Panty

15) Factoren die de grootte van je buste beïnvloeden

  • gewichtstoename of afname
  • zwangerschap
  • menopauze

Als je aankomt of afvalt, beïnvloedt dat het formaat van je borsten. Maar ook zwangerschap en menopauze hebben invloed op de omvang van je borsten. Handig om te weten! Laat je borsten opnieuw opmeten om eventuele klachten te voorkomen.

7/

NIKE-PRO-HERO-BRA-620271_011_A_PREM

16) De sportbeha ontstond uit penisbescherming

De eerste sportbeha dateert uit 1975. De Canadese vrouwen Hinda Miller en Lisa Landahl namen twee aangepaste versies van een toque (een beschermplaat om het kruis te beschermen) en naaiden die aan elkaar.

51LA4SZ4HgL._SX342_

17) Beware of the boxer 

Onderzoekers constateerden dat mannen die “kinderachtige slips” dragen niet klaar zijn om volwassen te worden.

How-to-Increase-Breast-Size-With-a-Bra-type

18) Links of rechts

Bij nagenoeg iedere vrouw is er een (klein) verschil tussen de linker- en rechterborst. Ze zijn nooit precies even groot. Daarom zijn verstelbare schouderbandjes ook zo handig: je kunt ze links en rechts apart op maat stellen.

8/

2754d1667f493114835cc21634de56d9

19) Paars en wit

Verrassend genoeg, zijn de drie favoriete kleuren van lingerie lila, blauw en paars... Niettegenstaande blijft wit de meest verkochte kleur van lingerie ter wereld. Uit onderzoek blijkt dat roodharige vrouwen opteren voor groene lingerie.

20) Gekke farao's

In de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon werden 145 (!) setjes ondergoed teruggevonden. Om mee te nemen naar het hiernamaals? Vrouwenzot!

Meer weten? Bezoek de "Undressed" expo in het V&A museum, Londen. Met het 2for1 programma van Eurostar kan je op vertoon van je Eurostar ticket met twee personen voor de prijs van één de expo bezoeken, alsook andere betalende tentoonstellingen. Enjoy!