10x dingen die gelukkige koppels doen

Gepubliceerd op 20 april 2016 door ELLE België
10x dingen die gelukkige koppels doen

Zijn jij en jouw vriend ook twee handen op één buik? Dan herken je zeker deze tien dingen die een relatie gezond houden. 

#1: Koosnaampjes gebruiken waar anderen bij zijn

Jullie hebben verschillende (vreemde of grappige) koosnaampjes voor elkaar en dat leidt wel eens tot awkward situaties in het bijzijn van vrienden of familie. Zijn vrienden zijn echter al zo gewend aan de koosnaampjes die hij jou geeft, waardoor zij jou nu ook al op die manier aanspreken.

koosnaam

1/

#2: Elkaar complimentjes geven

Complimentjes zijn altijd een goed idee. Heeft hij een mooi shirt aan, krijg je maar niet genoeg van zijn ogen of ben jij ongelofelijk fier dat jij zijn vriendin bent? Vertel hem dat dan! Omgekeerd vind jij het ook leuk om te horen waarom hij zo dol is op jou, dus waarom zou je niet hetzelfde doen?

compliment

2/

#3: Zich samen in het zweet werken

Sporten is gezond en sporten met jouw wederhelft is extra motiverend! Samen afzien en elkaar aanmoedigen versterkt jullie band enkel nog meer. Bovendien krijg je zo extra de kans om zijn goddelijke sweaty lijf nog meer te bewonderen én verlies je zelf ook nog enkele kilootjes. Alleen maar voordelen dus!

giphy

3/

#4: Blijven zeggen hoeveel je van elkaar houdt

Ook al zijn jullie al vijf jaar samen, je hoeft heus niet te stoppen met hem te vertellen hoe graag je hem zien. Jouw lief mag dan misschien wel weten dat jij je geen leven meer zonder hem kan voorstellen, het doet altijd deugd om dat nog eens uit jouw eigen mond te horen. Gelukkige koppels nemen elkaar dan ook niet for granted. Een lief 'I love You' sms'je voor het slapengaan of een schattig briefje op de koelkast in de morgen zijn kleine gebaren die heel veel betekenen.

love giphy

4/

#5: Met elkaar praten als er jou/ hem iets dwarszit

De gouden stelregel voor een gezonde relatie? Communiceer! Zit jou iets dwars? Onderneem meteen actie. Wacht niet tot hij zou merken dat jij je slecht voelt over iets, vaak beseft hij niet eens dat jij ergens mee zit. Boys will be boys.

do sth about it

5/

#6: Vreetmarathons houden...

Jullie mogen dan misschien wel uren samen doorbrengen in de sportschool, maar dat weerhoudt jullie er niet van af een toe een pizzamarathon te houden. Om ter meest pizza of pannenkoeken eten, leidt vaak tot lange lachbuien of speelse discussies, wat je relatie een boost kan geven. Ken je het spreekwoord 'de liefde van de man gaat door de maag' nog? Verwen hem af en toe eens met zijn lievelingskost, wedden dat hij je achteraf ook eens extra zal verwennen uit dankbaarheid? ;-)

pizza

6/

#7: ...Alsook Netflix-marathons houden

Het liefste wat jullie doen na een zware werkdag is knus met z'n tweetjes in de zetel kruipen en de ene na de andere aflevering van jullie favoriete serie bekijken. Jullie kunnen dan ook urenlang discussiëren over wie het volgende Game of Thrones-karakter is dat zal sterven. Uiteraard overdrijven jullie hier niet in en weten jullie perfect een balans te vinden tussen luie televisieavondjes en gezellige avondjes uit met z'n tweetjes of met vrienden.

next episode

7/

#8: Elkaar af en toe eens verrassen

Jullie hebben dan misschien wel afgesproken om enkel cadeautjes te geven voor elkaars verjaardag en met kerst, maar een kleine attentie af en toe kan nooit kwaad. Dit hoeft heus niet duur te zijn. Houdt hij van wijn of wil hij heel graag die nieuwe actiefilm zien in de bioscoop? Verras hem dan eens met een goede fles wijn of 2 bioscoopticketjes voor die ene film. Gebaren zoals deze zorgen vaak voor dat tikkeltje meer in een relatie. En zeg nou zelf, wie houdt er nu niet van cadeautjes?

giphy romance

8/

#9: Tijd vrijmaken voor wat quality time & plezier

Samen tijd spenderen en uitstapjes doen is belangrijk. Als jullie relatie bestaat uit thuiskomen van het werk, eten, TV kijken en slapen, dan komen jullie al snel in een sleur terecht. Het is niet omdat jullie samenwonen of al enkele jaren samen zijn dat jullie niet meer op date kunnen gaan. Ga samen picknicken, naar zee of naar die coole bar in de stad en vooral: maak plezier zonder elke twee minuten gestoord te worden door je smartphone! Tijd vrijmaken voor elkaar en samen lachen geeft jullie relatie onmiddellijk een boost!

smile

9/

#10: Elkaar ruimte geven

Té veel tijd samen doorbrengen daarentegen is ook niet goed. Probeer een middenweg te vinden en geef elkaar zeker ook de ruimte om tijd te spenderen met vrienden of alleen. Op die manier hou je jullie relatie gezond en bovendien zullen jullie zo extra uitkijken naar en genieten van de momenten samen!

miss you

Op zoek naar een leuke lentedate? Doe hier inspiratie op!

(Stagiaire Laura Vermeire)