5 X romantische lentedates

Geüpdatet op 2 maart 2016 door ELLE België
5 X romantische lentedates

Joepie, de lente staat voor de deur. Het perfecte seizoen om een romantische date te plannen met die hottie die je al de hele winter ziet zitten. Geen inspiratie? Van deze 5 leuke date-ideetjes krijg je  vast lentekriebels:

#1: Zoenen tussen de tijgers

Foto: Getty
Foto: Getty

Vat meteen de koe bij de horens en ontdek wat voor beest jouw date is. De dierentuin is de perfecte setting voor een originele eerste afspraakje. Niet alleen leveren de beestjes meteen gespreksstof (no awkward silences), het bezoek rakelt ongetwijfeld heel wat jeugdherinneringen op, waardoor je aardig wat te weten kan komen over je date.

Pluspunt: Er wordt ook wel eens gezegd dat (vooral) vrouwen opgewonden geraken in de natuur. Zoenen verzekerd.

1/

#2: Romantisch roadtrippen

romantic roadtrip

Pak je de zaken liever groots aan? Geen betere manier om iemand echt te leren kennen dan een weekend samen te spenderen in een minibusje. Trek van de ene romantische locatie naar de andere. Van een vuurdoop gesproken!

Tip: Hecht je nogal veel aan slaapcomfort? Neem kampeerspullen mee en zet je tent op waar niemand jullie kan storen. Geniet van een heerlijke picknick met een lentefruitsla (mango, aardbij, sinaasappel...), champagne en wat zwoele muziekWie weet vraagt hij jou wel ten dans!

Extra pluspunt: 's nachts kan je doen alsof je bang bent, hij kan niet anders dan jou in zijn armen te nemen.

2/

#3: Samen zweten

roller skating

Zijn jij en je date allebei sportieve types? Combineer het nuttige aan het aangename en ga samen sporten! Joggen, fietsen, kajakken of rotsklimmen.... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Onze suggestie: Huur een tandem (gezellig samen trappen) òf - lekker retro - ga rollerskaten. Jouw date zal zich ongetwijfeld willen bewijzen tegenover jou. Hello sexy sweaty body!

giphy magic mike

Plus: Als beloning na de inspanning kunnen jullie genieten van een ijsje of een glaasje wijn bij zonsondergang.

3/

#4: Sterren kijken bij het kampvuur

bonfire

Voor de romantische zielen is de lente natuurlijk hét seizoen bij uitstek om sterren te kijken. Zoek een plekje uit op een weide of het dak van een appartementsgebouw en nodig je crush uit voor een nachtje sterrenkijken. Voorzie een fles wijn, wat fruit of chocolade. Vergeet zeker geen dekentjes en kussens!

Tip: Doe er nog een schepje bovenop, licht een kampvuur een rooster marshmallows, cosy! Wie weet slaat de vonk bij hem dan ook wel over…

Plus: Spot een vallende ster en wens meteen dat hij de jouwe wordt. Kans op slagen: 100%!

4/

#5: Cocktailavond

cocktails

Ben jij een echte party animal maar vermijd je liever drukke clubs tijdens een date? Zoek een gezellige cocktailbar of een zonnig terrasje en geniet samen van de lekkere mojito's.

Suggestie: Nodig hem uit bij jouw thuis voor een privé cocktail sessie en toon hem je bartending skills. De kans dat hij zal kunnen weerstaan aan een sexy barvrouwtje als jou? Nihil. 

Extra pluspunt: de uitdagende namen van sommige cocktails! Als jij de woorden Sex on the BeachBetween the Sheets, of Orgasm laat vallen in het gesprek, zal je zijn hoofd helemaal op hol brengen.

(Stagiaire Laura Vermeire)